"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

torstai 3. helmikuuta 2011

Kurkataan nurkkaan

Nyt sain viimein askartelu nurkkaukseni siihen kuntoon, että voin sen esitellä teillekin. Se sijaitsee yläkertamme pienellä ylätasanteella, ainut ehjä nurkkaus siinä. Tätä ennen siinä oli vyöryvä kangaslokerikkoni. Nurkkauksessa kuivaa myös pyykkimme telineellä, pieni nurkkaus, monta toimintoa :)
Siihen sain ja hain vanhemmiltani pienen pöydän kolmella laatikolla, seinälle hyllykön, joka oli huoneeni seinällä vanhempien luona asuessani, silloin hylly reunoihin laitoin tarranauhallista muovipitsiä.
Hyllyn ja pöydän välitilaan tein ikkunapokasta muistitaulun, toiseen ruutuun kanaverkko ja toiseen vanulevy kangas päällysteellä. Kuvassa myös pienten pitsiliinojen sarja, kirppislöytö eilliseltä, mitä niistä syntyykään... Mietin sellaista pitsiliinoista koottua isompaa liinaa, jollaisia olen jossain nähnyt, noilla voisi sellaisen aloittaa...
Hyllyillä on erilaisin paperein ja tapetein päällystettyjä laatikoita ja purkkeja, joissa tarrakirjaimin viitteitä sisällöistä. Peltipurkit kirpparilta löysin ja otin, vaikkein silloin tiennyt mitä niillä teen, käyttö ja paikka löytyi sitten tästä.Kahvikuppi neulatyyny, nappipurkki, pitsit puolassa, juuttinaurua ja ruostuneessa purkissa siveltimiä...
Tuoliin ostin pehmusteen. Tuoli on kalusteista ensimmäisenä maalauslistalla näistä kalusteista, kellanoranssiksi paahtunut mänty ei kuulu lemppareihin :)
Verhot tein pitsi reunaisesta lakanasta. Ikkunan päällä olevaan reunaan ompelin koristeeksi kolme erilaista pientä pitsiliinaa, ne ei vaan oikein tulleet näkymään kunnolla mihinkään kuvaan vastavalon vuoksi...
Sitten vielä puutarhanhoitoon palatakseni; Rautiassa kävin siemen ostoksilla ja kotiin lähti: vaalean punaista tuoksuhernettä ja unikkoa, tähkälaventelia liilaa ja valkoista, rohtosalkoruusua, kurkkuyrttiä, villi rucolaa, kesäkukkaseosta ja pullokurpitsaa. Joitakin siemeniä vielä haen ja yritän pitää nuo esikasvatettavat minimissään ja lisää kasvupaikkaa joudun tekemään ;)

Kohti viikonloppua...P.s. Tervetuloa uusille lukijoille! :)

7 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Ihanasti laitettu nurkka.Vaikka mitä kivaa ideaa siellä.

Siemeniä pitää minunkin muistaa ostaa,ihanaa kun kevät on niin lähellä jo.

Mukavaa loppuvikkoa.

Liisa kirjoitti...

Tunnelmallinen nurkkaus. Ja kaikki järjestyksessä!!
Mukavaa viikonloppua.

minnamari kirjoitti...

Onpas viihtyisän näköistä!!

Sanna-Mari kirjoitti...

Kylläpä tossa kelpaa askarrella!
Kiva kuulla, että muillakin on pyykkiteline välillä(=puolet viikosta) sisustuselementtinä ;D

PiiaS kirjoitti...

Aivan ihana nurkkaus! Tuota kelpaa esitellä! Ihana idea tuo kanaverkko saksien pidikkeenä...

Anonyymi kirjoitti...

ihana nurkkaus ja kaikki tarpeellinen kätevästi lähettyvillä!

Mukavaa lauantaita!

Irmastiina kirjoitti...

Kaunis nurkkaus.. hienoa kierrätystä..:)
Mukavaa viikonloppua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...