"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

torstai 30. syyskuuta 2010

Arkipäiväistä kirppistelyä ja leipomuksia

Ei lienee yllätys, että minäkin kuulun niihin ihmisiin, jotka pitävät kirpputoreista. Sääli sinänsä, että täällä meillä päin vaan on aika niukka tuo kirpparien määrä ja hinta-laatu suhde ei aina ole ihan kohdallaan. Vähän vihreänä välillä olenkin, kun kuulen mitä muut löytävät paremilta apajilta.
No aina välillä näiltä lähi kirppareiltakin löytöjä sattuu eteeen.Tässä vähän viime aikaisia löydöistäni.


Ihan tuossa keskellä näkyy pellavaista kietaisu hametta, jossa on tasku, se tuskin jää hameeksi vaan siitä jalostuu jotain muuta. Sitten on vanha kirjottu keittiöpyyhe, vaaleapuna-valkoinen tyynyliina ja harmaa raitaista kangasta, nekin menee varastoon odottamaan jalostamista. 
Virkattuja pitsiliinojakin tulee haalittua ilman sen kummempaa hajua niiden käytöstä, vain noille pienille lasin alusille keksin jo ostaessani käytön, jotain jouluista synttyy...
Sitten löytyi vielä nätti keveä valkoinen neuletakki, ruusu lautasia, vaikka kukkaruukun aluslautasiksi, mitä lienee metalia oleva kermakko ja tuikku kippoja.
Kermakko on ollut minulla nyt kynttilä kippona, edellisessä synttäri postauksessa se näkyikin porkkanakakun takana.


Neule nutussa on nätit helmiäiset napitkin, hieno nuttu jo ihan siltään, mutta sekin saattaa saada jotain koristusta. Nuo tuikku kipot oli heti napattava, ne oli niin lähellä köyhäinhopeisia, vaikkei ihan aitoja olekkaan, maksoi vain 1,50e pari.
Pääsi sitten taas vähän järjestelemään ja tulikin ihan mukavan näköinen tuosta asetelmasta, kun nekin siihen lisäsi.

Leivottuakin sitten taas tuli, vaikka juurihan sitä noista synttäri herkuistakin selvittiin. Sämpyläpäivä pitää olla vähintään kerran viikossa ja lisäksi vielä appelsiini-tiikerikakku, niin sai mieskin viedä töihinkin sitä mukanaan.


Lisää lukijoita odotellen...
Maija

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Appelsiinitiikerikakku *noms*, todella kauniin kynttiläasetelman olet osannut koota!

Liisa kirjoitti...

Kiva kun kävit blogissani vierailulla!! Ihanan blogin löysin sitten täältä. klikkaan heti lukijaksesi. ja tulen uudelleen.

Minäkin tein noita nuottipaperisia sydän koristeita joulua ajatellen. ovat kivoja.

Maija kirjoitti...

Hei Liisa ja mukavaa, että tulit blogini lukijaksi! Ja nähtävästi nyt on tullut jo viideskin lukija, mukavaa! :)

Walkoisia Unelmia kirjoitti...

Hei!

Olit liittynyt lukijakseni, kivaa!

Tulin siis heti katsomaan blogiasi.
Minäkin olen innokas kirppistelijä:)

Mukavaa viikonloppua!

Sanna-Pauliina kirjoitti...

Oi kun kauniita löytöjä, noista saa oikeasti tuunattua vaikkas mitä :)

Mullakin kesti kauan saada lukijoita, mutta kun vierailee toisten blogeissa ja antaa kuulua itsestään niin ihmiset löytävät :) Oletko muuten ilmoittanut itsesi blogilistalle? Sitä kautta moni kanssa löytäisi tänne :)

Mukavaa viikonloppua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...