"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 26. lokakuuta 2010

Sisustusteema nro3: Eteiset

Meillä on kaksi eteistä; kylmä ulkoeteinen, eli kesähuone ja lämmin sisäeteinen. Sisäeteisessä on liian pieni lipasto ja kaappi,jossa säilytämme ulkovaatteemme. Lipaston haluaisin vaihtaa isompaan ja kaappi olisi joskus hienoa vaihtaa mittojen mukaan tehtyyn, että jokainen sentti saataisiin hyötykäyttöön.
Seinät ovat sormipaneelia ja se jatkuu portaikkoa myöten yläkertaan asti. Paneelit olivat muuttaessamme kirkkaan punaiset, maalasimme ne vaaleaksi.
Lipaston yläpuolella on peili jonka kehykset ovat vanhasta leikkimökistämme muisto, siinä mökissä leikki lapsena äitini, minä ja esikoisemmekin. Sen pariksi tehtiin vanhasta paneelista hylly.
Hylyllä on purkki nauhoilleni ja napeilleni toinen. Lyhty, kukkia kannussa ja korupurkki. Pöytäliina on vanha pitsireunainen tyynyliina. Tervetuloa kyltti on itse tekemäni kaupan  puisen hedelmälaatikon kyljestä.
 
Liitutaulu löytyi kirpparilta ja sen puun väriset kehykset maalasin valkoiseksi ja tein tekstin sabloona maalauksella.
LISÄYS:
Piti vielä lisätä tämä kuva eteisten välioven ikkunasta, johon olen ommellut verhot; vanhasta lakanasta valelaskos kappa ja salusiinit pitsi tyynyliinasta. Kirpparilta löytynyt lakana pitseineen ja kirjailuneen oli niin kaunis, näin se tuli näkyvasti esille. Verhojen ompelu tosin oli hiukan vaikeaa, en oikein saannut laskoksia kunnolla heti onnistumaan, kesti viisi päivää, että tulivat valmiiksi ja pelkäsin jo vanhan lakanan kestävyyden puolesta.
Väliovea ollaan nyt vaihtamassa uuteen lämpöoveen, kun noista vanhoista karmeista vetää sisälle kylmää, ikkunallisen oven siihen vaihdamme, se tuo kumminkin valoa ja avaruutta eteiseen lisää.
Tässä on ulkoeteinen eli kesähuone. Rottinki runkoinen sohva ja vanha singerin ompelukone, joka on toistaiseksi saannut olla ilman mitään kunnostusta ja tuunausta, kun se on jotenkin noinkin viehättävä, se on peräisin lapsuuden kotini ulllakolta.
Verhot on säkkikankaan omaista harvaneuloksisista pellaven väristä kangasta, joissa painatuksina yhdessä garden, toisessa dreams ja kolmannessa talomme vuosiluku. Ompelukoneen takana on ihanasti rapistunut taulunkehys, johon voisi josku peilin laittaa. Lamppu on vain silmän lumetta, siihen ei mene sähköjä eikä siinä ole edes lamppua. Mutta sen kauniin öljylämppua muistuttavan rungon halusin esille. Se toimisikin, mutta en ole sille valaistus käyttöön löytänyt sopivaa paikka, varjostimenkin voisi vaihtaa, ehkä sopivaan lasikupuun, jos löytyisi jostain.
Vanha kapiokirstu on mummoni peruja ja se on ensimmäinen tuunaus/kunnostus työni reilun kymmenen vuoden takaa. En ole sitäkään ruvennut ainakaan vielä uusiksi laittamaan.
Tässä vielä pelargoniatkin on kukkimassa, nythän ne on jo talvilevolla muualla.

Mukavaa iltaa kaikille
Maija

7 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Tunnelmallista ja NIIN kodikasta ! Juuri tuollaisesta tyylistä minäkin pidän ! Vaikea kuvitella seinää punaisena ;) ollut varmaan pirtsakan näköinen

Onnesta Unelma kirjoitti...

Löysin mutkien kautta ihanan blogisi, itseäni kiinnostaa rintamamiestalon jutut, kun itsekkin sellaisessa asustamme, joten jäänkin seuraamaan tätä innolla :)

Liisa kirjoitti...

Teillä on kyllä niin kaunista.Oikein silmä lepää näissä kuvissa.

Sanna-Mari kirjoitti...

Liisa vei sanat suustani!
Näpsäkästi oot kaikkee itte tuunaillu :)

Maija kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne ja tervetuoloa Onnesta Unelma blogini lukijaksi! :)
Lisäsin vielä yhden kuvan verhoista, kun se pääsi unohtumaan.

Markka kirjoitti...

Kauniit on eteiset, sormipanelia myöten. Ihanat asetelmat, tykkään.

Walkoisia Unelmia kirjoitti...

Oi miten kaunista. Sormipaneeli on ihastuttavaa!

Mukavaa torstaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...