"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Laventelisia löylyjä

Nyt ei sisusteta, eikä askarrella, vaan saunotaan.
Tuossa kuluneena talvena ahkerana kirjaston käyttäjänä kerran siellä luettavaa etsiessäni huomasin Holmberg Pellen kirjoittaman Mauste- ja lääkekasvit luonnosta-kirjan. Kirjan myötä kiinnostuin kotikosmetiikasta ja olin jo joskus aiemmin harkinnut kokeilla saippuan tekemistä.

On hauskaa kokeilla ihonsa hoitoon muutakin, kuin sitä mitä kaupanhyllyltä valmiina saa. Se on arjen pientä hemmottelua, kun järjestää kotona pienen spa illan ja hemmottelee itseään itse tehdyillä hoitotuotteilla. Hoitotuotteiden kera rauhallinen sauna tai kylpy kynttilän valossa, niin sehä on jo lähes täydellistä, tosin näin perheellisenä on melko vaikeaa järjestää asiaa ihan noin pitkälle...

Itse tässä eräänä saunailtana tein nokkosnaamion Mari Kiistalan Ruusuvettä ja koivunlehtiä-kirja ohjetta mukaillen, tämä sopii kaikille ihotyypeilla ja poistaa epäpuhtauksia:
1 1/2 rkl kuivattua nokkosta
1rkl maissijauhoa(itse lautoin hienonnettua kaurahiutaleita)
1rkl kermaa
1tl hunajaa
1rkl nokkosmehua tai maitoa(itse laitoin lisää kermaa)


Ainekset sekoitetaan tahnaksi ja levitetään 20minuutiksi puhtaille kasvoille.
Naamio kihelmöi kovasti kasvoillani ja iho kyllä tuntui kovin pehmeältä sen jälkeen.
Lisäksi tein hiushuuhdetta kuivatuista nokkosesta ja kehäkukan terälehdistä, ne vaikuttavat hilsettä poistavasti ja nokkonen sopii punaisille hiuksille.
Jalkoja liotin tuoksuvassa vedessä jossa oli kuivattua laventelia, kamomillaa ja kehäkukkaa. Noita, kun laittaa pussukassa veteen likoamaan saunan lämmityksen ajaksi, niin saa tuoksuvia löylyjä, kun vettä heittää kiukaalle ja kun kasvit on pussissa ja ne ottaa vedestä pois, niin ei mene roskia kiukaalle palamaan.


Tässä luonnon hoitotuotteita: laventelia, kehäkukkaa, kamomillaa ja nokkosta

Valmista nokkosnaamiota ja jalkakylpyyn kukkasia
Aiheesta kirjallisuutta
Ei muuta, kuin kokeilemaan hemmottelu iltaan kotikosmetiikkaa luonnon ja ruokakaapin antimista. Jos ei omasta kotoa satu löytymään esim. kehäkukkaa tai muuta, niin niitä saa mm. pienestä tuoksupuodista ja varmaan myös hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista.
Odottelen koska pääsen hankimaan niitä saippua aineksia...

Kauniita hetkiä
Maija

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Oi, tuo nokkosnaamiohan kuulostaa ihanalta ja jopa syötävältä ;)

Itse olen aivan liian kaupunkilainen ja laiskakin, että jaksaisin tällaisia väännellä, mutta ihana silti lukea tällaisista ihanista jutuista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...