"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 3. joulukuuta 2010

Lisää jouluisia tunnelmia meiltä...
Keittiön hyllyyn lasikuvun alle kokosin pipareista keon. Lasipurkkiin laitoin lepän käpyisiä oksia, jotka tuunasin huurteisiksi. Valosarja hylylle ja muuta pientä tavaraa lisää laitellut.
Pikaisesti tehtyjä jouluisia sydämiä. Jouluisesta kartongista tekemääni tötteröön laitoin tuikkuja helposti saataville.
Lepän oksiin ripustin kolme vuoka koristetta, jotka hankin Viivulta.

Eteisen vanha ikkunapeili innoitti jonkilaiseen metsäpirtin tunnelmaan:

Paukkuva pakkanen kirjoi jääkukkia vanhan mökin ikkunaan.
Koivujen oksat ja kävyt saivat kimaltavan kuorutteen lumesta ja kuurasta, lumi puuteroi puolukoitten täplittämät sammalmättäät. Joulu koristi ylväitten peurojen sarvikruunut kävyin... 

Kuva on hämärä, mutta peilin ikkunalasit huursin kätevällä jääsprayllä ja peilin päälle tein koivun risuista köynnöksen, joita tuulinen päivä taanoin pudotti niin paljon maahan. Risut koristin kimaltavavin kävyin. Sammalpallo marjoineen sai lumisprayta päälle. Partyliten porokynttelikköön löytyi käpykynttilä varastoistani. Jos eteisessä olisi tilaa olisin varmaan tuonnut pari olkipaalia sinne... :)


Täällä taas leivotaan, kun viikonloppuna juhlitaan viisi vuotis synttäreitä. Huomenna on meillä sirkus, jossa tarjotaan muun muassa nalle kakkuja, oli testattava uutta leivinpeltiä:).
 
Toivotan siis kaikille hyvää viikonloppua ja tunnelmallista 2. adventtia!
Maija


4 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Taas kaikkee nättiä! Tykkään kovasti osta peilisysteemistä.
Kivoja synttäreitä ja viikonloppua! :)

Johanna kirjoitti...

Uusi lukija vierailee sivuillasi ja lukijaksi jään. Kauniita kuvia, ihana tunnelma. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

Onna kirjoitti...

Aivan ihana kokonaisuus tuo eteisen peili! Muutenkin niin paljon taas kaunista :)

Maija kirjoitti...

Tervetuloa Johanna! Ja kiitokset kommenteistanne! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...