"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Puutarhassa tapahtunutta

Olen useaan otteeseen todennut tässä puutarhassamme kulkiessani, että kuinka tärkeä se on. Paljon työtä, vielä enemmän iloa, rakastan sitä vaikka ei täydellinen olekkaan...

Kasvihuoneessa kasvaa hienosti, jopa jouiduin hiukan karsimaan kurkku/kurpitsa puolen lehtiä, kun valtasivat jo käytävääkin niin.

Kesäkurpitsassa on hyvin kukkia ja pieniä alkuja
ja ihan pian päästään herkuttelemaan omilla kurkuilla.

Tomaatit ja paprikat kukkivat ja pieniä tuotteenkin alkujakin jo näkyy.
Puutynnyri
Ruma, mutta tarpeellinen sininen muovisaavi, joka jo viime kesänä piti verhoilla pajulla, sai viimeinkin verhoilun harmaasta laudasta.
Kukkaloistoa

Auringon keltaisena kukkiva tarha alpi on pihamme harvoja keltaisia ja se kuuluu pihamme "alkuperäis väestöön", on se kyllä ihan komea, vaikka keltainen ei ole lempivärejäni.

Viime kesänä istutettu kurjenpolvi kukkii ja kasvaa komeasti.
Pihakeinukin on noussut pihaan, mietin miltä se näyttäisi valkoisena... :)
Valkoinen, taas eilen yhdessä sisustusohjelmassa todettiin ilmeisesti geeneihin kirjoitettu asia; miehet pitävät männyn(puun) sävystä ja naiset valkoiseksi käsitellystä puusta(kun puhutaan paneloinneista seinissä/katoissa), aika monta tälläista tapausta on vastaan tullut. Yhtä useassa tapauksessa kuin nainen on saannut tahtonsa valkoisesta läpi, niin yhtä useassa tapauksessa mieskin on ollut lopputulokseen tyytyväinen. Tämä on minusta niin hauska ilmiö :) 

Tänään annan mäntysuopaliuos kuurin mustialan ruusulle, jonka kanssa painin vuosittaisen ongelman kanssa; tekee nuppuja paljon, mutta ei aukaise, kuin kolmas osan korkeintaan,ne vaan ruskistuvat ja kuivuvat. Kirvojakin näyttää taas olevan, ne varmaan myös vaikuttavat asiaan. Jos joku osaa neuvoa tässä asiassa olisin kiitollinen, lannoitus/kastelu asiat eivät ole tuntuneet muutavan tilannetta miksikään.
5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kauniita kuvia ja loistava sato tulossa ilmeisesti !
Hyvä idea toi tynnyrin naamiointi, meil on samanlainen sininen :/
Mukavaa kesäviikkoa sinulle :D

Voikukkapelto kirjoitti...

Hienosti kasvetaan täälläkin! =) Minulla ei oikein ole vielä muussa kuin tomaatissa tulossa konkreettista "tulosta", mutta kyllä ne siitä...ehkä ;)
Sama homma ison vanhan ruusun kanssa (en tiedä lajia - semmoisia pinkin/aniliininpunaisen värisiä kukkia...). Nuppuja on erityisesti tänä vuonna aivan valtavasti, mutta osa näyttää kuivuvan. Kirvoihin suihkautin tylysti Raidia. Sen oli moni todennut ainoaksi keinoksi. No, kirvat ainakin hävisivät... Muuten en oikein tiedä, pitäisikö kastella vai mitä...
Ihanaa viikonjatkoa!

taburetti kirjoitti...

Upeita kasveja ja satoa näyttää tulevan mukavasti...:))
Puutarha on vaan niiiin tärkeä paikka, siellä myös ns. sielu lepää kaikkea kaunista ja tarpeellista katsellessa.

Lämmöllä Jaana

Irmastiina kirjoitti...

Kerrassaan ihania kuvia!

Se miehen ja naisen mieltymysten taisto on meilläkin hyvin tuttua... onneksi osaan junailla niin, että melkein aina voitan...☺☺

minja kirjoitti...

Ihana kasvihuone!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...