"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

lauantai 2. lokakuuta 2010

Kynttilöiden tunnelmaa

Tein nyt taas niin hyvän löydön tänään kirpparilta, että oli blogiinkin pakko laittaa. :)


Syksyn paras puoli on se, että saa alkaa polttaa kynttilöitä. Välillä riittää yksi kynttilä ruokapöydän päässä tuomaan tunnelmaa, mutta eritysinä iltoina kynttilöitä palaa ympäri kotia helposti parisenkymmentä. Tuikkuja syksystä jouluun kuluukin varmaan parisataa kappaletta plus muut laadut päälle.


Kirppari löytö oli ei kynttilänjalka vaan pieniä vanhoja lampunvarjostimia 4kpl 50 sentillä. Olin niitä haeskellut jo jonkin aikaa. Tarvitsin niistä siis nuo rungot. Kultaiset koristenauhat menivät varastoon, mutta hapertuneet satiiniset kankaat varjostimien päältä meni roskiin.


Ja näin siis lampunvarjostin liittyi kynttilöihin. Ensi ajatus oli vielä polttaa metallisesta rungosta maalitkin pois, että se olisi ollut patinoituneen näköinen, mutta niissä oli niin nätti valkea maali, että toistaiseksi jäi tekemättä. Varjostimen sisään lasisssa kynttilä ja hempeän vaaleanpunainen kristalli löytyi koristeeksi vielä. Tämän idean bongasin ihanasta Raija Puukon Anna hyvän kiertää-kirjasta.


Vielä muita kynttiläkuvia.


Vastoin tapojani tämän ihanan romuromanttisen kynttilä amppelin olen ostanut valmiina eräiltä käsityöläismarkkinoilta, se oli "mulle toi heti!". Näitähän voisi itsekkin tehdä lisää.

Keveä riippuva  lasinen tuikkukippo

Löysin näitä tuikkukippoja 4kpl 1eurolla kirpputorilta. Niissä oli kivat tuollainen naisen rintakuva koristeet, tein itse niihin vielä nuo metallilanka punokset helmistä, kristalleista ja napeista.

Tämä pitsimäinen lyhty on jo vuosia ollut suosikkiniTänä iltana taas laitan paljon kynttilöitä palamaan.
Tunnelmallista lauantai iltaa
Maija

6 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Kiva ja nätti idea toi varjostinsysteemi. Eikä noi muutkaan kynttiläsysteemit pöljempiä :)

sarppa kirjoitti...

Kauniiita tunnelmakuvia! <3

Ihana idea tuosta varjostimen kehikosta tehdä kynttiläkippo! <3 Wau!

Oikein mukavaa sunnuntain jatkoa!

Liisa kirjoitti...

Ihanat tunnelmat. Juuri eilen ajattelin että mitä minä noista mun ylimääräisistä varjostimista tekisin,joten eikun kynttiläkippoja tekemään, tosi hieno idea.

OIkein ihanaa sunnuntaita, ja kiva kun olet käynyt" mun luonani":)

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Hauskasti ja kekseliäästi käytetty lampunvarjostimen kehikot :) Mukavan tunnelmallisia kuvia. Leppoisaa jatkoa sunnuntaille :)

Liisa kirjoitti...

Minäkin muuten tein juuri noita varjostinkippoja, käy katsoo blogistani ja varasin tuon kirjan kirjastosta.

seijastiina kirjoitti...

Kauniita kuvia, kivaa tunnelmallista askartelua tuikkujen myötä ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...