"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 27. syyskuuta 2010

Vanhan paperin lumoissa

Viime aikoina yksi lempi askartelumateriaalini ollut erilaiset paperit, erityisesti vanhahtavat sellaiset, niin oikeasti vanhat tai vaan vanhan näköiseksi tehdyt.


Kirjaston poistomyynnistä löytyi vuonna 1947 painettu kirja, jonka sivut olivat kauniisti ajan ruskettamat. Kirjan sivuista ynnä muista papereista syntyi tämä pieni kolmiolippu nauha koriste, tuo muotokuva siihen on ranskalaisesta sanomalehdestä.

Samaisen kirjan sivuista, sekä kuulto nuottipaperista syntyi tämä sydän koriste. Mietin jo, että nämä voisivat näyttä tosi näteiltä joulukuusessakin, vaan vähän pienempinä, tämä on aika iso kuuseen.Ideat lippunauhaan ja tähän sydämeen sain Anna Örnbergin Valkoista maalaistunnelmaa kirjasta. Tällä tekniikalla olen nähnyt myös tehdyn omenan muotoisia koristeita, joissa oli pieni risun pätkä omenan kantana, nekin ovat aika hauskoja.

Korut ovat kyllä ihania, mutta olen jotenkin huono käyttämään niitä. Suosikkejani ovat rintakorut, jotka ovat niin monikäyttöisiä. Pidän niitä mielelläni sen perinteisen paikan lisäksi erityisesti hatun, myssyn tai baskerini reunassa.
Tässä innostuinkin tekemään pari rintakorua johon toiseen tuli sen vanhan kirjan sivuilla päällystetty nappi, sekä lisäksi pitsejä ja vanha korvakoru, tämä koru on takkini rintapielessä.
Tässä on taas käytetty Ranskalaista sanomalehteä. Keväällä eräs ystäväni kävi Pariisissa ja pyysin häntä tuomaan minulle sieltä sanomalehtiä. Ensin maalasin puisen laatikon, joka on jonkun koulun puukäsityön tunnilla tekemä, valkoisella maalilla. Sitten liimavedellä läträsin sanomalehden palat laatikon kylkiin ja sen kuivuttua vielä vedellä ohennettua valkoista maalia kerros. Koristeeksi vanhan postikortin jäljennös ja kahvissa kellastettua pitsiä. Se on sellainen aare laatikko.


Lisäksi paperia on tullut laiteltua ja taiteltua muuhunkin, mutta niistä toisella kertaa. Taas tässä löytyi kirjaston poistoista Tove Jansonista kirja, jossa oli aika hauskoja hänen muumi piiroksiaan, se täytyi ottaa parempaan talteen. Ties mitä siitäkin vielä keksin.


Tämän viikon aurinkoisina päivinä on kerittävä metsään keruu retkelle, niin pääsee luonnon materiaaleistakin askartelemaan.


Taittelemisiin
Maija 


P.s. Tämä päivitys viivästyi syystä ja toisesta aivan liikaa. Minulla on ollut ongelmia tämän bloggerin kanssa ja onhan nuo elämän muutkin kiireet aikansa vieneet. Tällä viikolla illan hämärissä teen useammankin päivityksen.

3 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Hei

Kiva kun kävit jättämässä kommenttia blogiini,niin löysin tänne.Mukava löytää uusia tuoreita blogeja uusine ideoineen.
Ja tervetuloa lukijakseni.

Nuo paperijutut on kivoja.Viiriä voisinkin kokeilla.Jos vaan löydän vanhan kirjan...hm.Ja jos sen löydän niin kokeilen sydäntäkin.

Oletko muuten itse tehnyt aikaisemmassa postauksessa olleen rautalankakruunun.Se oli hieno.♥

Vaaalennusta meilläkin on tehty talvesta lähtien.Pikku hiljaa.Tosi mukavaa puuhaa.

Mukavaa tiistaita.

Elina kirjoitti...

Ihana tuo sydänkoriste! <3

Maija kirjoitti...

Heippa JaanaElina ja mukava saada sinutkin tänne kolmanneksi lukijakseni, jipii! :)
Juu kruunu oli oma extemporee väsäykseni, se on surrilangasta tehty ja menihän sen tekoon tovi, vaikka käytin lankojen punontaaan tekniikkaa apuna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...