"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Juhlatunnelmaa

Niissä merkeissä meneekin loppu viikko ja vaikkei mitkään suuret juhlat olekkaan kyseessä, niin pientä puuhaa juhlien osalta riittä joka päivälle. Kyseessä siis esikois tyttäremme 8v. synttärit.
Tällä kertaa ollaan samoilla linjoilla, kuin viime kesänkin synttäreillä; Puutarhakutsut, joissa kaverisynttäreillä viime kesänä oli aika prinsessamainen tunnelma...


Puitten alla oli pöytä katoksen alla katettuna. Oli mansikkakuppikakkuja ja limonaatit juotiin porsliini kupeista. Ompelin kymmenisen prinsessa hametta vanhoista ikkunaverhoista.
Olihan ne mukavat juhlat, vaikka tosin kävi niin, että minä itse taisin nauttia näistä puitteista enemmän, kuin lapset ;), jotka keskittyivät omiin juttuihinsa. Hameet jäi melkein käyttämättä, kun yksi ei halunut laittaa, niin ei kukaan mukaan(on ne tallessa vieläkin). Ja kuppikakut, jotka paikalla olevien aikuisten mielestä oli taivaallisia jäi nekin lapsilta melkein syömättä...Tänä vuonna idea on sama; puutarhakutsut, mutta varsinaista teemaa ei ole ja muutenkin vähän vähemmillä valmisteluilla mennään, en ole ruvennut esim. ompelemaan mitään, vaikka mietin, että uusi viirinauha olisi kiva, mutta sen kerkiää ja voi muutenkin tehdä sitten myöhemmin.
Viikonoppuna luvassa siis lauantaina kavereille jäätelölinna kakkua lisukkeineen ja sununtaina grilliburgereita ja mansikka britakakkua sukulaisille. 


Minulla on valmiina mamelukpöksyt ja kesäkassin tuunaus käynnissä, näytän ne molemmat, kun kassi on valmis. Minä muuten eilen tunnin verran kertoilin käsillätekemisen harrastuksestani paikallis lehden toimittajalle:). 
Synttäri puuhat aloitan mintulla höystetyn raparperi louhisaarenjuoman valmistuksella. 
Toivotan jo nyt hyvää loppu viikkoa ja viikonloppua


9 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

iinhän siinä lastekutsuilla usein käy, että järjästäjä nauttii kaikesta rekvisiitasta eniten...☺☺
Paljon olitkin nähnyt vaivaa.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Onpa kaunista ja niin taidolla esille laitettu!!

Voikukkapelto kirjoitti...

Mä haluaisin tuohon mansikkakuppikakkuja syömään ja limonaatia juomaan! Niin ihanan näköistä =)

Lovviisa kirjoitti...

Ihania sallaisen puutarhan kuvia...Louhisaaren juoma niin makosaa :)

Liisa kirjoitti...

Ihanalta näyttää nuo puutarhakutsut ulkona!! Saa nähdä millaiset juhlat on tyttäreni järjestänyt ensi viikonlopuksi, kun mummon mussukka täyttää 6 vuotta:)

pitsienkeli kirjoitti...

No jo vain on komeat juhlat pystytetty puutarhaan!Ihanaa juhla tunnelmaa:)
Mukavaa viikkoa:)

Miia kirjoitti...

Voi mitkä ihanat puitteet lastenjuhlalle! Minä tein viimeksi tytön synttäreille lettukakun, kun täytekakkua ei taida kovin moni pikkutyttö arvostaa. Mutta lähes koskematta jäi lettukakkukin. Karkit, keksit ja jäätelö, ne maistuivat pienille juhlijoille.

Maija kirjoitti...

Saapa nähdä miten jäätelölinna kakku uppoaa vieraisiin tänään...? :)

elämäni matkat... kirjoitti...

Aivan mielettömän ihanan näköiset juhlat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...