"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Markkina hulinoita

Meille on muodostunut jo lähes perinteeksi käydä kesäisin keski-aikamarkkinoilla. Se innostus sai alkunsa kolme vuotta sitten mieheni veljen keski-aikaisista hääjuhlista, jonne ompelin meillekkin puvut, ne olivat mukavimmat ja tunnelmallisimmat häät joissa ikinä olen ollut. No niitä pukuja oli kiva käyttää vielä muutenkin, niin keskia-aikamarkkinoille ne oli oivat asut.


Kuluneena viikonlopuna käytiin Laukaan Tupaswillan keski-aikamarkkinoilla. Nyt teen pari poikkeusta linjastani kuvien suhteen.

Kuva puvustani on viime vuoden markkinoilta Laukaasta, sama puku muuten on, huivin ja muutamia asusteita olen uusinut.
Kahdelle vanhimmalle tytölleni tein tänä kesänä uudet puvut. Puvut teen pitkälti kierrätys periaatteella, edullisista aineista. Puvut ovat kirppparilta ostettua verhoa,koristenauha päänteissä on lampunvarjostimen reunasta ja miekkatupet vanhan sohvan nahkaa. Yritän noudattaa joitain keskia-aikaisen pukeutumisen sääntöjä, mutta materiaaleissa ja tekniikoissa luistan, voin niin tehdä, kun emme ole sitouneita virallisia harrastajia,jotka tekevät pukunsa kaikkien sääntöjen mukaan.
Markkinoilla on kaikenlaista ohjelmaa, muun muassa; Laukaassa Suo Ooppera ja miekkailunäytöksiä.
Tyttäriemme setä opettaa miekkailua
Keskia-aikamarkkinoiden parasta antia on yleinen tunnelma; muusikki, savun tuoksu, seppien kojujen kilke ja kalke...
Sepän koju laukaan markkinoilta
Markkinoilla myydään erilaisia kädentaitajien tuotteita. Nyt Laukaan markkinoilta tytöille ostettiin äkäpussit. Se otetaan käteen,kun kiukuttaa ja puretaan kiukku pussiin,minä taidan tehdä itselleni isomman äkäpussin ;)
Elokuun lopulla lähdetään vielä Hämeenlinnan keski-aikamarkkinoille .
Siellä kohokohtia on muun muassa Rohan tallien oikeat ritari turnajaiset hevosineen.
Hämeenlinnasta lähden metsästämään tälläistä vanhan tyylistä karnevaalinaamiota, niitä viime markkinoilla oli ja nyt sen ostan jos löydän ja budjetti kestää. Minä nään jo mihin sen kotona laittaisin...


Jos et ole vielä keski-aikamarkkinoilla käynyt, niin voin lämpimästi suositella,niihin jää koukkuun ;). Kesä-heinäkuun vaihteessa pidetään keski-aikamarkkinat Turussa.
3 kommenttia:

Titti kirjoitti...

Voi juku, -varmasti mukavat tuollaiset markkinat, -varsinkin kun itse on pukeutunut ajan henkeen.
Hyviä kierrätysideoita olet osanut töissäsi käyttää!!

Tuollainen äkäpussi on kyllä ihana idea!

sanna kirjoitti...

Kuulosta kivalta nuo markkinat! Olen usein haaveillut sinne menoa, mutta ne on meiltä aina niin kaukana.. Ammattikoulussa samaan aikaan mun kanssa oli useampia keskiaikaa harrastava ja he tekivät itse aivan upeita haarniskoita, miekkoja, kypäriä, yms. koulutyönään metallipuolella. Silloin innostuin aiheesta! :) Terveisin Sanna Toukokalliolta

Lovviisa kirjoitti...

Ihkut äkäpussit ! Turussa ja Tallinnassa ollaan käyty keskiaikasilla markkinoilla... Kovasti tykkäsin, vähän niinku ois ollu mukana elokuvassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...