"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

torstai 3. maaliskuuta 2011

Pientä pintaremonttia keittiössä

No nyt vähän juttua meidän keittiön pientä pintaremonttia projektista. Innostuimme vaihtamaan isompaan jääkaappin, kun sen ilmaiseksi saimme ja se tiesi vähän purku hommia,kun vanha oli pienempi,kuin tämä uusi. Eli tuossa ala olevassa kuvassa uusi jääkaappi on paikallaan, yläpuolelta ja jääkaapin ja seinän välistä purettiin kaapit pois. Jääkaapin yläpuolelle laitettin hylly ja koreja, että osa purettujen kaappien tavaroista laitettiin niihin. En ryhtynyt kaunistelemaan jääkaapin  oven tilaa; siinä roikkuu aina jotain...

Purettujen kaappien alta paljastui epäsiistiä seinää ja sen laittamisen yhteydessä maalattiin keittiön muutkin seinät ja sitä myöten häipiyvät kymmenen vuotta sitten maalaamani värikkäät hedelmäiset boordit ja muut kolhut seinissä, tämä  seinien maalaus oli jo jonkin aikaa ollut mielessä. 
Ylläoleva kuva on keittiöstä olohuoneen suuntaan. Keittön yleis ilme on siitiytynyt monin tavoin; seinä on levollisempi ilman boordia, nurkasta kaaosmainen korkkimuistitaulu laitettiin siivouskaapin oven sisäpuolelle, roskiksena on metallinen vaalea roskapönttö, ennen sitä virkaa hoiti muovinen kannellinen pyykkikori. Pienillä uusilla jutuilla saa uutta ilmettä,kuten uusi kello. Oven yläpuolella kirparilta hauska kyltti; If you want breakfast in bed sleep in the kitchen. :) 
Nurkkaan suunniteilla on uusi muistitaulu ikkunanpokasta...

Kuvassa alla keittiön ikkuna,jonka verholauta maalattiin seinän väriseksi, ennen se oli kaappien kanssa samaa antiikinvihreää sävyä. Nyt se näyttää paljon kevyemmältä valkoisena. Salusiineille vaihdettiin uusi musta tanko.

Keittiön "sistusnurkkaus" on maalausta lukkun ottamatta entisellään, odottaen lipastoa, kunnes se on kunnossa. Naulakkohylly yläpuolella laitettiin korkeammalle, kuin aiemmin, lipasto on korkeampi, niin väliin jää kunnon tila. Odotan niin kovasti, että lipaston saa paikalleen ja tavarat järjesteltyä.
Unelma keittiössäni kaikki muut paitsi seinät voisi olla melko valkoista/vaaleaa; kaapistot, katto ja lattia, seiniin haluaisin tapetin, kuviollista, jotain vaaleaa, mutta ei valkoista.
Tällä hetkellä keittössä on liikaa puun sävyjä; vaalea pyökkiä lattiassa, tummempaa tasoissa ja paahtunut mänty katossa, mietin katon maalausta suunilleen joka päivä, mutta siinä on hirveä homma, ehkä sitä vielä innostuu..
Sitä lotto voittoa odotellessa, että pääsisi keittiö remontin ajaksi vaikka kahdeksi viikoksi Toscanaan. ;)

Huomenna toivottavasti terveystilanne huushollissamme antaa myöten pitää sisustuskutsut ja kummitytön kastejuhliin leipomista luvassa...

Aurinkoista päivää4 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Aurinkoista päivää myös sinulle!!!
Keittiöstä tuli kaunis. On totta, että pienillä jutuilla saa ilmettä muutettua kummasti..:)

Maija kirjoitti...

Varmaan näyttää aika mitättömältä noissa kuvissa ja vaikeaa varmaan mitään muutosta tms. huomatakkaan. Mutta itse sen huomaa, kun entisen ja nykyisen eron huomaa selvemmin,kun päivittäin tässä on... :)

Sirkka kirjoitti...

Kyllä vaan huomaa eron ja tosi kiva saada suuri jääkaappi varsinkin jos on sille tarvis. Teillä on ollut aikamoinen urakka ja remppaa siellä, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä.
Paljon kaikkea muutoksia olette saaneet aikaiseksi,itsekkin olen jo kauan aikaa sitten luopunut boordeista, niin kauniit kuin ne ovatkin.
Toscanassa mekin pari vuotta sitten, mutta vain viikon:)
Teillä kauniit kastejuhlat tulossa, toivotaan parasta, että myös leipomukset saat aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis keittiö! Meilläkin tehdään keittiöremppaa, toivottavasti kohta alkaa tulla valmista :) Muutenkin kauniita kuvia blogissasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...