"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 15. lokakuuta 2010

Uusia pieniä tunnelman tuojia

Olen taas lisäillyt ja vaihdellut juttujen paikkoja kotosalla, joten laittelenpa niistä vähän kuvia.

Tuolta keittiön hyllystä laitoin ruusulävikön kaappiin ja tilalle laitoin kynttilöitä lasipurkissa, laventelia lasipullossa ja kynttilän kakkuvuokassa, sen voi sitten helposti nostaa pöydälle  valaisemaan. Tälläista aika yksikertaista, mutta minusta kaunista.


Olohuoneeseen sitten...
Lasikiposta ja kynttilänjalasta liimalla syntyi aika kiva yhdistelmä, jossa voi pitää meilkein mitä vaan kynttilästä naposteltaviin, nyt kahvipotpourria.
                                    
                                    
Uusi jalallinen kulho pääsi kynttilä asetelman joukkoon, sopi mielestäni siihen. Pari uutta tuikkukuppiakin täytyi taas ostaa, oli niin edulliset...
Kirpparilta ostettuun lintuhäkkiin laitoin valot, Airamin minisarja, jo toiset minulla, tykkään niistä.


Muuta pientä sitten; kirpparilta löysin nämä pehmot, jonkun itse tekemät, maksoivat yhteensä 1,50e ja otin, kun olivat jotekin herttaiset, lapsetkin tykästyi. Nimet on Möhkö(elefantti) ja Muhku(aasi).
Ja kuten taisin jouluisessa postauksessani mainitakin, niin minkäänlaisten puikkojen ja koukkujen heilutus ei ole minulta luonnistunut, vaikka muuten käsityö ihminen olenkin. Mutta nyt ystävän avuliaalla opastuksella alan päästä virkkausessa jyvälle. Teen tämmöisiä harjoitus paloja ja mietin, että voihan näitäkin hyödyntää, mietin, että tästä pyörylästä tulisi pyöreään tyynyyn etukappale...
Syysloma alkaa nyt meillä, jee! Ottaisinko myöhemmin virkkuukoukun käteeni ja hörppäisin välillä glögiä ja kuuntelisinko jo Elviksen joululauluja...


Mukavaa viikonloppua kaikille!
Maija

6 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Oi, ompa nättiä!
Hieno tuli tosta lasikippo-kynttilänjalka yhdistelmästä! Mitä muuten pitää kahvipotpuri sisällään?
Mukavaa viikonloppua! :)

Maija kirjoitti...

Olen tuon kahvin tuoksuisen potpurin ostanut ihan kaupasta valmiina. Jouluksi meinaan tehdä joulun tuoksuista potpuria itse ja yhdessä kirjassa oli ihanan kukkapotpurin ohje, niin sitä pitää kanssa kokeilla ensi kesänä sitten. :)

JaanaElina kirjoitti...

Kaunista tuli pienellä muutoksella.

Upea jalallinen kuppi tuli.

Potpuri antaa varmaan ihanaa tuoksua.Nuuh..tuoksuupa hyvälle.

Mukavaa viikonloppua.

Liisa kirjoitti...

Kaunista! Nuo köyhänhopeiset kynttilökipot on niin ihania.

Minä en oikein ymmärrä mikä tuo potpuri on, vaikka selostit...*punastuu*

Maija kirjoitti...

Heh, kävin oikein googlella tarkistamassa ja oikea termi onkin potpourri(ei ole eka kerta, kun minun oikeinkirjoitus ei ole oikein kohdallaan, täytyy korjata tuo). Potpourri, eli sekoitus joka valmistetaan erilaisista aineksista ja käytetään huoneilman hajustimena ja on tuoksun lisäksi myös koristeellisen näköinen.

Liisa kirjoitti...

Kiitos , nyt selvisi mistä on kyse!!!Oi, varmasti tulee ihania tuoksuja!! Ajatella , myös jouluisia tuoksuja..tunnen jo melkein nenässäni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...