"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 16. marraskuuta 2010

Sisusteema nro4: yläkerrassa

Otetaan tähän joulu tohinoitten väliin vielä yksi yleinen sisustus juttu meiltä ja sitten taitaakin olla kaikki sisustuksellisesti oleellinen esitelty. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta; makuuhuone ja lastenhuone, jossa kaksi isompaa nukkuukin.
Yläkerrassa teimme huonneitten järjestely ja maalaus remontin kaksi vuotta sitten ja silloin muun muassa nämä meidän vanhempien makuuhuoneessa oleva apteekkarinlipaston ja tuon matalamman kaapin maalasin valkoiseksi. Muuten vielä makuuhuoneessamme väreinä on vanvana esillä liilan sävyset tekstiilit, jotka tuolloin laitoin.
Tämä kaappi on nyt osana kesken eräistä kaapien siirto projektia, joka on puolivälissä, eli tämä on vielä tällä paikallaan, mutta käyttötarkoitukseltaan epäkäytännöllinen liinavaate ja vaatekaappina ja se siirtyy myös siksi, että haluan siirtää tämän toisaalle kaameamman ilmesttyksen tilalle.
Sänkymme päätyyn maalasin tällaisen tekstin sabloonalla.

Lastenhuone on aika vapaamuotoinen lastenhuone, että siellä en ole hirveästi ryhtynyt stailaimaan ja sisustamaan, vaan järjestys on aika vapaa muotoinen ja sekava useimmiten, kaiken kirjavat lelut ovat kaikki melkein esillä. Värimaailma on hyvin vaaleanpunainen, iloitaan nyt siitä, kun siihen on mahdollisuus :).
Kristallikruunun hommasin jo useamman vuoden aikaisemmin varastoon ennen, kuin se laitettiin paikoilleen remontin yhteydessä, pinkki-liila kristallikruunu sopiii hyvin prinsessojen pinkkiin huoneeseen. Taustalla näkyy tekemäni lippunauha.
Seinissä on vaaleaa hattaran vaaleanpunaista kahdella seinällä ja toisella kahdella tuon kruunupeiton pohjan väristä pinkkiä. Naulakoissa on molemilla tytöillä omat keijusiivet ja sängyn yläpuolella jokaisella roikkuu suojelus enkeli/keiju.
Paperimassa kehyksinen sydän peilin päällä on esikoisen koulutiellesiunaus tilaisuudesta saatu ruusu kuivattuna. Seinille sabloonalla maalasin vapaana lentelevien perhosten parvia sinne tänne.

Yksi lisämakuuhuone olisi aika tarpeen...


Minulla on työn alla täällä se Tildan tonttu...


Kiitos mukavista kommenteistanne ja mukavaa tiistai päivää!
Maija6 kommenttia:

päivi kirjoitti...

aamuvierailulla:)
tunnelmallinen uni
huone ja kivoja yksityiskohtia niinkuin tyttöjenkin kammarissa!
meillä ei prinsessoja ole ja sekös harmitti aikoinaan,
olisi ollut ihanaa tehdä oikea prinnsessakammari,
teillä sellainen jo on:)

lämmin halaus,
Päivi

Liisa kirjoitti...

Pikkutytöille saa niin romanttisia huoneita sisustettua!! Isot kaapit makuuhuoneessa tekevät jykevän tunnelman. Kaunista on kyllä. Vaalea väri antaa valoisuutta.

Kivaa päivää sinulle tildatontun parissa.

Riitta kirjoitti...

Minullakaan ei ole mahdollisuus tehdä prinsessahuonetta...Mukavia kotoisia tunnelmia.kyllä tuolla makkarissa hyvät unet saa:) Laitathan sitten esittelyyn Tonttusesi ?!!
Mukavaa näpertelyä sinulle

JaanaElina kirjoitti...

Minä kaipaisin meille yläkertaa.Olisi ihana jättää sinne kaikki yöjutut piiloon eikä tarttis aina petatakkaan välttämättä.

Ihana makkari teillä.Kaapit on kauniita.

Onnelliset on teidän prinsessatkin,kun on noin hieno huone.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen makuuhuone teillä ja kaunis koti muutenkin. Millä olet maalannut tuon apteekkarin lipaston? Meilläkin on samanlainen (Jyskistä ostettu) ja olen miettinyt sen "valkoistamista". Pintahan on öljytty ja siksi mietin, millä sen käsittelisi...

Maija kirjoitti...

Sama lipasto siis :). Ihan jollain huonekalumaalilla , kevyesti hioin pinnan ennen maalausta. Irrotin vetimet ja pitkälti telalla vedin, penselillä pienett paikat. Valkoisella pohjamaalilla, se tarttuu ja peittää hyvin, ja vielä pinnan vahauksella saa kans kivaa jälkeä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...