"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sunnuntain sisustusteema nro2: Keittiö

Meillä on i:n mallinen keittiö, eli kaapit vastakkaisilla seinillä, toisella puolella on koko seinän mitalla, toisella puolet. Keittiönkaappien väri on antiikin vihreä, jollaisiksi me maalasimme ne, kun ostimme talomme 10v. sitten, sitä ennen ne oli sinapinkeltaiset.
Minulla on välillä kaksi jakoinen olo tuon värin suhteen, varsinainen keittiö remontti, kun joutuu odottamaan vielä viisi vuotta, niin kyllä tuota väriä voisi sitä ennen vaihtaa.
Myönnetään valkoinen on käynnyt mielessä :) ja varsinkin tuon tummuneen puupaneeli katon osalta.


Keittiössämme on liian vähän työtaso tilaa, joten ne on aika hyvin hyötykäytössä, joten niissä ei ole tilaa sisustella, mutta keittiössä on yksi nurkkaus jossa pääsen sisustelemaan.


Siinä on minulla tuollainen sisustusnaulakko seinällä, sen lokerot on hyvää säilytystilaa. Nurkassa on pieni korilipasto. Tähän tulee sitten laiteltua kaikkea keittiöön sopivaa sisustavaraa ja asetelmia. Naulakossa roikku kirpparilta löytämäni lasten esiliina, menee kuopukselle, mutta on niin nätti, että pidän siitä tuossa esillä.
Kuten olohuoneessakin, niin täälläkin on seinässä maalaamani boordi, mutta suunnitelmissa olisi nämäkin seinät maaalata ja boordit piiloon, se nyt jotenkin ärsyttävästi tuntuu katkaisevan tuon taustan. Tähän minun suuri unelmani olisi saada vanha komuutti kaapiksi, joko tuohon hyllykön alle tai sitten ihan yläkaapillinen komuutti, siis haluan sellaisen!
Kuvassa näkyy myös yksi ruokailuryhmämme tuoleista. Pöytä ja kuusi tuolia löytyivät kirpputorilta pari vuotta sitten edullisesti.

Korilipaston päällä on tällainen kolmikerrosvati, sen paikka vaihtelee, joskus ruokapöydän päässä. Nyt siinä on kaikkea pientä tavaraa esillä ja valosarja tunnelmaa tuomassa, jouluksi kehittelen siihen jotain.


Tämän mobilen tein Anna hyvän kiertää-kirja inspiroimana. Siinä oli kuva leivosvuoasta tehdystä koristeesta, jonka pohjassa oli kaunista kirjoitusta. Tässä mobilessa on sellainen leivosvuoka.


Keittiön seinällä on myös korttiteline, jossa kauniit vanha näköiset postikorttini ovat esillä. Joulukortit meillä on ollut "pyykkinarussa" pienillä puu pyykkipojilla keittiön ikkunan verhojen yläkapan päällä roikkumassa, mutta nyt olisi suunnitelmissa joulupostille uusi säilytys tapa. 


Nämä keittiön verhot ompelin itse tämän vuoden alussa, kun ei valmiina löytynyt mieleisiä. Viime jouksi hommasin keittiöön verhot, joiden saluusiinien pituus oli korkeampi, ihastuin tuohon pituuteen ja sillä mennään. Salusiinit on puuvilla-pellavaa beigeillä ohuilla raidoilla ja ylä reunassa ohut pitsi. Yläkappa  on läpikuultavaa pellavaa, lähes säkkikankaan omaista ja siinä on alareunassa samaa pitsiä. Ajattelin nyt jouluksi uusia salusiineja vaan tuon yläkapan kanssa, punaraitaista pellavaa.Kokeilin nyt tähän seepiakuvaa maustehyllyköstä. Se on sellaisen harmaansinertävän värinen. Hyllyssä tietenkin mausteita ja lasipurkeissa jauhoja, sokeria, suolaa. Yhdessä lasipurkissa on somisteena vanhoja piparimuotteja ja alumiinisia bebeleivosvuokia. Tarpeellinen talouspaperi roikkuu vanhassa emalisessa reikäkauhassa. Sitten, kun seinät on maalattu, niin olen jo ostanut hyllykön yläpuolelle taulujen tilalle seinätarran, focaccia reseptin.


Sellaista meidän keittiössä.


Leppoisaa sunnuntain jatkoa
Maija

7 kommenttia:

Walkoisia Unelmia kirjoitti...

Kauniita kuvia keittiöstä!

Mukavaa illan jatkoa!

Sanna-Mari kirjoitti...

Kiva toi reikäkauhatalouspaperiteline! Siinä on oivallusta.

JaanaElina kirjoitti...

Mukavan oloinen keittiö teillä.Ihania pikkujuttuja esilä.

Maalilla saa kivasti aikaan uutta ilmettä.Ja on aina helppoa maalata päälle jos mieli vaihtuu.

Talouspaperiteline on hieno idea.

Varasin kirjastosta anna hyvän kiertää kirjan,tuntuu niin mielenkiintoiselta.

Mukavaa alkavaa viikkoa.

Liisa kirjoitti...

Miten kaunista teillä onkaan *huokailee ihastuksesta* Ja nuo pienet yksityiskohdat, voi että, niillä saa ilmettä niin kivasti. Tuo mobile ja korttiteline on ihana nostalgisia!! Oikein inspiroivia kuvia.

Minulle on jo kirjastossa varattuna tuo kirja,pitäisi vaan hakea,odotan innolla,mitä kaikkea se sisältää.

Mukavaa uutta viikkoa, täällä idässä myrskyää!!

Maija kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne! <3
Täälläkin tuulee kovasti; yöllä sammalpallokin oli kierinyt paikaltaan keskelle pihaa, kohta sen saa ankkuroitua kiinni valosarjalla. :)

Tinjami kirjoitti...

Miten kaunis blogi ja kuinka ihastuttava tuo postikorttiteline onkaan... Siksipä vaivihkaa utelen sen ostopaikkaa...? ;)

Maija kirjoitti...

Postikorttiteline löytyi ihan paikallisesta "sekatavara halpakaupasta" nimeltään Löytötex, maksoikohan se alle 3e? Eli voit löytää melkein mistä vaan, ainakin alan sisustuskaupoista varmaan löytyy saman tyyppisiä telineitä helposti, kätevä käsistään tekee myös itse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...