"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Se lämmittää mieltä...

...kun posti tuo kortin ystäviltä tapaamisesta, jonne ei itse päässyt tai saa suloisen paketin itse tehtyjä makeisia juuri, kun on itse päättänyt jättää makeisten teon väliin.
Meillä on ollut läheisten kanssa jo vuosia tapana, että aikuisille ei joulupaketteja hankita. 
No tätä sääntöä enemmän ja vähemmän rikotaan, sainhan minäkin lasikuvun ja jalallisen vadin ennakkoon joululahjaksi. Itse tykkään muistaa läheisiä tulisaisin, siksi niitä nimitän, ne ei ole lahjoja, kun niitä ei ole piilon kääritty ja annan ne ennen aattoa:).
Toivon, että nekin lämmittävät ja ilahduttavat saajiensa mieliä...

Tänä jouluna tuliaisina on:
Itse tehtyjä saippuoita...

Itse tehtyjä joulun tuoksuisia kierrätys kynttilöitä koristelluissa säilykepurkeissa...
Itse tehtyä mustaherukka likööriä...
Niin tuli kokeiltua ensi kertaa liköörin valmistusta. Valmistuksen aloitin loppu kesällä: yhdistin 1l ylikypsiä mustaherukoita, 1kg sokeria(tätä määrä voisi pienentää, sen totesin), 1l kirkasta alkoholia isoon lasitölkkiin ja se seisoi viileässä varmaan jonkun kaksi ja puoli kuukautta ja sitten siivilöitiin. Pullotin likööriin eri kokoisiin pulloihin ja kahvi värjättyyn paperi etikettiin kirjoitin: mustaa makiaa, pieni noita-akka sisälläni tuli esiin, hih :).

Tuliaisten paketoinnin sivutuotteena omaan kotiin syntyi sisustus kortti 
ja koristeltu tulitikkuaski, niissä molemissä käytin melko samoja materiaaleja, muun muassa kahvi värjättyä paperia, se on juuri kivan vanhan näköistä ja se on ollut nyt suosikkiani monessa jutussa.


Olen jo myös päässyt nauttimaan hyasintin tuoksusta:).

Luettiin lasten kanssa ihan huippu joulukirjaa: Elina Warstan Aattojen aatto-kirja, jossa korvatunturin väki läpi kommellusten; pesussa pinkiksi värjäytyneiden tonttupukujen, seonneen lahjakoneen, parrattoman pukin jälkeen saivat, kuin saivatkin joulun aikaan. Kirjassa oli mitä mainioin lausake, joka toimii meille kaikille mainiona ohjeena tähän aikaan:

Joulun taika taitaa olla siinä,
että se tulee,
vaikka kaikki olisi välillä
MULLIN MALLIN.

Maija :)

3 kommenttia:

Kirsikka... kirjoitti...

voi miten ihania tuliasia....kyllä tulee ystävät iloisiksi!

Sanna-Mari kirjoitti...

Oi, tuliaiset on kyllä kovasti mun mieleen. Liköörilläkin voi vaikka kakkua kostuttaa :)

Liisa kirjoitti...

Mukavia Paketteja!Kelpaa noita viedäkin tulijaiseksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...