"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 21. joulukuuta 2010

Toivotus hyvän joulun

Toivekoti & puutarhalehden 10. numerossa Katariina Souri(ent. Kärkkäinen) kolumnissaan perään kuulutti joulu perinteitä, niitä perinteisimpiä. Se oli hyvä juttu ja olen hänen kanssaan samoilla linjoilla:
"Kaipaan jouluna vain tuttua ja turvallista-jotakin edes näennäsesti pysyvää".

Toki minunkin jouluni on muuttunut lapsuudestani, mutta sen ydin ja ne perinteet ovat edelleen hyvin samat, vaikka kuusesssa onkin erilaiset koristeet ja ikkunoissani ei ole punaisia paperi tonttuja.

En edes muista miten lapsuuden kodissa postin tuomat joulukortit esille laitettiin, laitettiinkokaan? Meillä ne ovat roikkuneet useamman vuoden "pyykkinarulla" ja tänä vuonna se roikkuu Englantilaiseen tyyliin takan reunalla.

Tänään leivon pari jouluista leipää, toisen tuliaisiksi toisen itsellemme, muutama tuliainen on viemättä. Kuusi otetaan sulamaan tänään ja huomenna paikalleen koristeluun. Pian on joulun rauhallinen tunnelma huipussaan...

Taidan minäkin tästä loppu viikoksi laittaa läppärin kiinni ja palaan vielä pyhien jälkeen tunnelmoimaan joulustamme kuvien kera, joten kaikille:
                             
                              Maija

6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Oikein hyvää joulua sinulle!!

sarppa kirjoitti...

Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!<3

päivi kirjoitti...

ihanaa joulun aikaa koko perheellesi<3

lämmöllä
Päivi

Sanna-Mari kirjoitti...

Ihanaa Joulun aikaa sulle ja perheelles! :)

Taika kirjoitti...

Ihanaa Joulua Serkkuseni!

pitsienkeli kirjoitti...

Ihanaa ja lämmintä joulun aikaa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...