"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Vihreä paketti

Eilen olin ihan into pinkeänä, kun Kauppilan puutarhalta  tuli tilaamani kasvi/siemen paketti. Tälläisiä juttuja tuli ostettua (kukkien kukkivat kuvat ovat netistä).


Riippaverenpisaraa "Fuchsia Pink Galory" 5kpl. Tässä näkyy rasiakin johon taimet oli tukevasti hyvin pakattu.

Riippapelargonia "Blanche Roche" 5kpl.

Cosmoskukka "Chocamocha" 5kpl ja tässä siis väri ja tuoksu on luvattu olevan suklaamainen...Olisko tämä se lemppari;)

Pelargonia "Appleblossom", jonka kukat muistuttavat omenapuunkukkia.


Pelargonia "Noel Gordon Porslin", jonka kukat on ruusumaisen kerrotut heleän vaaleanpunaiset posliinimaiset.

Siemenpusseja vielä lisää: puistolemmikkiä, päivänkakkaraa, valkoista törmäkukkaa, kosmoskukka "day dream", iso köynnöskrassi "milk maid"  ja salaatti "baby leaf".
Sitten ostin vielä mini mini lintukodon tikun nokassa koristuksesksi vaikka johonkin kukkaruukkuun, voi käyttää myös tukikeppinä...Tykkään niin noista lintukodoista, kunnon mökit vaan on aika hintavia...
Olen varsin tuore pelargonia harrastaja. Viime keväänä ostin muistaakseni ensimmäiset pelargoniat 5kpl, valkoisia ja kahta vaaleanpunaisen sävyä. Nyt minulla on pelargoneja 8 eri väriä/lajia, toista kymmentä vartta. Värimaailma on valkoisen ja vaaleanpunaisen eri sävyjä, lohenpunaiseenkin menevää löytyy. Tuli viime kesänä huomattua, että pelargoniat on kyllä minun makuuni; kukkivat runsaasti läpi koko kesän melko helpolla hoidolla ja ne voi saada talvehtimaan vuodesta toiseen, niin ei tarvi joka kevät hommata kaikkia uusia kasveja...

Mitäs minulla olis blogiin lähiaikoina tulossa, no ainakin lisää puutarha asiaa perennapenkkin suunitelman muodossa ja lisää pääsiäis juttuja:) 


Tervetuluu taas uusille lukijoille, joita aina välillä mukaan ilmestyy...
Tästä lähen herkuttelemaan perheen kanssa tuoreilla korvapuusteilla ja mustikkapiirakalla, hyvää viikonloppua!:)

 
10 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Mulla on ihan sama maku kukkien suhteen, ihania pelargonioita sulla tulossa! Me just miehen kanssa eilen tehtiin kukka/siementilausta kesälle! Se vaan lisäs malttamatonta kesän odotusta ja pihan suunnittelua!
Iloista viikonloppua sinulle ♥

Irmastiina kirjoitti...

Pelakuut ovat minunkin kukkia... helppohoitoisia ja runsaskukkasia..:))
Kaunis tuo vaalenpunainen!

sariw kirjoitti...

Oletpas tilannut ihania taimia ! Suklaakosmos todellakin tuoksuu suklaalle, kun kukkaa nuuhkaisee. Minulla oli sitä viime kesänä ekaa kertaa ja nyt se talvehtii kellarissa : )

Kirsikka... kirjoitti...

Ihana paketti, ja kaikki yhtä ihania!!
Muutaman saman taimen olen minäkin ostanut..saas nähdä miten onnistuvat!
Iloista pyhää!

TuijaR. kirjoitti...

Pelakuita ja linnunpönttöjä :)))) Samanlaiset näkyy olevan meillä nämä tykkäämisen kohteet. :)

Maija kirjoitti...

Sariw: vastasitkin mielessäni olleeseen kysymykseen suklaakosmoksesta. Oliko se sinulla siis ruukussa istutettuna? Kun suunnittelin sen laittoa perennapenkiin, mutta sehän on hankala nostaa sitten talvehtiin maasta kai? Jos laittaisin siinä ruukussa sen sinne perennapenkiin muitten sekaan, niin ei mene suunnittelemani värikartta sekaisin :)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Hyvä postaus, kiitos. Taisit saada minutkin innostumaan Kauppilan puutarhan sivuille! Ihania kukkia. Pelargoniat ovat minunkin lemmikkejä!

Lovviisa kirjoitti...

Ihanat kuvasi juoksutti palasen kessää meille...Ilosta huhtikuuta:)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniita kuvia! Mukava blogi luettavaksi :)

Maija kirjoitti...

Hei Karoliina, mukava saada uusia lukijoita :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...