"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

torstai 17. maaliskuuta 2011

Puolikas ja rapistunut

Olen jo pitkään haaveillut puolipyöreästä pöydästä...
Nyt semmoinen tee se itse & kierrätys versio on olohuoneen toisen ikkunan alla. Vanhempieni kohta ex-talon ullakolla talon peruina oli puinen pyöreä pöytä,johon on myös jatkopala keskelle. Pöytä oli jo siis valmiiksi osittain osissa.
Kiitos taas melko näppärän mieheni,joka ainakin välillä jaksaa hulluja hankkeitani, hän järjesteli pöydän jalat ja muut uuteen järjestykseen, että syntyi puolipyöreä pöytä. Loppu palat ovat talletettu siltä varalta, että on tarvette ja halua isolle pöydälle.
Pöydän tummaksi käsitellyn pinnan päälle on vedetty valkoinen maali ja ilmeisesti pohjatöitä ei ole paljoa tehty, kun valkoinen maali lohkeilee aika reippaasti päältä pois.

Toistaiseksi pinta mielyttää ihan tälläisenaan,onhan olohuoneessa muutenkin, sekä tummia, että valkoisia kalusteita, ehkä kesällä maalaan pöydän uudestaan.


Pöydän ääressä on yksi ylimääräinen ruokailuryhmän tuoli, haaveilen rauhallisesta aamiaisesta pöydän ääressä. Olen nyt ruvennut kovasti mieltymään maalaisromanttisen valkoisen tyylin ohella myös rouheampaan indrustial tyyliin; pöydän ääreen kelpaisi minulle harmaa kulunut metalli tuoli ja pöytälamppukin samaan henkeen...
Pöydällä on puulaatikoissa pelargonia pistokkaita, tarjottimella köyhäinhopeisia kynttiläkippoja, pelargonia ja omenapuun oksia vaasissa. Pöytä täyttynee ajallaan kevääksi taimien kasvatus astioista.

Tämä blogimaailma koituu kohtalokseni ;) koko ajan tuntuu löytyvän toinen toistaan ihanimpa blogeja ihanine sisustuksineen, joita on pakko alkaa seurata. Saa inspiraatiota, mutta haitta puolena on syntyvät mieliteot...
Tunnen välillä suoranaista syylisyyttä siitä miten voi haluta niin paljon kaikkea niin näennäisen turhaa tavaraa, kun toisilla ei ole mitään, kuten Japanissa nyt. Itse saa päivittäin vatsan täyteen ruokaa ja miten hyvältä se tuntuu, joillain ei ole edes sitä...
Tuntuu älyttömältä edellisen perään kertoa, että lähden nyt valmistelemaan illan Mouse in house sisustuskutsuja ja vähän tarjoilua sinne, ihanan turhaa... ;)


Palaan sissustuskutsu kertomuksen kera toisena päivänä


9 kommenttia:

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Kerrankin hurraa huuto huonoille pohjatöille! Aivan ihana pöytä :))

Outi kirjoitti...

Ihana pöytä. Ja on sulla ihanan kätevä mies kun auttaa moisissa jutuissa...ihanaa.

Nuo laatikotkin on nättejä missä sulla on noi pelarguut, onkos ne ihan viinilooria vai mitä?

Äh nyt mäkin tahdon tällaisen pöydän.

Titti kirjoitti...

Ihana on tuo pöytä!♥ Kierrätystä parhaimmillaan! :)

Maija kirjoitti...

Outi: pelargonia laatikot on ihan jotain kukkalaatikoita, jotka viime keväänä ostin yhestä "halpakaupasta". Ne on kyllä kivat, vähän kivaa pirtsakkaa väriää kevääseen niissäkin :)

Irmastiina kirjoitti...

Ihana rapistunut pöytä... kyllä tämä blogimaailma on nielaissut minutkin ihan mukaasa.:)

Kodinhenki kirjoitti...

Aivan ihana pöytänen! Ja voi noita pistokkaita, niin keväisiä. Taidan hankkia itsellenikin. Pelargonian talvettaminen kellarissa tappoi kasvin. Täytynee ostaa uusia.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Hieno idea tuo pöytä! Ja kaunis!

TuijaR. kirjoitti...

Voi Maija miten ihana idea! Ja vielä ihanammaksi sen tekee se että mulla on justiinsa samanlainen valkoinen tuolla pihakeittiössä! Halkihan se pitää laittaa. :D
Koukussa olen Blogistaniaan minäkin niin että ymmärrystä ja vertaistukea löytyy täältä kyllä. :)

Maija kirjoitti...

Ei muuta, kuin kaikki talkoilla pöydän halkaisu puuhiin :D ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...