"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Suuri suunitelma nro1.

Puutarha juttuja taas... Vaikka keli ulkona on taas kaikkea muuta, kuin keväinen:(

Pihallamme oleskelu alueen ja perennapekin(joka ei ikinä valmistu;)) välimaastossa on vanha karviaispensas, joka ei ole marjonut enää pariin kesään ja päätin kaivaa sen pois. Syntyvään kuoppaan keksin siirtää pionin toisesta paikkaa pihastamme, jossa nyt se on paitsiossa(vaikka olenkin oppinut nyt, että pionin siirto voi olla hankalaa).
Sain sitten ajatuksen, että siihen karviaispensaan jättämään kuoppaan voisi samalla laajentaa jotain muutakin, puu olisi kiva...

Eli tästä se lähti ja mitä nyt on suunitteilla kyseiseen paikkaan(nyt mennään netistä poimittujen kuvien turvin):

Puuksi haluaisin vaaleanpuna kukkaisen esim. 
Japaninkirsikka Prunus serrulata 'Kanzan'
 Toinen vaihtoehto on valkokukkainen pilvikirsikka.

Puun ympärille monivuotisia kukkia ja perennoja:

Rohtosalkoruusu

Kiinanpioni Shirley Temple
Kyläkurjenpolvi Double Jewel    
Lehtoakileija white Barlow
Värililja Landini  
Daalia 3 värin sekoitus
Kahta väriä jaloleinikkiä   

Suklaakosmoskukka   

Viimeisimmän ajattelin sijoittaa ruukussa penkkiin,jotta voin koittaa sen talvettamista sisällä kellarissa. Samoinhan daaliat ja jaloleinikit nostetaan talveksi maasta pois.

Näiden lisäksi kylvän keväällä penkkiin siemeniä:
Espanjanneito   
Unikko Black Peony     

Unikko Lilac pom pom   
Törmäkukka Snow Maiden
Punakosmoskukka Day Dream  
Niin tämä karviaispensaan ylös kaivuu ja jotain tilalle nyt vähän pasui,kuin pullataikina ja se pihassamme oleva pioni ei nyt tähän edes siirrykkään :)
Kuten voi huomata niin lempi värini kukissa liikkuu nyt valko-vaaleanpunaisesta tumman dramaatiseen puna-ruskeaan, lähes mustan sävyyn.

Oli muuten kiva reissu kädentaito/antiikkimessuille viikonloppuna, kädentaito puolelta teinkin muutamia ihania löytyöjä mukaan. Olisihan antiikki puolellakin ollut vaikka mitä hienoa, kuten vanhoja karhu ja ilves lasipurkkeja, yhdenkin suuren hinta oli 75e! :O 
Kauniita Arabian vanhoja ruusunpunaisella kuvoituja laustasia tms. ihastelimme, kuinka ennen on tehty niin paljon kauniimpia astioita. Nyt ei vaan ole varaa hurahtaa antiikkiin...
Plantagen piipahduksella lähti vielä mukaan juurikin nuo yllä olevat daaliat, jaloleinikit, tummat unikon siemenet ja tumman tuoksuherneen siemeniä, kaveriksi niille pinkeille :)

Hyvää viikon alkua teille!

P.s. Laskin muuten eilen siemenpussini, niitä oli 30 ja rapiat päälle, oops olenkohan pulassa! :O

4 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Aivan ihania kukkia olet ajatellut laittaa, noista jokainen voisi olla myös minunkin suosikkini. Näytähän sitten paikka meille kunhan saat sen laitettua.Arvaa kaksi kertaa kuka täällä jo on kaivellut lapioita sun muista, mutta taitaa routaa olla vielä, ei pääse tositoimiin.
Saa nähdä tuleeko mulla muita kukkapenkkejä kuin se daaliapenkki lisää. Ei oikein taida olla pihassa kamalasti tilaa enää...:)

Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja nythän onkin onneksi luvattu paljon lämpimämpää tälle viikolle ja aurinkoa myös.

Lovviisa kirjoitti...

Olipas piristävä kukkapläjäys...Tuo suklaakosmos meilläkin sitte kesällä:)

Maija kirjoitti...

Tietenkin kerron ja näytän rojektin etenemistä sitten ;) Noista onkin jo kaikki muut ostettuna, paitsi puu, pionit, kurjenpolvet, liljat ja akileijat on viherpeukaloita tilattuna :)

Irmastiina kirjoitti...

No voi sun... onnistuin sitten jotenkin hukkaamaan kommenttini.. no yritetään uusiksi.

Kaunis kukkapenkistäsi tuleekin. Kadehdin teitä viherpeukaloita. Minä olenkin haaveillut, josko joskus saisi (olisi rahaa), jonkun suuunnittelemaan ja rakentamaan pihani... kyllä minä sitä sitten hoitaisin... parhaan kykyni mukaan..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...