"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Green day


Ei ole tällä kertaa se bändi, vaan keväisiä viherrys kuvia meiltä :)

Minäkin tässä taannoin ostin Lidlin rosmariinipuun, pitkään olin himoinnut rungollista yrttiä ja viime vuosina kaikki runkoon vartettu on ollut niin mieleen.

kaikki kuvat suurenevat niitä klikkaamalla
Laventeli kylvöksiä; valkoinen on itänyt tuskaisan huonosti ja hitaasti, liila paremmin. Laventeli on kyllä huono kasvi malttamattomalle luonteelleni, kukintaa,kun pitää odottaa seuraavaan kesään, jos saa sen talvetettua. Jänittää,onko laventelit talvehtineet hengissä kasvihuoneessa. Pyykkipoika on oiva kapistus istutusten nimeämiseen.

Sirot köynnökset; hertta ja lanka voivat nyt oikein hyvin. Mietin jos hertasta vaikka lisäisi uusia...

Muuta vihreää; vihreä lasisuihkepullo on kaunis koristus, ei kylläkään oikein toimi. Limesitruunoiden aromi on rakastettava. Auringon valo vihreässä Mariskoolissa.

Kukkakaupan pistokaspäiviltä mukaan lähti sitten 9 komeaa tainta 4 eri pelargoniaa. Jos nämä ja omatkin pistokkaat onnistuu,niin kiva pelargonia armeija on kesäksi. Värimaailma liikkuu valkoisesta vaaleanpunaisen eri sävyihin.

Vielä,kun saisi versoja ja pääsiäsruohoja kylvettyä, niin kyllä vihertää... 

Vaikka aatokset ovat niin keväässä, niin aamuisella kävelyllä ulkona purevassa viimassa, hohtavien,korkeiden hankien keskellä  tuumin, että kyllä huhtikuulla on kova työ sen kaiken hävittämisessä, vapuksi ei täälläkään yleensä ole kuin isoimmat kasat sulamatta.


Aurinkoista päivä jatkoa uusille ja vanhoille lukijoille :)


9 kommenttia:

PiiaS kirjoitti...

Kymysys: kuinka kauan menee, että pelargonin pistokkaaseen tulee juurenalkuja vesiastiassa? Onko tietoa? Olen pitänyt autotallissa viime kesäisiä pelargoneja ja vielä näkyivät olevan elossa, otin pistokkaita vesilasiin... Kiitos!

Irmastiina kirjoitti...

Tulisipa tänne meillekin päin tuollainen pistokaspäivä. Minä onnistuin tappamaan (minä tai talvi) ainoan pelakuun, jota yrintin talvehdittaa...:)

Maija kirjoitti...

PiiaS; en osaa sanoa kuinka pitkään juurien kehittyminen kestää vedessä, siitäkin on kahta koulukuntaa; toiset juurruttaa vedessä ja toiset laittaa suoraan multaan juurtumaan, näin minä tein, mullassakin juurien kehittymiseen vie useampi viikko, vähintään 3-4, hyvin voivilta pistokkaani näyttävät, vaikkei niissä juuria varmaan vielä ole. Unohdin reittää ruukkujen pohjan joista näkisi juurien kehityksen, niin otan varman päälle pitkään. Nykimäänhän niitä ei parane mennä, kuten meillä kuopus on tehnyt...

Pistokaspäivillä oli myös miljoonakelloja,karjalanneitoja, verenpisaroita, suikeroalpia ja rautayrttiä, mutta minä hamstrasin vaan pelargonioita, muissa ei ollut niin kivoja värejä:)

Siemen ostoslistalla on vielä: lemmikit, päivänkakkarat, kamomilla ja valkoinen köynnöskrassi, jonka juuri huomasin Rautian siemen hyllyssä...

maiju kirjoitti...

Hei Maija, voi kun löysin kauniin vihreän blogin.
T. maiju Männiköltä

sariw kirjoitti...

Oih, miten ihanan vihreä postaus : ) Pyykkipoika nimilappuna on tosi hyvä idea.
Minä olen haaveillut rungollisesta laventelista, mutta vielä sille ei ole sopivaa paikkaa....
Aurinkoista viikon jatkoa sinullekin !

Maija kirjoitti...

Mukavaa Maiju,kun liityit lukijakseni,tervetuloa! :) Ja Sarikin tuli vierailulle puutarhastaan, heipä hei! :)

Tuija kirjoitti...

Ihanan vihreitä kuvia sinulle, hei kuule kerrohan mulle millä ohjelmalla saat nuo kuvat tuolleen kivasti vierekkäin? Mikä blogimalli sulla on? Kyselee utelias ;)))

Tosi kauniin näköistä ja ihania pistokkaita.

Mukavaa loppuviikkoa!

Maija kirjoitti...

Minun kuvien käsittely ennen blogiin siirtoa etenee näin: 1. Picasa 2. fotoziser(kuvien pienennys oikeaan kokoon) ja picasa on se ohjelma, jolla tein tämänkin postauksen kuvakollaasit, mukaan lukien ylätunnisteen kuvat, siihen tekstin lisäsin picnic ohjelmalla. Ihan helppoa minullekkin, jolle tietotekniikka ei ole vahvinta alaa, picasalla ja picnicillä on kyllä kiva väsäillä.

Tuija kirjoitti...

Maija, minä yritän apinoida...:) kääks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...