"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

torstai 10. maaliskuuta 2011

Virkistävää vaihtelua ja uutta toivoa

Minä suorastaan jo pääsin "leipiintymään" noihin maalaushommiin ja siihen murheen kryyni lipastoonkin menetin inspiraationi. Näin minulle käy monasti; monen kalusteen maalauksen tai pitkän ompelu urakan jälkeen kyseiset välineet haluaa pois toviksi käsistään.

Vaihtelua maaluas hommista hain nyt ompelukoneesta ja aloittelin Tilda enkelien ompelua ja sain eilen ommeltua kahden pienen enkelin vartalon osat ja se oli oikein mukavaa, varsinkin, kun ompelukonekaan ei ryttyillyt pahemmin;)

Eilen otin myös lipaston uudemman kerran puhdistetun oven kainalloon ja menin vähin odotuksin "maalikauppaan". Selvisi, että koivun päällä on tiikkiviilu, luonnostaan öljyinen puu.
Puhdistamme lipaston nyt uudestaan puulle, sitten se pyyhitään lakkabensiinillä. Tartuntapohjamaaliksi Otex johon valitsimme 50-60 lukulaisen kermankeltaisen värin ja päälle Empiremaali valkoisena. Ajatuksena kulutella kulmista, että tämän päivän valkoisen värin alta kuluma paikoista näkyisi "vanha" kermankeltainen maali. 
Huomasin muuten, että tuota samaa kermansävyä taitaa olla myös meidän keittiön ovien karmeissa, joten autentista 50-lukua taitaa olla;) Toivottavasti nyt onnistuu...
Otin kaupasta myös Tikkurilan kiintoisan perinnevärit vätikartan, voi olla käyttöä joskus ja myös Tikkurilan valkoisen Lumi maalisarjan värikartan.
tiikkiviilutettu koivu ovi  maalipurkkien takana

En ota kummankaan näiden valmistumisesta mitään ressiä, en aseta "valmista pitää olla"-aikaa, vaan teen ompelus ja maalaus hommia vapaasti vuorotellen, kun on inspiraatiota ja aikaa tehdä. Pysyypähään rauhallisella tahdilla ja vaihtelevilla puuhilla innostus yllä... :)


Päivän jatkoja toivotellen

3 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Kyllä, joskus voi olla kovan työn takana saada haluamansa värin kalusteisiin, mutta toivottavasti sinua nyt onnistaa ja maali pysyy kinni.... ja hienoa, että et ota asiasta turhaa ressiä..:))

sellariina kirjoitti...

Samoissa puuhissa tässä ollaan oltu kun on maalailtu 80-lukulaista kaappia ja seinähyllyjä. Otexia on laitettu pohjalle ja Helmi huonekalumaalia pintaan.

Hyviä maalaus- ja ompeluhetkiä Sinulle!

-sellariina-

Piia kirjoitti...

Minulla on noita Tilda kirjoja ollut o kauan, mutta nyt vasta olen innostunut niistä, mutta arvaapas mitä, ompelukoneeni sekosi (tai itten meillä kummittelee), yksikseen ompelee kauheeta kyytiä ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...