"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 31. tammikuuta 2011

Puutarha unelmia

Talvella on hyvä miettiä ja suunitella kevättä, kesää ja tulevia puuhia puutarhassa. Kirjastosta olen hakenut monenlaisia kirjoja inspiraatioksi suunitelmille ja myös unelmille:).
Nämä olen lainannut ja vielä muutamaa ihanan oloista kirjaa odottelen; Paulan puutarha-Paratiisi takapihalla ja Pieniä puutarhaunelmia.
Tykkäisin sellaisesta cottage gardenin, salaisen puutarhan ja suomalaisen mummonmökin puutarhan  risteytyksestä.
Cottage gardenin tunnelmia
Tällä hetkellä pihallamme on aivan liikaa nurmikenttää, mutta lapset tarvivat sitä temmeltääkseen ja trampoliinit ja muut haukkaavat oman osansa tuhannen neliön tontista. Parasta meidän pihassa on vanhat, vielä satoisat omenapuut(4kpl), niistä löytyy sitä tunnelmaa...
Viime kesän parhaimpia prokjekteja oli leikkimökin nurkille kärhöjen ja pihakatoksen nurkille villiviinin istuttamiset, odotan niin,että köynnökset peittävät ne! Myös pikkuinen kasvihuonneemme ehostui, kun teimme sinne uuden lattian sekalaisista tiileistä ja kasvit kasvoivat kasvusäkeissä ja erilaisissa astioissa. Ilmettä toivat tuunattu yrttipöytä ja kasvusäkkien kehikot harmaantuneesta laudasta.  

Kesäisin lempi mietiskelypaikkani on terijoensalavan katveessa sään syömässä istuinryhmässä.


Joidenkin ihanien juttujen annan vielä odottaa, esimerkiksi kovin montaa myrkyllistä kasvia en vielä uskalla lasten takia laittaa.
Sormutinkukka kuuluu unelmapuurhani kukkijoihin, mutta myrkyllinen,kun on, niin odotan kunnes joka iikka meillä on varmasti tarpeeksi vanha ymmärtääkseen mitä pihalta voi suuhun laittaa.

Tulevalle kesälle olen suunnitellut muun muassa pienen kukkakedon kylvöä yhden omenapuun alle lemmikeistä ja päivänkakkaroista, muita mitä haluaisin laittaa kasvamaan on väriminttu,kurkkuyrtti, lapsuuden kotipihasta tuttu lipstikka,uusia köynnöskasveja ja joku kukkiva puukin olisi kiva istuttaa... Köynnökselle tikapput esimerkiksi heinäseipäistä... Ja kevääksi saadaan pihaan sellainen katoksellinen pihakeinu neljälle.


En ole kauheasti viime vuosina itse siemenistä kasveja kasvattanut,kun meillä ei ole oikein hyviä tiloja siihen, eikä aikakaan tahdo riittää, mutta löysin yhden kivan siemen kaupan; Isoäidin kasvit-nettikaupan ja kyllähän niitä siemen valikoimia katsellessa sormet alkaa syyhytä :)
No ennen, kuin keväällä pääsee näihin kiinnostavimpiin hommiin, niin ensin pitää haravoida maahan jäänneet lehdet ja osallistua minunkin seuraavan talven polttopuiden tekoon... 


Mites te muut, tykkäättekö puutarhan hommista tai onko parveke puutarhaa tms. Oletteko jo miettineet puurtarha töitä?


Hyvää alkavaa viikkoa :)


4 kommenttia:

Kirsikka... kirjoitti...

Kaunis mietiskelypaikka sinulla!
ihana varmastikin suunnitella pihajuttuja oikein ajan kanssa.....meillä on parveke, niin ei ole hirveitä suunnitelmia.mutta kyllähän senkin haluaa joka kevät nätiksi...
ihanaa viikkoa!

Markka kirjoitti...

Iiiiik, juuri tuollaisesta kasvihuoneesta haaveilen, ihana ja ihana mietiskelypaikka. Taisin istuttaa viime kesänä sormustinkukan TAIMIA, nehän kukkii vasta toisena kesänä, joten onko se nyt tämä tuleva kesä kun niistä saa nauttia. Ihana selailla puutarhakirjoja ja siemenluetteloita. Tästä tämä kevät lähtee etenemään.

Tiina kirjoitti...

Voi,ihan samanlaisissa unelmissa täälläkin jo ollaan.Suuret suunnitelmat versoo mielessä ja siementilauksia on tehty.Kasvihuoneenne lattia on tosi kivan näköinen,ja koko pihanne.Mä sain lapsiltani joululahjaksi tuon Paratiisi takapihalla ja Hyvän mielen puutarhakin mulla on.Jos et oo vielä eksynyt blogiini,käypä kurkkaamassa,kun kerkiät.Mukavaa helmikuuta:)

Maija kirjoitti...

Hei Tiina ja tervetuloa blogini lukijaksi! Kävin myös sinun nätissä ja kiintoisassa blogissa ja liityin lukijaksesi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...