"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

1. Adventti

Kylmää ensimmäisen adventin aamua.

Meillä on nyt parikin adventtikynttelelikköä.
Takan päälle tein adventtikynttelikön saviruukkuihin, jotka valkoisella maalilla tuhrasin kuluneen näköisisksi. Sammalta kynttilän ympärille ja surrilangasta vääntämäni numerot. Ruukkujen lomaan asettelin marjaköynnöksen, jonka paikka on takan päällä ollut.
Lipaston päällä on kirpparilta löytämäni adventtikynttelikkö vati. Sen keskelle laitan vielä kuorellisia pähkinöitä ja muita tuoksuvia jouluisia juttuja, nyt siinä on vasta kuivattuja, mausteilla; kardemummalla ja kanelilla päällystettyjä, punaposkisten omenien viipaleita. Hoksasin, että tänään ,kun leivon piparitaloja taidan tehdä tuohon pipariset numero kyltit, jos ottaisin nuo mansestit pois sitten.
Muitakin jouluisia kuvia vielä...
Olohuoneen isoon oviaukkoon ripustin tekohavuköynnöksen, se on niin aidon näköinen, että melkein voi haistaa havun tuoksun. Siihen sitten Sarpan innoittamana tein kolme käpypalloa.
Joulupukki, tai tässä tapauksessa joulumuori paremminkin, tuli minulle ajoissa ja antoi minulle ihanan jalallisen lasivadin kupuineen, eräs ihanainen nainen antoi lahjaksi tämän haaveissani olleen esineen ja se sai paikkansa olkkariin siirretyn kaapin päältä ja sine laitoin köyhäinhopeiset joulukoristeet esille.
Mutta nyt rattoisaa adventin jatkoa ja tämä lähtee piparitalon osia leipomaan :).
Maija

9 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Oi miten kauniita astelmia ja tunnelmia kuvissa. Käpypallo on hyvä idea! Molemmat adventtikyntteliköt on kauniita. Ihanaa joulun odotusta sinne.

Liisa kirjoitti...

Iloista adventtia Maijalle!

Sanna-Mari kirjoitti...

Kaunista! Ihana marjaköynnös. Pitää laittaa korvan taa, meillä on takkojen päälyset ilman koristuksia. Tosin ne on kyllä aika korkeella...mutta jos sieltä vähän pilkistäis.
Mukavaa ensimmäistä adventtia!:)

Onnesta Unelma kirjoitti...

Kauniita kuvia! Mukavaa adventti-iltaa!

Walkoisia Unelmia kirjoitti...

Kaunista jouluista tunnelmaa kuvissasi, käpypallo näyttää kauniilta.

Tunnelmallista adventtia sinulle!

JaanaElina kirjoitti...

Ihanaa jouluista tunnelmaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa.

Elmiira kirjoitti...

Toisen blogin kautta löysin kauniiseen blogiin:) Upea tuo piparkakkutalo tuolla reunassa.

Maija kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne! :)
Marjaköynnöksen olen ostanut juurikin takan päälistä varten Anttilasta joskus. Tänään sitten olisi piparkakkutalojen pystytys...

Onna kirjoitti...

Voi että kun tykkään tuosta takan päällä olevasta köynnöksestä ja adventtikynttilöistä. Todella kauniisti tehty :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...