"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 5. marraskuuta 2010

Kaakkua ja kynttilöitä

Eilen oli meillä Partylite kynttiläkutsut, tietenkin piti jotain pientä hyvää leipoa kutsuille kahvin kera. Yleisön pyynnöstä nyt laitan tarjoilusta parit ohjeet tänne blogiinkin.

Piparinen karpalohyytelökakku
Pohja:
200g piparkakkuja hienonnettuna
70g margariinia sulatettuna
Vaniljahyytelö:
5 liivatelehteä ja 2rkl sitruunamehua/vettä
1prk Sununtain vanilja tuorejuustovalmistetta
200g vaniljajogurttia
1prk Flora vanilja vaahtouvaa vaniljakastiketta
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
150g karpaloita
1dl hyytelösokeria
2dl vettä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Sekoita hienonnetut piparkakut ja sula margariini, taputtele seos irtopohjaiseen vuokaa, jossa on leivinpaperi.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon sokerit, jogutti ja tuorrejuustovalmiste. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunamehu tai vesi tilkkaan, lisää liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen vaniljavaahtoon. Kaada vaahto piparipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä. Levitä hyytyneen täytteen päälle karpalot (kohmeisina, jos pakasteesta) ja keitä hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan, levitä kiille marjojen päälle ja anna hyytyä kylmässä.

Tämä kakku maistui niillekkin, jotka eivät muuten karpaloista välittäneet, jopa niin hyvin, että ottivat lisää:). Piparien mausteet, vaniljahyytelön pehmeys ja karpaloiden kirpsakkuus sopivatkin hyvin yhteen. Jos ei karpaloita löydä mistään tai kokonaiset kirpsakkaat marjat kammottaa, niin hyytelön vai tehdä vaikka  kaupan karpalomehusta.

Brownies
6 kananmunaa
5dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2dl perunajauhoja
200g voita sulatettuna
3tl leivinjauhetta
1,5dl tummaakaakojauhetta
1rkl vaniljasokeria
200g tummaasuklaata sulatettuna
100g mantelirouhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voi sula, sula suklaa ja mantelirouhe. Levitä taikina uunipelille leivinpaperille ja paista n.175 asteessa 25 minuuttia. Brownies saa jäädä hiukan raa'aksi, kostean tahmeaksi. Leikkaa paloiksi hiukan jäähtyneenä.

Karpalohyytelökakku ja brownies

Suolaisena tarjosin taas suosikkejani; pinaatti-fetapasteijoita.

No tietysti oli myös niitä kynttilöitä, tässä Partylite pöytä.
Emännän etua sain sen varran, että sain reilun 25euron kynttelikön maksamalla 1,90euroa, jossa porojen silhuettti ja porojen kuonojen väliin tulee kynttilä. Kerroinhan aiemmin tästä viehtymyksestäni koriste poroihin, peuroihin ja hevosiin.:)
Sain taas myös ihania tuliaisia serkkuiltani; nuo metalliset sydämen muotoiset kynttilä alustat. Löysivät kirpparilta ne ja ovat kyllä yksinkertaisuudessaan niin kauniin täydelliset, kiitos! Taustalla palaa yksi tekemistäni laventelikynttilöistä.


Tervetuloa taas uusille lukijoille ja mukavaa viikonloppua! :)
Maija
p.s. Seuraavaksi voin taas kertoa lisää saippuoitten edistymisestä kuvien kera.


 


4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Herkulliset tarjottavat teillä on ollut, pöytä oikein notkunut suussasulavista.

Mukavaa viikonloppua!

JaanaElina kirjoitti...

kiitos kakku ohjeesta.uudet ohjeet ovat tervetulleita.karpaloita löytyy pakkasesta.pitää kokeilla.

kutsut ovat työ järjestää,mutta onneksi emännänlahja n saa,niin se korvaa sen työnmäärän.

mukavaa viikonloppua.

päivi kirjoitti...

ihanan näköiset ja taatusti herkulliset tarjottavat!
tykkään juuri noista hyytelökakuista ja otankin ohjeen talteen:)

mukavaa viikonloppua sinnekin<3

lämmöllä
Päivi

Sanna-Riikka kirjoitti...

Pitääpäs kokeilla tuota karpalokakkua, voi että tuli kauhea makeanhimo, kun näki sun tarjottavat! Kiitos ohjeista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...