"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 4. lokakuuta 2010

Syksyä ulkona

Aurinkoista syyspäivää!


Sain itsekkin laiteltua kanervia ja muita syysistutuksia viime viikolla pihallemme. Tässä vähän niistäkin kuvia.Pihallamme on Terijoen salava ja sen alle pöydälle ja tuolille laitoin kanervan lasittomaan isoon lyhtyyn, sammalta, käpyjä, kurpitsan, lyhtyjä ja tuolin selkänojaan risukransin.Ulko-oven edessä seinän vierustalla on valkoinen vanha penkki, jonka toiseen päätyyn siirsin maitotonkan ja päälle sammalpallon, johon tulee vielä valot. Ruukkuihin sammalta, käpy ja kurpitsa, jotka ovat epäonnistuneita minikurpitsa kasvatuksiani, niistä ei syötävän kokoisia tullut. Lyhtyjä vielä, mutta tosin tuo maassa oleva lyhty on jo vaihtunut, kun tuosta ei lasi noussut ylös, kun oli turvonnut.Penkin toiseen päähän mies ystävällisesti minulle nikkaroi harmaantuneesta laudasta laatikon, johon tuli samoja aineksia, kuin muihinkin astiohin, lisäksi kesältä jäänyt muratti ja lasipurkki kynttilälle. Harmaita puulaatikoita tehtiin keväällä kasvihuoneeseenkin kasvusäkeille kehikoiksi.


Porttaitten molemmin puolin tuli taas nämä risuista tehdyt pylväät, joihin myös valot sitten tulee. Ne olen tehnyt jo useampi vuosi sitten ja ensi syksynä varmaan täytyy tehdä jo uudet. Penkki saa olla lumien tuloon asti, siten se täytyy siirtää lumenluonnin takia.


Oven pielessä seinällä naulakossa roikkuu jo kesällä kanervista tekemäni kranssi, toinen kerta, kun tein tälläisen. Sitä ei oveen voi laittaa siksi, kun ovea paukutellaan ees taas, niin kranssi rapisisi hetkessä kaljuksi.


Kesäksi tuunaamani kierrätetyn lyhdyn laitoin nyt portaille roikkumaan.
Kaikista syysasetelmista en viitsinyt kuvia laittaa. Portailla on vielä yksi kanerva lisukkeineen puusangossa ja lasten leikkimökinkin ikkunan alle kanervat laitoin.
Vielä pitäisi hakea hiukan materiaalia luonnosta ja jo haettuna olevat vielä pitäisi jatkojalostaa, vielä olisi suunnitelmissa kranssi ja muutama muu juttu.
Hyvää syksyä kaikille
Maija

7 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Syksy on kyllä ihanaa aikaa, kun voi kaikkea kaunista laitta ulos! Sinulla on tuo kädentaito hyppysissäsi, kun vaikka mitä ihanaa olet tehnyt.

JaanaElina kirjoitti...

Kauniita asetelmia.
Luonnosta saa kivasti materiaalia asetelmiin.

Oikein mukavaa alkuviikkoa.

Sanna-Mari kirjoitti...

Olikin tänään komee keli. Nättejä asetelmia. Saas nähä jääkö mulla tänä vuonna laittamatta, ihastelen vaan muitten tekeitä täällä blogeissa, enkä saa ite aikaseks.

Maija kirjoitti...

Kiitos kommenteista <3!
Tuossahan oli vielä siinä puulaatikossa se pikku havu, jonka tamimyymälästä hain, kestää ihan hyvin talvea.

Amelia kirjoitti...

Kiva blogi sinulla täällä, selailin viestit ja ihastelin kuvat ihan alkumetreille saakka :-)

Ihana istumapaikka puun alla!

Mukavaa tuulista syyspäivää!

JaanaElina kirjoitti...

Huomenta

Huomasin jostain kommentista että etsit pieniä kakkuvuokia.Tuntusella oli myynnissä muutama kappale.

http://tuntunen.blogspot.com/search/label/Vanhan%20Tuntuset

Löytäisitkö sieltä sopivia.

Mukavaa päivänjatkoa.

Maija kirjoitti...

Hei Amelia, kiitos kommenteistasi ja mukavasti olet kymmenes lukijani. :)
Tuo istumapaikka on kyllä ihan lempi paikkani ja rakastan tuulisia (syys)päiviä!
Kiitti vinkistä JaanaElina, täytyy vilkaista mitä löytyy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...