"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 24. toukokuuta 2011

Keväisiä tervehdyksiä

Kevät on monien tervehdysten aikaa; koulujen,kerhojen ja harrastusten päättyessä muistetaan opettajia, kerhotätejä,valmistuvia...

Aina voi muistaa muutenkin vaan ilahduttaakseen.
Vaikka tälläisellä siemenpussi kortilla,jonka lähetin serkkuni perheelle kesämieltä tuomaan. Sisällä aurinkona auringonkukan siemenpussi.


Keskimmäisen tyttömme kerho taival tuli nyt päätökseensä, syksyllä sitten eskariin. Kerhon ohjaajille veimme tälläiset kesä korit, jossa on kuukausimansikkaa,minttua ja punabasilikaa. Somisteeksi vielä mini kastelukannu ja korttiin kiitokset, hoito ohjeita kasveista ja vielä reseptit, joissa käytetään korin aineksia.

Vielä tämmöisen korin voisi esikoisen opettajallekin tehdä...
Ja muistin, että pitää hankkia jokin pieni lahja tyttöjen tanssi opellekkin ja yksi valmistujais lahjakin pitää vielä löytää.
Hetkittäin olen tuntenut pientä uupumusta ja stressiäkin. On ehkä tullut vähän liian monta hommaa tähän keväälle keksittyä. No yritän nyt pitää mielessä, että kyllä ne ikkunoittekin pesut ja muut kerkiää tekeen joskus ajallaan...


Yritetään ottaa rennosti kiireessäkin:)
11 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Siemenpussi korttit ovat oikein kiva muistamistapa siementen ystäville) olet myös tehnyt opettajalle kaunin ja makoisan istutuksen varmasti on mielissään!
Hellitä ystävä pieni, anna lämpöisen tuulen viedä stressi ajatukset pois ja ota vastaan auringonsäteet kasvoillesi kera rakkaiden lapsiesi riemunkiljahdukset...kesän aloitukselle!

Kiitos muistamisesta!

Tuija kirjoitti...

Voi noista ajoista on meillä jo ikuisuus, mutta todella mukavat muistamiset olet tehnyt, kyllä tuommoinen on mukava saada, toivottavasti osaavat arvostaa.
Maija, keväisin on aina niin paljon tekemistä, ja stressiä pukkaa vähän siellä sun täällä. Pitää vaan pistää asiat tärkeysjärjestykseen.eiks vaan. Mulla on vähän sama juttu, että pitäs saada kaikki samalla siunaamalla valmiiksi, mutta eihän se onnistu.
Tsemppiä sulle ja ihanaa viikkoa ja aurinkoa myös perheellesi.

Maija kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne, tuli hyvä mieli <3
Aina yritetään jossain välissä tehdä jotain ihan muuta yhdessä tai olla tekemättä yhtään mitään ja olla vaan,mikä ei aina ole yhtään sen helpompaa minulle, kuin lapsillekkaan,kaikilla vähän semmoinen "en pysty rauhoittumaan paikalleni"-ongelma;). Haaveilen kyllä jo niistä keski kesän joutilaista päivistä, kun nautitaan kätten jäljistä...

Jaana kirjoitti...

mielettömän hyviä ideoita!!
mulla niitä muistettavia riittää, kun 7 muksun opeille ja avustajille lahjukset täytyy hankkia sekä kaikki muut harrastus jutut päälle..piiiitkä huoooooh :)
muista välillä heittää hanskat naulaan, nosta jalat penkille pihalla ja anna ajatusten mennä tuulien mukana..
toinen hyväksi koettu tapa on terapiamuotonakin käytetty.. ojenna kätesi, aseta käsiisi se kaikkein kiireisin asia mikä on mielessäsi, kurottaudu ja viskaa se asia menemään tosi pitkälle..ei se sieltä ihan heti takaisin tule :))

Irmastiina kirjoitti...

Siemenpussi kortit ovat mukavia ja varmasti pidetty lahja on tuo kori..:)

Voikukkapelto kirjoitti...

Oi, tosi kiva lahja tuo kori. Ihan varmasti mieleinen!
Täytyisi jollain konstilla yrittää aina välillä olla tekemättä mitään. Vaikeaa, kun on niin paljon kaikkea keskeneräistä ja kärsimätön luonne ;) Ainakin minulla... Eilen otin muka iisisti ja revin vain hetken ison juhannusruusun juurelta rikkakasveja. Jotenkin käsittämättömästi sain niskani semmoiseen jumisnaageliin, että huh huh. Illalla ei tuntunut mitään, mutta aamulla, kun nousin sängystä, voi pojat mikä kipu! Tämä ilta menee pakosti levätessä...
Tsemppiä ja joutilaita hetkiä sinulle! =)

Liisa kirjoitti...

Eilen naputtelin 2 kertaa kommenttia,mutta ei ottanut mun googletiliä ollenkaan tänne.

Ihana idea!!

Sanna-Mari kirjoitti...

Kivat muistamiset. Mulla olikin tänä vuonna vähän vaikeuksia keksiä mitään. Yleensä oon aika paljon värkkäilly itte ja Poika on tehny kortit, mutta tänä vuonna mennään ostojutuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea tuo kori!! Erilainen lahja ja näkee että on nähty vaivaa asian eteen.. etenkin kun oli niin pitkälle viety että keksit laittaa reseptitkin! Varmasti tulen "varastamaan" idean ;D Siemenpussi oli myös kiva idea.. minä kun harrastan tätä perinteistä etanapostia.. on vaan niin ihana käydä postilaatikosta ystävän ajatuksella kirjoittama kirje :)

Maija kirjoitti...

Sainkin juuri tänään kiitosta niistä resepteistä,kokeilla kuullemma pitää :)
Onhan perinteisen postin saaminen mukavaa ja ilahduttavaa(ei kyllä laskujen ;))
Minä kiitän kommenteistanne! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lahjaidea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...