"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kasveja ja kranssi

Keskitalvi on minusta jotenkin tylsää aikaa, joulun jälkeen voisi hypätä suoraan maaliskuulle. Vaikka onhan talvi hyvää aikaa kaikkeen puuhasteluun, mihin ei keväällä enää aikaa ole, ja keväisten istustusten suunniteluun. Monissa blogeissa ollaan jo kevät mielellä erilaisten kukkien myötä ja niin myös minä.


Ilmeisesti monet tuttuni pitävät minua viherpeukalona, mutta kasvien kanssa onnistun kyllä 50%-50%, onnistun yhtä usein, kuin epäonnistunkin. Tässä onnistuin tapattamaan yhden belargonian ja lankaköynnöksen. Niinpä oli pakko ostaa marketista tämä uusi lankaköynnös kaarella...
Se on nyt olohuoneessa lipaston päällä, mutta paikaksi kaavailin sille toivottavasti onnistuvaa puolipyöreää pöytää olohuoneeen toisen ikkunan alle, olen haaveillut sellaisesta pitkään!
Toisella kertaa marketista oli pakko ostaa ihana helmihyasintti. Palasin hakemaan sen, kun keittiön pöydän pääty suorastaan kaipasi sitä. 7,90 oli asetelman hinta ja laskeskelin, että ei ole paha 14kpl:sta sipuleita, jotka voi vielä hyödyntää ja astiasta, joka jää itselle moneen muuhun käyttöön.


Mietin jo herneittekkin kylvöä lisä vihreän toivossa...

Vielä uusi kranssi, jonka tein eteisen välioveen tälle lämpimälle puolella joulu-talvikranssin tilalle. Muhkean ostamani risukranssin somistin pitsiruusukkeella, leivosvuoalla, jossa pala kirjan sivua ja kristalli. Lisäksi patinoitunut lusikka, jonka pesässä kirjan sivua. Kranssiin voi kevään lähestyessä lisätä/vaihtaa jotain keväistä somistusta...
Meidän eteinen on näinkin kuulaana päivänä niin hämärä, että paikoillaan kranssista ei saanut tämän selvempää kuvaa...


Voihan vekottimet!
Olisin ihan valmis tuuppaamaan meidän tv:n jonnekkin kaapin sisään ja ihanista ihannimmat tunnelman tuojat; sisustusvalosarjat ovat niin kivoja, mutta niitten niiden johtojen kanssa pelaaminen on niin pirullista! Niin nyt meidän olohuoneen seinässä mölöttää ilmalämpöpumpun sisäyksikkö, sen teknisesti ja hyödyltään paras paikka oli siinä ja senhän pitäisi kaventaa kallista lämmitysöljy laskua, mutta on tuohon mööpeliin vaan totutteleminen silmällä! :| 


 
P.s. Tervetuloa taasen uusille lukijoille ja kiitos kaikille mukavista kommenteista <3

5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kaunis on kranssi hämärässäkin:) Kevättä odotellessa itsekin houkuttaa kasvit ja kukkaset mut miun kohalla henkiinjäämis suhde kasvien ikäväksi on jotain 30-70, HEH !
Meille on myös tulossa tuo ilmalämpöpumppu, yläkerran remontin myötä ja ihan jo hirvittää miten sen saa piiloon ...onhan se hyödyllinen toki;)

Purnauskis kirjoitti...

Tosi kiva tuo vuoan ja lusikan koristama kranssi kuin myös kaikki muukin :)

Liisa kirjoitti...

Minä se vasta onneton viherpeukalo olenkin, kaikki kuolee käsiini:( Mutta nuo helmililjat on kauniita. Minäkin niitä prismalla katselin sillä silmällä. Olisi pitänyt ostaa, kaunis tuo ruukkukin.

Kranssi on kaunis.

Markka kirjoitti...

Täällä päin ei kyllä marketeista, eikä kukkakaupoistakaan, lankaköynnöstä löydy. Kaunis tuossa pyöreässä kehikossa. Ja helmihyasintit niin keväisiä. Ihana ruukku.
Pitäisikin käpykranssi ovesta vaihtaa johonkin keväisempään...

Nonnukka kirjoitti...

Voi tuo lankaköynnös on kyllä kaunis! Helmililjat myös!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...