"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannuksen aikaanKesään ja varsinkin juhannus perinteisiin kuuluu kukkakimput luonnonkukista. 
Juhanuksena on myös saunottava vihtan/vastan kanssa, vaikka sauna onkin juuri pesty.
Juhannuksena syötiin myös hyvin; grillailtu on ja jälkiruuaksi raparperi britakakkua.
Kokkoa käytiin myös ihailemassa.
Luonnon kauneudessa riittää myös ihailtavaa; juhannuspäivänä myöhäisellä puutarha kierroksella huomasin krassin lehdellä mitä hienoimman helmen vedestä. Kuulinpa, että oli kiiltomadonkin eräs nähnyt. Aaton keli oli oikein hyvä, muutama pieni sadekuuro saatiin. Juhannuspäivän satoikin saavista kaataen aamusta iltaan, päivä meni ihan turhaillessa... Tänään keli vaikuttaa paremmalta ja riittäisi intoa puuhastella kaikenlaista,kasvihuoneessa on viidakko, lähden sitä raivailemaan. 
Kaikissa pelargonioissa on nuppuja :)

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ihanan juhannuksen ole viettänyt, ja vasta :) on kyllä ehdottomasti oltava juhannussaunassa.

Minä urakoin jo eilen päivällä puutarhass viimeisiä raivauspuuhiani ja kaksi kuormallista jätettä sain aikaan. Enää puuttuu multa ja sitten pääsen istuttamaan kaksi uutta syreeniä, se on sitten tältä kesältä siinä. Istutukset meinaan.
rikkaruohoja riittää varmaan aina.

Mullakin alkaa jo pelargoniat kukkimaan ja se on kiva.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

Sirkka kirjoitti...

Ihanat keskikesän juhlan kuvat kaikki!
ja britakakku on herkullisen näköinen juu ja makuinen. Hienon helmen huomasit karssin lehdellä, kyllä vaan pisarat ovat kauniita.
Mahtavan näköinen kokko!
Meillä oli myös vihta saunoessamme ja kyllä vaan oli lattia lehtiä täynnä,.no mikä ettei sitä kun innoissaan räiskii, ni johan ne putoilee:)

Sini kirjoitti...

Ehdottomasti juhannuksena ja kesällä ylipäätänsä on kerättävä luonnonkukkia maljakkoon :) Saisinpa nyt aamukahvin kanssa palan britakakkua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...