"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 22. lokakuuta 2010

Tunnelmia

Ihan ensimmäiseksi tervetulo toivotukset kaikille uusille blogini seuraajilla, nyt onkin tullut muutamassa päivässä taas monta uutta. Mukavaa ja ihanaa ja antaa taas uutta potkua tähän. :)

Tänään ostin Joulu maalla-lehden ja siinä olikin monta ihanaa kuvaa ja ideaa, vielä täytyyy joitain juttuja lukea tarkemminkin.
Hankin myös tällaisen Tildan tontun valmistuspakkauksen ja teen jouluksi toivottavasti suloisen tontun johonkin päin kotia koristamaan. Pakkauksessa on niin kätevästi kaikki pienetkin koristelu tarvikkeet mukana.
Taustalla näkyy puna-valkoraitainen kangas, jonka nyt hankin keittiön jouluverhoja varten. Alku ajatus minullahan oli tehdä vain salusiinit punaraitaisesta pellavasta jo olemassa olevan pellavaisen yläkapan pariksi, mutta en löytänyt sellaista sopivaa kangasta. Joten päädyin tähän puna-valkoraitaiseen kankaaseen, jota kirpputorilla olin pyörittelyt sormissani jo monena kertana siellä käydessäni. Tuosta syntyy salusiinien lisäksi yläkappakin, mietin valelaskosverhoa ja tekisinkö yläkappaan punaisella kangasvärillä vielä jouluisia teksti painatuksia...? Kankaasta varmaan tulee lisäksi jotain pientäkin; tyynyä, sydäntä ja sen sellaista.


Kavio- ja sorkkakuumetta ilmassa


Minuun on nyt jotenkin ruvennut kolahtaan koristeissa hevoset ja peurat ja vastaavat.
Esimerkiksi nämä Anttilan koriste hevoset on minusta tosi ihanat.
Ja tykästyin myös paikallisessa kaupassa tämän tyyppisiin peura kuusenkoristeisiin, olivat tuon hyppäävän mallisia, jotenkin tosi viehkeitä ja siroja. Siinä kaupassa peurat olivat hopeakimalteella silatut. Jouluun kuulu pieni kimallus, mutta en tiedä sopiiko nuo nyt meidän kuuseen..?
Jos niitä pari hommaisi, niin varmaan löytyisi muukin paikka, kuin kuusesta, esimerkiksi jostain kynttilä-asetelmasta...
Sellaisia joulu fiiliksiä ja nyt muita tunnelmia.

Kirpparilla osui nyt eteen  juuri sellaisia leivosvuokia, joita olen halunutkin, kolmen kappaleen verran. Eihän niitä voinnut jättää vaikka olivatkin 2e/kpl, eli himpun verran hinnakkaat minun makuuni, mutta pakko oli ottaa. Kynttilät näyttää niissä jotenkin hirmu ihanilta ja kotoisilta.
Pikku tarjottimella leivosvuoista, emalimukista ja lusikoista syntyi tälläinen asetelma. Kaikki pikkulusikoita lukuunottamatta ovat kirpparilta.


Ei muuta, kuin rattoisaa viikonloppua
Maija

5 kommenttia:

Aliisa kirjoitti...

Kaunis pieni astelma. Meilläkin oli kirpputorilla samankaltaisia leivosvuokia samaan hintaan. Silloin pihistelin ja nyt harmittaa. :(
Sama lehti tarttui minunkin mukaani perjantaina, niitä paperisia kuusenkoristetähtiä ajattelin väkästellä.
Kauniita nuo peurakoristeet, pieni kimallus kuuluukin jouluun, vai mitä.
Mukavaa viikonloppua!

Markka kirjoitti...

Kivat vuokat, eipä ole näkynyt meidän kirpparilla mitään vuokia. Peuratkin on kivat ja asetelma ihana.
Itsekin sen verran tuohon peura-aiheeseen "hurahdin", että ostin poronsarvet kirpparilta 5 eurolla :)
Hyvää viikonvaihdetta sinne.

Liisa kirjoitti...

Tildapakkauksesta on hyvä aloittaa ompelu ellei ole ennen tehnyt. ja kaikki tarvikkkeet tulee tuossa mukana, paitsi vanu.
Ihania löytöjä taas olet tehnyt ja asetelma on kaunis.
Nuo hepat olisivat minunkin mieleen.

Riitta kirjoitti...

Voi nuo hepat on kivat!Nätti asetelma , minäkin hullunlailla keräilen noita leivosvuokia ja käytän niitä milloin missäkin :)

Nonnukka kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia täällä! Joulun odotus on kyllä mukavaa ja noiden joululehtien ihastelu parhainta puuhaa :) Voi noita vuokia itsekkin olen etsiskellyt..muutamia ostin kesällä vanhan ajan markkinoilta ja harmittaa kun enempää en ostanut.. Mukavaa iltaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...