"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Hoitoja hipiälle

Tänään sitten pääsin käsittelemään näitä aineita, eli saippuan valmistus aineksia. Tein saipuat Saara Kuhan: Käsin tehtyä saippuaa-kirjan ohjeilla ja olihan se varsin haastavaa. Jännittää nähdä miten onnistuu. Annan saippuoitten olla muoteissaan 24h ja sitten näkee mitä tuli. Tein kamomilla-kehäkukkasaippuaa, laventelisaippuaa ja ruusu-oliivi saippuaa.
Näette sitten toivottavasti onnistuneet lopputulokset  myöhemmin. Täytyy sanoa, että ainakin hyvälle täällä tuoksuu; ruusulle ja laventelille.
Tätä kotikosmetiikkaahan olen muutenkin harrastellut. Viimeksi kokeilin manteli-maitonaamiota:
1dl maitoa
1 1/2dl murskattuja manteleita


Sekoita lämmitettyyn maitoon kuorittuja, murskattuja manteleita, että syntyy paksuhko puuro. Levitä paksu kerros kasvoille, silmän ympäryksiä välttäen, sekä decolletelle, Anna vaikuttaa 15 minuuttia. Pese pois lämpimällä vedellä ja levitä lopuksi kosteuttavaa voidetta.


Minä olen ainakin tykästynyt tähän kotikosmetiikkaan ja siitä on ollut näkyvää hyötyä minulle; kasvojeni iho oli aiemmin pinnaltaan hyvin epätasaista röpelöä, mutta nyt, kun olen pyrkinyt kerta viikkoon tekemään jonkun kotitekoisen kasvonaamion, niin ihoni pinta on muuttunut sileäksi ja pehmeäksi ja näyttääkin paremmalta. :)

Kaunista alkavaa viikkoa
Maija
6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Oi, olet myös innostunut saippuan valmistuksesta, tuskin maltan odottaa miten kauniita saippuoita sinun käsissä syntyy!!

Sanna-Mari kirjoitti...

Onkos nää sun saippuat semmosia, että ne "kypsyy" ajan kanssa?

JaanaElina kirjoitti...

Kivoja vinkkejä taas.Kiitos.Joskus voisi kokeilla tuota kasvonaamiota.
Ja saippuoitakin jos löytyy tarvikkeita.

Mukavaa alkavaa viikkoa.

Maija kirjoitti...

Sanna-Mari: juu ovat kypsytettäviä, kuukauden päivät mielellään.

Taika kirjoitti...

Niin ihanaa... Mä haluaisin kanssa kokeilla erilaisia kotitekoisia tuotteita kasvoille. Tarvitsisin myös siloitusta, eikä mikään kauppojen "rasvat" ole toimineet. Joko pintakosteutta vain tai sit naama kiiltää kuin margariinilla voideltu. Voi kun olis aikaa tehdä itse niitä. Ostin Lush'sta voidetta, se ainakin auttoi sormien ihottumaan. mutta ovat aikas kalliita ja saippuat ainakin oli tosi hupia, puol palaa melkein meni pesussa.

Sanna-Riikka kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja tykästyin blogiisi, joten kirjauduin lukijaksesi.

Kivoja saippua-askareita olet tehnyt. Jännityksellä odottelen myös niiden kypsymistä ja valmista lopputulosta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...