"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kaikenlaista keittiöstäKokeilin yrttisuolan tekoa. Käytin siihen sormisuolaa ja tein erilaisia yhdistelmiä yrteistä. Sitä voi sitten ripotella ruokien ja leipien päälle.
Tässä meitin kasvihuoneen tuotoksia;kurkku, ei ihan eu standardien mukaisesti suora, mutta maukas :)
Tänä kesänä minä popsin myös harvennetut punajuuret salaatin seassa ja leivän päällä.

Keittiöön olen vaihdellut mattoja. Bukleematot, niin kätevät puhtaanapidon kannalta, mutta ei hirveän kestävät kumipohjansa puolesta, vaihdoin perinteisiin räsymattoihin. Alla oleva löytyi kirpparilta, mutta sen siirsin sitten keittiöstä matoksi askartelu nurkkaani...
kun löysin kaupasta kaksi uutta räsymattoa, raikkaan vihreän sävyiset.


Toinen matto ja tuonne nurkkaankin on seinälle ilmestynyt jotain...
Focaccia resepti-seinätarran laitatin seinään vuosi siitä, kun olin sen hankkinut, sen verran kesti, että osasin päättää mihin sen haluan :)

Noita räsymattoja otin toisen parinkin,tuommoisen tumman luumunpunaisen ja liilan sävyssä ajatuksena, että nämä on syksystä talveen ja nuo vihreät keväästä kesään.

Voi, kun olisi kivemmat lattiat, ehkä sellaiset vaaleat kuluneet puulattiat olisi ihanimmat...

Josko tässä loppukesän aikaan saisi tähän keittiön nurkkaan sen lipaston maalattua, sen maalaus on jäännyt ulkopuuhien myötä. Ja mitä tulee tuohon seinään, missä on tuo naulakko lokerikko, siihen olen ruvennut kovasti himoitsemaan lautashyllykköä, kun on noita kivoja astioita on kertynyt, niin olisi kiva saada niitä paremmin esille. Miehelle esitin siitä toiveen synttärilahjana, piirrustuksetkin tein :)
Olen ihastunut yhteen myynnissä olevaan taloon; siniseen tammen alla,asiassa monta on plussaa ja miinusta; siinä olisi ne muutamat lisä huoneet mitä kaipaisimme, tontti olisi pienempi,kuin nykyään ja laittamattomampi, miten paljon pihaamme olemmekaan työstäneet, saisimmeko nykyisen kaupaksi, tarvitsisimme lisää lainaa, sekä se asia mikä on ollut meille se yksi tärkeä ajatus talon vaihdosta; haluaisimme asua väljemin ja rauhalllisemmin se ei tässä toteutuisi. Ja nämä on vasta minun omia ajatuksiani, mies ei ole ollenkaan niin ihastunut.
Mutta se talon on ihana!


Viikonloppuja :)


14 kommenttia:

marke kirjoitti...

Tosiaan raikkaan väriset matot - oikei kivat... Tuo lattiasi näyttää kyllä tässä kuvassa ihan hyvältä, mutta kuvastahan ei aina voi päätellä käytäntöä. Itse monta kertaa muuttaneena ja usemman talokaupankin läpikäyneenä väliin ajattelen, että kunpa olisin silloin ekasta talosta muuttoa tehdessäni miettinyt vielä enemmän asian eri puolia. ... mutta toisaalta kaikki kokemukset ovat olleet tarpeellisia:D

Sirkka kirjoitti...

Kurkku on todella hyvää omasta sadosta!
Räsymatot tuovat kotoisaa tunnelmaa ja sopivat kotiinne vallan hyvin.
Jaha vai olet sinä ihastunut...tunne on ihana, hyvä kun olet plussat ja miinukset, talon osto on suuri asia!
Olisitpa näyttänyt sen talon..hi!
Juu ei meilläkään aina mene yksiin talokaupat...:)

Vita verandan kirjoitti...

Thank you for your visit on my blogg. I been happy when visitors from other countries writing:)

Kram Anna

Irmastiina kirjoitti...

Ihanat vanhat kunnon rasymatot...aarteita minusta...☺

Sinun pitää osata myydä se talo miehellesi...☺☺

Voikukkapelto kirjoitti...

Vai että talokuumetta ilmassa... Tuttu "sairaus". Mutta tiedätkös, kun ei ole mitään pakkoa ostaa taikka myydä, luulen että se oikea tulee sitten sieltä vastaan, kun on tullakseen. Tai jos se on juuri tuo ihana talo, täytyy sinun alkaa kertoa ajatuksistasi miehelle ja niin kuin Irmastiina hyvin asian muotoili, "myydä" se talo hänelle.

Räsymatot ovat tosi kivat ja tarra löysi hyvän paikan!
Mukavaa viikonloppua!

Sanna-Mari kirjoitti...

Kiva idea itte tehty yrttisuola. Tosin multa jäis aina laittamatta. Oisin vetässy jo eväät naamaani kun muistasin, että ai niin se suola :D

Matot on tosi kauniit.

Kivaa viikonloppua!

Maija kirjoitti...

Sanna-Mari: niin siinä voi käydä, pitää nostaa purkit kaapista esille :)

Talokaupoista: Meillä minä olen se joka menee pää pilvissä ja mies jalat maassa. Sanoi tietävänsä kuinka talo olisi kiva, mutta järjevästi ajateltuna sijainti ei. Asumme melko lähellä tehdasta jonka äänet ovat ruvenneet häiritsemään; se jatkuva kohina ja talomme on tiiviillä asuin alueella. Näihin asioihin haluaisimme ensisijaisesti muutosta taloa vaihtaessamme ja sinisen talon kanssa siihen ei tulisi mitään muutosta.
Muuten ollaan nyky kotiimme melko tyytyväisiä puutteista huolimatta; 10v:ssa tämä on jo koti joka alkaa näyttää jo omalta ja hiukan hirvittää ajatus muutto rumbasta ja paperi rumbasta pankissa.
Mutta ehkä sitten, kuin se todella oikea tulee vastaan on valmis siihen, kuten Voikukkapelto kommentoi, kiitos teille kaikille komenteistanne! :)
Sinistä taloa voi ihaille opkk:n sivuilla nrolla 620212. Katsokaa erityisesti lasiverantaa ulkoa & sisältä...

Maija kirjoitti...

Niin ja lattioista vielä: Meillä on muovimattoa(kuten keittiössä) ja laminaattia, kun niihin tulee jotain vauriota niin se ei niitä paljoa kaunista,kuten olisi puulattian kohdalla, johon se tekee vaan käytössä syntyvää patinaa ;) Latioille,kuten Vita Verandan blogissa, en minäkään montaa mattoa kaipaisi :)
I just praise about the floors in the Vita Veranda blog :)

Kirsikka... kirjoitti...

Räsymatot on aina niin kodikkaita. Vieläkin harmitta kun viimeeksi Suomessa käydessä löysin aivan ihanan räsymaton enkä sitä ostanut...... :(
Ihanaa viikonloppua!

Riitta kirjoitti...

Kivat matot olet löytänyt! Talokuume on aika hankala tauti...siihen kun ei ole yhtä oikeaa lääkettä! teidän nykyinen koti on kyllä ihanan kodikas ja tunteita siihen varmaan pistetty aikamoisesti ;)

Marge kirjoitti...

Räsymatot ovat aina ihania!
On todella hyvä, kun teette mielessänne talon plussat ja miinukset, sillä haaveet ovat tärkeitä, mutta talokaupoissa pitää miettiä tarkkaan monia asioita, kuten juuri sijainti, koko, remontti-into, puutarha....
Uskon myös, että oikea tulee aikanaan kohdalle tai tuli jo...?;)

Hannele kirjoitti...

Ja täälläkin oman sadon kurkkua, niin kuin niin monessa blogissa :)
Oikean väriset räsymatot on mullakin ollu hakusessa jo varmaan vuoden. Vielä ei oo tärpänny tarpeeksi edullisesti mutta jospa ne pian löytyis :)

Liisa kirjoitti...

Heippa! Kiva, kun löysit blogiini ja osallistuit arvontaan/ jäit lukijaksi :) Toivottavasti tulet viihtymään "meillä"!
Tulin heti kurkistamaan vastavierailulle ja liityn kyllä heti lukijaksi minäkin, niin kivan tuntuinen on tämä blogisi!
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Terv Liisa Vaniljaisesta

Maija kirjoitti...

Hei Liisa ja kiitos, mukavaa itsekkin saada uusi lukija :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...