"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 8. lokakuuta 2010

Olen juuri sellainen...

...jouluihminen, joka on joidenkin mielestä varsin ärsyttävää.
Monissa seuraamissani ihastuttavissa blogeissa joulu jutut ovat olleet jo esillä, niin täällä sitä kehtaa omaakin jouluiluaan esitellä.


Kuulun juuri niihin ihmisiin, joitten mieleen joulu hiipi jo hyvissä ajoin elokuun lopulla, kun syksyn merkit alkavat näkyä.
Nyt vielä tämä joulu on "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty"- asteella, minulla on jo hyvät suunnitelmat ja muistiinpanot paperillla, joita aina kirjaan ylös idean pulpahtaessa päähän.
Rupean kyllä tuumasta toimeen suunnitelmieni suhteen, sillä sen verta monta suunitelmaa on...

Tässä joitakin materiaaleja ja muita juttuja tälle joululle; väreinä punaista, pellavaaa, valkoista. Kuuseen on tulossa koristeita käsinvirkatuista pitseistä, huovasta, helmistä, vanhasta paperista ja leivosvuoista. Patinoituneen näköinen kyntttilä tarjotin on kirppari löyty, kaipaamani adventtikynttelikkö, joka somistuu jouluisella potpurilla. Pienet pussit on osa joulukalenteria, tuore kirppari löytö.
Kuvasta uupuu tulitikkuaskit, joista tulee myös jotain oleellista.
 Minulla on joulusukat, polvipituiset, joissa viime jouluna oli varren suussa koristeena jouluista nauhaa ja kulkuset. Sukat on äitini tekemät, sillä vaikka muuten käsityö ihminen olenkin, niin kutimet ja koukut ei käsissäni pysy, tähän asiaan yritän saada kyllä muutoksen. :)
Kuvassa vielä jouluinen muistikirjani, johon kirjailen joulun askareita ylös. Kirjan kannet näyttää mukavasti piparitaikinalta, sitä taikinaa väännänkin ahkerasti joulunaikaan, niin pipareihin, kuin mökkeihinkin.                                              

Jouluisia kirjoja olen hakennut kirjastosta, ensimmäiset noin kuukausi sitten ja niiden parissa on fiilistelty ja haettu inspiraatiota.
Minun joulun odotukseen kuulu tärkeänä osana myös joululaulutkin, viime joulun alla aloin kuunnella Elviksen joululauluja ja ne ovat juuri sopivan keveitä ja tunnelmallisia.


Tässä vielä juttuja, jotka nyt kuuluu tämän joulun valmisteluihin; ensimmäiset odottamani saippuan valmistus tarvikkeet saapuivat; erilaisia rasvoja, tuoksuja, kasveja. Vielä yksi tilaus pitää tehdä ennen, kuin päääsee sappuan tekoon. Näitä saippuoita sitten tulee käärittyä joulupaketteihin
Ihanille pikku naisilleni olisi tarkoitus vähän Tildailla pukinkonttiin.Mukavaa odotusta kaikille, mitä kukakin nyt sitten odottaa.
Maija


p.s. Oli tarkoitus saada lumisade tänne tunnelmaa luomaan, mutta en ole vieläkään tajunut sen asetuksen toimintaa, otan neuvoja vastaan! :)

7 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ihanaa kun muutkin on jouluihmisiä enkä vain minä. Joulua on kyllä niin ihana valmistella hyvissä ajoin ja ajan kanssa.

Lumisadetta saadaan bloggeriin näin.
Mene tänne:
http://www.bloggerbuster.com/2008/12/simple-snow-effect-widget-for-blogger.html

Klikkaa kehyslaatikossa olevaa tekstiä, sieltä avautuu sivu, jossa on jo sinun blogiosoite tai sinun pitää itse sinne se täydentää. Näin sivuisto on ladannut blogiisin jo itse tänän koodin, sinun pitää vaan missä tahansa kohdassa oman blogisi päällä klikata hiirellä, niin lumisade tulee kohta blogiisi.

Mukavaa viikonloppua!

Sanna-Mari kirjoitti...

Wau mitä suunnitelmia. Itte meinaan kanssa leivovuoista tehä kuusenkoristeita, tänään justiinsa hain matskua. Saippuoita meinaan kanssa värkätä, niitä oon kyllä jo tässä tehnykki ja antanukki; mukavaa puuhaa.
Tänään ostin ekan satsin glögiä ja oli vähä suunnitelmissa kaivella joulukirjoja hyllystä kaveriks. Mielenkiinnolla odottelen tuotoksias, varmaankin vaan esittelet noita koristeita, ettei salaisuudet paljastu :)
Mukavaa viikonloppua! :)

JaanaElina kirjoitti...

Pikkuhiljaa joulua hiipii tännekin.Vaikken en niinkään tunne itseäni jouluihmiseksi vielä.Kunhan nuo syksyhommat saa pois.

Enpäs tajunnut kirjastosta joulukirjoja kysellä vaikka siellä tänään kävin.No ensi viikolla sitten,varasin sen Anna hyvän kiertää kirjan,vaikutti mukavalta.

Ihania juttuja odotetavissa tänne blogiin noiden juttujen perusteella.

Mukavaa viikonloppua.

Anonyymi kirjoitti...

taijalta kuulin blogistasi ja pakko oli tulla kurkkaa.. ja aivan ihana on, oon ihan kade kun ihminen osaa olla noin luova :) varmasti tulen lukemaan uudestaan!
terkuin Tiia :)

Maija kirjoitti...

Kiitos kaunis kommenteista! :)
Tästä jäi vielä pois myös säilykepurkit, niistäkin tulee jotain... :)

Maija kirjoitti...

Tuota lumisadetta olen nyt yrittänyt saada, mutta en saa sitä vieläkään onnistumaan. Menen tuonne Liisan antamaan osoitteeseen ja klikkaan laatikkoa ja sitten palaan omaan blogiin, niin pitääkö siinä vaiheessa klikata "lisää widget"? Minä en ole saanut aikaiseksi, kuin "snow effect" tekstin blogin sivupaneelin, mutta lumihiutaleet loistaa poissa olollaan, mitä teen väärin?

Liisa kirjoitti...

Oikein olet tehnyt, mutta Klikkaa vielä omassa blogisssa tässä sivupohjan päällä jossain kohdassa vaan, niin lumisade pitäisi tulla sillatavalla blogiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...