"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Pikkasen pääsiäistä

Laittelin jo vähän pääisäis koristuksiakin esille...
Viime pääsiäiseksi tekemäni tildamaiset munat laitoin keittiön nurkkaan kerrosvadille seuranaan kananen, joka on kirpparilta.
Olohuoneen tunnelmaan sopivat paremmin niin ikään viime pääsiäiseksi tekemäni voisiko sanoa JDL vaikutteiset munat, niissä toistuu paperin, valkoisen ja muut maanläheiset sävyt.
Yhden pajunkissa sydämenkin kokeilin tehdä eilen illalla ja kiva tuli, toisenkin ja ehkä enemmänkin vielä teen..
Mämmi "kaudenkin" avasin, se on pääsiäiskuukauden herkku ja vaniljakastikkeen kera, pääsiäis viikonloppuna on sitten suklaamunia ja muuta hyvää :)
Pidätkö sinä mämmistä ja miten nautit sen? 


Tiimarista hain lisää materiaalia, lähinnä munia, että teen jokusen munan lisää pääsiäiseksi ja oraat on mullassa...
Olin suunitellut monta ihanaa asetelmaa pääsiäiseksi, jotka ei nyt taidakaan ainakaan kaikki mahtua, kun ikkunan edustojen tasot on täynnä kasvatus astioita, toivottavasti saisi lipaston keittiöön valmiiksi ennen pääsiäistä niin saisi siihen jotain kivaa tehtyä...


Loppu viikon lämpiämistä odotellessa


10 kommenttia:

Kirsikka... kirjoitti...

Kivoja pääsiäiskoristeita!
Kauniita nuo valkoiset koriste-munat.Onko vaikeita tehtäviä?

Mämmi on meikäläiseltä jo päässyt unohtumaan..:(
en tiedä koskakohan viimeeksi olen sitä syönyt, miehenikin (libanonilainen) on sitä maistanut, mutta ei ollut oikeen mieleen.

Lovviisa kirjoitti...

Mämmistä tykkään...Ja palajon sokeria ja kermaa:)

Liisa kirjoitti...

Oi joi, miten ihanaa pääsiäistunnelmaa. Kauniita nuo tildamunat.

Mämmi on munkin herkkua, en vaan tiedä miten sen syönti tänävuonna karppaajalta onnistuu.. mutta jos ihan vähän, elleis sitten tule nautittua liikaakin kun alkuun pääsee.

Riitta kirjoitti...

Kauniita pääsiäisjuttuja, varsinkin ihastuin tuohon pajunkissa sydämeen ♥ Mämmiä pitää aina pieni annos saada vaniljacremen kanssa :)

Maija kirjoitti...

Kirsikka: munat maalasin ensi valkoisiksi, kun olivat niin värikkäät, sitten päällystin erilaisin paperein, toiset niistä liimaveden avulla. Olihan siinä aika mykertäminen, varsinkin, kun tein ne vielä avattaviksi. Lisää kumminkin tekemään... :)

Joku ulkomaalais syntyinen tykkäsimämmistä niin paljon, että kirjoitti kirjan siitä :)

Tervetuloa tänne Lovviisalle! Kävin vähän jo kurkkaileen sinunkin blogissa... :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Mää kanssa laittelin pienimuotosia pääsiäsasetelmia, en meinaa varmaan enempää laittakaan kun ei olla kotona sillon. Kiva toi kisukranssi. En oo täällä vielä puhjenneita vielä nähnykkään...tai viikonloppuna keräsin joitain oksia maljakkoon, niin muutama oli uskaltautunu esille. Jostain kirjasta oon ihastellu pupua joka on päällystetty pajunkissoilla, en vaan raaski repiä niitä oksista irti :P

Maistoin mämmiä eka kerran samana vuonna kun täytin 30 ja voisin syödä sitä ympäri vuoden, vaniljavaahdon kanssa. En kyllä syö, pääsiäisen aikaan muutaman kerran...niin ja kyllä mää oon tainnu joskus kesällä pakasteesta sitä kotiin kantaa...:D

Tuija kirjoitti...

Suloisia pääsiäismunia. Minäkin eilen kiertelin ja kaartelin Tiimarin hyllyjen välissä ja hypistelin kaikkea keltaista ja vihreää...onneksi sain pidettyä näppini erossa niistä, täytyy ensi tutkailla omat varastot.
Mämmi on nam, nam..ja ihan just samalla viisiin sitä syön kuin sinäkin, vaniljakastikkeen kanssa, SE on älyttömän hyvää, voisin vetäistä koko ison tuokkosen. Huh.huh..mahaparka sen jälkeen.
Hei niistä perlargoneista kyselit, heitit pahan, minä en ihan muista kyllä, mutta jotenkin muistelen, että olisivat ihan tavallisia, joku tyyliin Schöne Helene, ja meidän paikalliselta "pikkupuutarhurilta" ( vanhempi mummeli ) ostettuja.
Mulla on paha tapa unohtaa kaikki nimet ja yritänkin nykyään laittaa jonkun pikku lapun tai jos siinä on ollut ostettaessa jo pikku kyltti, joka kertoo nimen , niin säästää sen ja laittaa ruukun reunaan, jotta muisaisin nimen.
HÖH, minnuu...

Maija kirjoitti...

ensimmäisestä mämmi tuokkosesta on vielä huomiselle 1 annos, lounaan jälkkärinä syön annoksen :)

Tuija: On se vaan tosi nätti pelargonia! Harmittaa, kun en ottanu pistokaspäiviltä tuomiani pelargonioitten nimiä muistiin... Kauppilalta tuleviin kyllä pitää muistaa laittaa nimet. Epäilin just tänään, että valkoisten ja liilojen laventelieni alut on menneet sulavasti sekaisin, no väliäkö sillä... :)
Mitä yhteistä on minun kasvatus puuhilla kalojen lisääntymiseen?
Runsas pääluku takaa edes jokusen ykisilön selviytymisen isoksi. Tänään löytynyt 2 katkennuttta vartta, eilen oli taimi laatikko selällään lattialla, jonkin verran oli juurtumattomia pistokkaita, niitä ylös nypittyjä varmaan...railakasta menoa lapsiperheessä...*roll*

Sirkka kirjoitti...

Oi tykkään munistasi ovat todella söötit ja olet taitava ja ahkera, kun saat aikaiseksi noin kaunista, varsinkin nuo pilkulliset ovat mieleeni!
Mämmisi näyttää herkullselta eikä vaan näytä vaan on!

Noora kirjoitti...

Aivan mahtava blogi!!!Tähän jää koukkuun! :D
Kiva idea tuo kesto-pääsiäismuna ;) Apinoin sen hetipikimmiten, jotta kerkiää pääsiäiseksi esille!

Kiittää ihanista ideoista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...