"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Vastustusta

Onpa taas vaihteeksi sellainen vaihe, että asia jos toinenkin vastustaa. Meillä on minua luukuun ottamatta kaikki sairaana,lapset kuumeillu jo perjantaista asti,joten hiihtolomaksi suunitellut riennot ovat jääneet, kunnes on porukka paremmassa kunnossa. Olisipa nyt kaikki terveinä edes loppu viikoksi, kun olisi perjantaina ne sisustuskutsut meillä ja sunnuntaina siskon tytön kastejuhla.


No toinen asia mikä vastustaa on se lipaston maalaus, ajattelin, että se olisi ollut jo valmiina paikallaan. Se ei ole läheskään valmis, kun tuli yllättäviä mutkia matkaan... 
Lipasto on puuta, olisiko koivua, ei ainakaan pihkaista puuta, se oli lakattu, aika tehnyt punaruskean väriseksi. Hioin lakkapinnan hyvin himmeäksi, josko ei nyt kaikki pois lähtenytkään. Maalasin sen reunat mustalla helmikalustemaalilla sudilla 2 kerta ja sitten päälle valkoisella 2 kertaa, maali tarttui ihan hyvin, mutta olisi varmaan pitänyt maalata ensin pohjamaalilla ja käyttää telaa, maalipintaan jäi hirveät veto jäljet ja ei peittynyt kunnolla, mutta ogelma on se, että maalissa näkyy kellertäviä laikkuja, puussa on jotain mikä nousee maalin pintaan.
Ei mitään hajua mitä se olisi ja mitä pitäisi nyt tehdä, miten saisi tasaisen värin ja nuo laikut piiloon/pois.
Ihan epätoivoinen olo,kun lipasto olisi muuten niin hyvä; ilmainen, puuta,hyvin tehty ja iso pyykkikorillinen tavaraa odottaisi pääsyä sen sisään...
En tiedä mitä tuohon keksis ja taas ei pääse tekemäänkään...


Edlliseen postaukseen, astioista, liittyen pari kuvaa vielä laitan.
Lempi mukini,päivittäisessä käytössä, on tuliaisina saatu, ihana teksti ja istuu käteen niin hyvin!
Kirpparilta löydettyjen valkoposliinisten astioiden takana kuvissa näkyi taulu, jonka tein viime viikolla, siitäkin kuva lähemmin.


Toivottavasti aurinko paistaa vielä risukasaankin:)
Tervetuloa uudet lukijat!


7 kommenttia:

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Hei Maija, mulla on vastaavanlaisia kokemuksia lakattujen pintojen maalauksesta. Punaruskea petsilakka tunki valkoisen maalin läpi :/ Jos intoa riittää niin niin lakkapinta kokonaan pois ja uusi maali päälle. Kauhea homma, tiedän.
Helmestäkin pieni varoituksen sana, siihen jää kaikki tee-/kahvitahrat tosi lujaa kiinni. Meillä on keittiön pöytä maalattu tällä samaisella maalilla. Kun vain intoa riittäisi niin maalaisin sen uudestaan jollain ihan muulla maalilla :) Toivottavasti paranette pian ja pääsette nauttimaan lomastanne!

Riitta kirjoitti...

Harmi tuo kunnollisen lomailun estävä sairastelu :( Ja harmi myös lipasto, taitaa tosiaan olla niin että pakko sun alottaa ihan alusta et saa paremman lopputuloksen!
Kiva kun Heidi kommentoi tota helmi maalia, kun olin aikeissa poikani kotiin sillä maalata pöydän ja tuolit keittiöön, ni ehkä ei kannatakaan.
Toivotan teidän muulle väelle paranemista ja sinulle iloa viikkoosi kaikesta huolimatta♥

Liisa kirjoitti...

Niin minäkin ajattelisin että lakka pitäisi poistaa ensin tai pohjamaalata.
Paranemisia sinnne, täällä on ensi viikolla hiihtolomat, toivottavasti ei tule meille vastoinkäymisiä.

Iloa maaliskuulle.

Romantiska Hem kirjoitti...

Nice blogg!

Maija kirjoitti...

Thanks :) It's my pleasure get a new visitors here, hope that I see you again here!

Kiitos neuvoistanne maalauksesta, taidan ottaa nyt ihan rauhassa sen kanssa; putsata sen hyvin ajan kanssa ja maalata uudestaa jollain muulla.

Sisusta valkoista maalais tunnelmaa-kirjassa oli keittiön kaapin oviin vedetty pellavaista maalauspohjakangasta, onko kenelläkään mitään kokemuksia siitä?

PiiaS kirjoitti...

Harmi, sairastelut ja tuunaus. Mutta kehykset aivan upeat!!

JaanaElina kirjoitti...

Täälläkin ollaan huomattu helmi-maalin huonona puolena tuo tahrojen tarttuminen.Keittiön pöytään jää tosi tiukasti kahvitahrat kiinni.

Harmillista tuo lipasto.Ehkä kannattaa hioa lakka pois ja sitten maalata.

Paranemisia teille.Toivottavasti tauti helpottaa.Ja loppuviikon suunnitelmat onnistuu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...