"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Valoa pimeyteen

Saimme meille taas lisää valoa ja tunnelmaa, kun laitoin taas keittiön kattoon ruokapöydän ylle jo monta vuotta sitten somistamani kynttelikön. Sen voi laittaa jo hyvissä ajoin ennen joulua ja pitää pitkään jälkeenkin, kun on tunnelmaltaan enemmänkin talvinen, kuin pelkästään jouluinen.
Koivunoksia kiersin kynttelikköön ja huursin ne valkoisella spraymaalilla, tekolumella ja kimalle spraylla. Valosarja oksien lomaan ja kristallipunoksia ja -riipuksia. Vielä saatan hommata tuohon lasisia jääpuikkoja.
Uloskin saatiin jouluvalot valaisemaan.  Minä laitan ne paikalleen ja mies hoitaa sähköistyksen. Ollaan jo useampi vuosi käytetty kirkkaita led-valoja, koska ne on kestävämmät ja vähemmän kuluttavat, kuin perinteiset hehkupolttimot. Onhan tuo led-valo tuollaista kylmää ja kirkasta, mutta nättiä silti, minulle tulee mieleen tuikkivat tähdet.
Maitotonkan päällä on tekemäni sammalpallo saannut taas valo kuorrutuksen. Tämä kuva on eilis illalta...

Ja tältä näytti aamulla, tuli aika hyvin lunta yön aikana. Risupylväisiin laitettiin valot myös ja oven yläpuolelle.

Minulla on lankaa, kangasväriä, kuumaliimaa, rautalankaa ja lumisprayta kulunut, kun olen tehnyt joulu juttuja. Ommellut verhot ja tyynyjä, luonnonmateriaalista kranssin ja muita koristeita. Innostuin ja kerkisin vielä vaihtamaan jouluverhotkin  ja laitoin kyntteliköt ikkunaan. Eli joulunaika näkyy jo meidänkin kodissa. Seuraavaksi laitankin kuvia näistä tekemyksistäni.

Tunnelmallista iltaa
Maija

3 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Kyllä on kaunista!
Mää vartoilen meille, että saatas sähköt uusittua, niin ois ehkä toivoo saada pihallekin jotain valontynkää.

Liisa kirjoitti...

Kyllä on kaunista! Upea kokonaisuus tuo kynttiläkranssi. Pitää minunkin tuota lumiprayta ostaa, kun tuntuu että sitä monet käyttävät somistuksissaan.
Ihanaa loppuviikkoa.

Riitta kirjoitti...

Aivan ihania juttuja, noita kuvia ilolla katselee ja ajattelee että talven/joulun tunnelma on kyllä todella upeaa:)
Minulla tekemiset on vielä materiaaleina odottamassa aikaa!
Iloista viikonlopun odotusta sinulle !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...