"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 3. tammikuuta 2011

Jälkeen joulun

Minulle joulun pois purkamiseen liittyy aina sellainen pieni haikeus, vaikka ihan mielellään ne jouluiset jutut jo varastoonkin vien, koti vaan näyttää jotenkin vähän aikaa karummalta, kun joulukoristeista ja valoista tulee lisää runsautta sisustukseen. Jäihän noita sisutusvaloja monen monta esille, varmaan joskus vappuna niistä voi luopuua, kun on oikeasti valoisampaa.
No miltäs nyt meillä näyttää, kun joulu on pois...
Olohuoneen kaapin päällä on vähän uutta vanhaa tavaraa; tuommoinen vihreä pikku kaappi, sitä varmaan joskus tuunailen... 

Tuollainen tumma vanha puinen koristekkin siellä on, se on jonkun vanhan lipaston koristeellista reunaa...
Ja tuollainen vanha rukin osa, puolako(?), löytyy...
Ja joulun aleista löytynyt pieni keinuhevonenkin sieltä löytyy...Kaapin oviin laitoin jouluisista hyasintti asetelmista mustikanvarpukranssit.

Liivimekosta ja valosarjasta tunnelma valaisin.
No keittiössä välillä; piparkakkutalon siirsin olohuoneesta tuonne hyllyyn, saa olla siellä vielä esillä. Tuohon nurkkaan on tulossa kunnon lipasto, josta tulee lisää taso- ja kaappitilaa, pitää vaan hakea se ja maalata valkoiseksi:).
Lasipurkkiin laittelin valot...
Äitini toi minulle kirppari löytönä tälläisen ihanan vanhan mini silitysraudan.
Takaisin olohuoneeseen; kynttiläasetelma päätyi takaisin lipaston päälle...
Kynttilän jalkaan rautalagalla kiinnitin kruunun koristeeksi, se on siis pikkusiskolta jäänny vyönsolki, johon olen valkoista maalia tuputellut. Tuunaamani tulitikkuaskinkin siinä on...
Hyllykin olohuoneessa sai uutta järjestystä...
Tein itse tuommoisen dokumentti julisteen, joita paljon näkee, ovat kivoja, mutta ei minun kukkarolle. Siispä kahvilla "vanhentamaani" paperia ja ajatelmia rakkaudesta Ranskaksi netistä.  Olen ihan tyytyväinen :)Minä tässä jo haaveilin keväästä; tekisin keväisiä saippuoita ja kynttilöitä, niihin sopisi omena, sitruuna, marjat ja tietenkin laventelikin ja ruusu tuoksuisi ja hempeitä värejä. Löysinpä vanamonkukan tuoksuistakin tuoksuöljyä, vanamon tuoksu on yksi lempi tuoksuistani. Toivottavasti pääsen kevään korvilla näitä tekemään. 
Askartelu nurkassani on jo kalusteet, mutta sinne pitää vielä ommella tekstiilit;verhot, ompelukoneen huppu ja sellaista...


Haaveilemisiin
Maija

5 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

No ei mun silmään kyllä karulta näytä! :)
Keväiset ja kesäset saippuat mullakin mielessä. Mistä ostat tuoksuöljyjä? Itte en oo vielä hommannu yhtäkään, kuhan vasta funtsailen. Ruusumuffinssivuokaa Prismassa kattelin saippuamuotiks.

Liisa kirjoitti...

Kauniilta näyttää. Tietty haikeus se jää kun joulun riisuu pois, siksipä mulla vielä kuusi on yli loppiaisen. KUn ei raaski pois viedä hyvää ja kaunista kuusta.
Mukavaa loppiaisviikkoa.

Maija kirjoitti...

Tuosta olohuoneen oviaukosta, kun lähti se havuköynnös, niin se varsnkin näyttää hetken niin karun kaljulta. Tuoksuöljyjä olen ostanut Pienen tuoksukaupan ja Lahtisen vahavalimon nettipuodeista, niissä minäkin vasta funtsailu asteella:).

pitsienkeli kirjoitti...

Ihania tunnelma kuvia ja niiin kaunista:)
Mukavaa uutta vuotta!

Markka kirjoitti...

Kauniita tavaroita ja tunnelmallisia kuvia.
Hauska vyönsolki :).
Valosarjat näyttävät hyvältä ja niitä tarvitaan vieläkin keskitalven lyhyitä päiviä valostuttamaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...