"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

torstai 13. tammikuuta 2011

Kankaisia haaveita

Tämä on vähän, kuin jatkoa edelliselle pukeutumis jutulleni. 
Ihan niin, kuin viime keväänäkin, niin nytkin rupeaa kevättä kohti mennessä tekemään mieli ommella myös jotain vaatteita. 

Viime keväänä kahdelle vanhimmalle tyttärelle tein kevätjuhla mekot kirpputorin kierätys kankaista; ruskea-vaaleanpunaisesta ruutukankaasta liivimekon ja kellohelmaisen mekon ruusukuvioisesta pussilakanasta, molemmissa pitsiä vanhasta tyynyliinasta.
Tuo ruusukuvioinen pussilakana olikin oikea löytö, aivan ihanaa! Sitä olenkin käyttänyt erittäin tarkasti hukkapaloja välttäen. Vielä siitä on toinen puoli jäljellä, mihin sen käyttäisin...jonkilaista torkkupeittoa olen miettinyt...
Minulla on ollut jo vuosia haave tehdä tilkkupeito ja ihailenkin monissa blogeissa näkyviä peittoja. En ole vielä uskaltautunut tekemään ja yhteen sopivia kankaita/tilkkuja ei taida peittoon nyt löytyä.

Minulla oli taannoin lainassa Pitsikirja, jossa oli myös kivoja vaateohjeita, varsinkin kesäksi, täytyy ottaa lainaan taas se. Myös Juju-erilainen lastenvaatekirja on hauska, taidanpa ottaa senkin. Juju-kirjasta on nuo mekkojenkin ohjeet.
Edellisessä päivityksessänikin näkynyt huivi sai minut miettimään, että tuollaisen huivin tekoa olisi hauska kokeilla itsekkin; ei muuta, kuin kirpparilta bongaamaan sopivia pitsiliinoja, verhoja, kangaspaloja ja muuta sopivaa...


Täytyy katsoa saako jotain aikaiseksi ja täytyy pitää taas silmät auki kirppareilla ja muualla, että jos sopivia materiaaleja tulee vastaan, riippu pitkälti niistäkin mahdolliset tulevat tuotokset. Mutta sellaisia tunnelmia kumminkin tällä kertaa...

Jokunen uusi lukijakin on tullu ja olen saanut blogilleni ensimmäisen lukijan ulkomailtakin, hänelläkin aivan ihana blogi; Stipje,joten tervetuloa! :)


Let's try in english...
Welcome in my blog the first follower outside of Finland, I'm waiting for comments, they makes me happy!:)


Maija

4 kommenttia:

Kirsikka... kirjoitti...

minäkin bloggaan ulkomailta, vaikka suomalainen olenkin :P
kivoja pitsejä, ja kankaita olet löytänyt, kiva nähdä myöhemmin mitä kivaa olet taas ommellut!

PiiaS kirjoitti...

Ihana blogi sinulla! Oikein ihania ja tunnelmallisia kuvia! Oletko koskaan tutkinut Ottobre -lastenvaate lehteä? Siellä on kivoja ja erilaisia kaavoja ja ideoita lasten vaatteisiin. Itse ompelin paljonkin niitä kun lapset olivat pienempiä. Erilaisia ja hauskoja. Ja siitä vaan tilkkupeittoa kokeilemaan! Minullakin oli 4 vuotta tilkut leikattuna ja nyt kun aloin bloggailemaan niin innostuin ompelemaan muiden peittojen innoittamana. Ensimmäinen peitto valmis, seuraavista jatketaan... :D

Maija kirjoitti...

Kirsikka; ai, en ole huomannutkaan. Ihan kaikkia lukijoitani en olekkaan "tarkistanut", heidän omia blogejaan, joten nyt vasta kävin sinunkin blogia katsomassa ja sinne liityin. Olet tosi taitava ompelija, upea se mekko siellä! :)

Elina kirjoitti...

Kauniit mekot! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...