"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 24. syyskuuta 2010

Sisustusta teema nro1: Olohuoneesa

Hipi hei, minulle on tullut komenttia ja yksi lukija(taitavat olla tuttuja sellaisia <3), nyt on mustaa valkoisella asiasta! :) Siksipä sopiikin tehdä sen kunniaksi uusi päivitys, minulla on nyt niin hirveä alku innostus tästä blogista...


Lempi puuhaani on sisustaminen ja minulla on täällä kotona muutamamia sellaisia lempi kohteita joita tulee työstettyä useamminkin. Keskitytään nyt meidän olohuoneeseen, kai se on sellainen kodin sydän, vai onko se keittiö...? 
 
Kaksi osaisessa oluhuoneessamme on toista puolta hallitsevat 2:n ja 3:n istuttavat sohvat ja lisäksi tv-taso.
Tämän hyllyn tuunasin tässä syksyllä tuohon olohuoneen seinälle, sen paikka on isomman sohvan oikealla puolella ja siinä on erilaisia kynttilä systeemejä, tuo mökki on aivan ihan, kun tuikku palaa sisällä. Lisäksi on kankainen tuoksulintu, valosarja ja paperilippunauha. Välipuu odottaa vielää koukkujaan.  


Toiselle puolelle olohuonetta sijoittuu takka, kuvan otto hetkellä tulet oli juuri hiipuneet. Tykkään siellä päällä poltella kynttilöitä ja Pentik porot on siellä vielä kesälaitumilla. Sytytys tarvikkeet säilyvät paperikasissa kesäpellin nupissa.


Tässä isompi sohva, lamppupöydät on tämän vuoden hankinta ja sohvan yöäpuolella on tyttöjemme 1-vuotis kuvat. Tänään juuri puhuimme sohvien vaihdosta, että se saa odottaa vielä vähintään kolme vuotta. Kuvan ylälaidasta pilkistää itse maalaamani kukkaboordi, jotka maalasin silloin 10v. sitten, kun tähän muutettiin, nyt niitä jo uhkaa valkoinen maalitela heti tilaisuuden tullen, tuntuvat jo ihan aikansa eläneiltä.


Sohvalle tein nyt syksyksi kaksi uutta tyynyä pellava kankaasta ja sabloonalla tein painatukset, ideat noihin tyynyihin sain Anna Örnbergin Sisusta valkoista maalaistunnelmaa kirjasta. My home tyyny on valmiina ostettu. Ikkunan edessä toisella puolella on lipasto ja se on ollut nyt ihan lempi kohde kaikenlaisille asetelmille; nyt siinä on patinoituneella, kirpparilta 1e:lla löydetyltä, tarjottimella pari kynttilän jalkaa, surrilangasta väsäämäni kruunu ja kynttilä nippu, vanhasta paperista tehdyssä tötterössä on kahvipotpuria silkkipaperin alla ja pieni metallinen kruunu koriste on vyön solki. Taustalla viimeisillä lehdillään viheriöi ihmeköynnös.

Tilat yhdistävässä suuressa oviaukossa runsaammin viheriöi lankaköynnös, jonka ostin viime pääsiäisen aikoihin, se on aika hyvin, huonekasvien hoito ei oikein minulta luonnistu.

Tässä lipasto näkyy kokonaan, se näyttääkin tässä oikein tummalta. Parin viime vuoden aikana hiipinyt vaaleuden kaipuu on saannut miettimään tämäkin maalamista valkoiseksi, mutta olen vielä antanut olla. Nurkassa nojatuoli on verhottu äitini varmaan toista kymmentä vuotta sitten virkkaamalla peitolla, se on lukunurkka, kuten lipaston päässä oleva kirja kasa osoittaa.

Vielä olohuoneen toiseen päätyyn jää kirjahylly kaappeineen ja vitriineineen, sattuneesta syystä se inhoke ei tähän kuvallaan pääse. Se on epäjärjestyksessä oleva kauhea pyökin värinen kalustelevy hyllystö, joka ostettiin meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin reilu 10v. sitten ja se on todellakin vaihdettavien listalla mahdollisimman pian!Suunitelmia on...


Hiljaa hiipineestä vaaleuden kaipuusta vielä, että olen tullut siihen tulokseen, että kotiin, kun tunkeutuu väkiksinkin niin paljon kaikkea väriä, kuten legopalikoita yms. niin olisiko siinä syy miksi on ruvennut sitten sisustukseen kaipaan lisää rauhoittavaa vaaleaa...? Kuvat on siistejä, mutta meillä valitsee aina sotku alle metrin korkeudella...


Hyvää viikonloppua toivotan
Maija   

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ompa tuo metallinen kruunu hauska idea! Se hyllykössä oleva valosarja on mahtava, itse olen halunnut sellaisen omaan kotiini jo pidemmän aikaa pimeisiin iltoihin tuomaan tunnelmaa. Onko valosarjoja erikseen sisätiloihin, vai voiko ulkovaloiksi tarkoitettuja valoja tai joulukuusen valoja käyttää myös sisällä seinällä?

Maija kirjoitti...

Meillä noita sisustusvaloja on kertynyt jo kolmeenkin eri paikkaan ja ne tuovat mukavasti tunnelmaa turvallisesti. Tuo hyllyn valosarja on ollut minulla jo vuosia ja jos oikein muistan niin se sopii ulko- ja sisäkäyttöön. Ulkovalot voi laittaa sisälle, mutta sisävaloja ei ulos, eiköhän se niin mene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...