"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

lauantai 13. elokuuta 2011

Kukka katsaus

Pitääpä taas esitellä kukkia tuolta puutarhasta. Monta vielä täällä vielä esittelemättä, onhan nämä hyvän tovin jo kukkineet ja useimmat kukkii vieläkin.


Kuten verenpisara, joka viimeinkin ja sittenkin alkoi kukkia


Tummia liljoja


sateen jälkeen


ja muutama vaaleanpunainenkin


Keväällä kylvämistäni unikon siemministäkin muutama nousi sittenkin kukkimaan, kohta uusinta kylvös kevääksi
IHANA!
Punahatut
viime kesänä niissä usein viihtyi neitoperhot, mutta nyt niitä ei ole näkynyt :(


Suklaakosmoskukkien tuoksu on nyt huumaava, tuoksuun on tullut makeutta, aivan vesi herahtaa kielelle, kun nuuhkaisee...

Rohtosalkoruuusutkin kukkii, olin niin epäuskoinen niiden henkiin jäämisestä keväällä taimien ollessa melko ruippanoita. Nekin ovat herkän kauniita, kukissa on hyvin hento tuoksu, minulle tulee mieleen vanamonkukka.

Kehäkukka sekoituksen ensimmäinen auennut. Kehäkukan terälehtiä kuivaan, niitä voi käyttää moneen. Heh,viime syksynä kerätyt siemenet on vieläkin hyvässä jemmassa :)
Auringonkukka mixin ensimmäinen auennut tummempi kaunotar. Kehäkukka ja auringonkukka kuuluu ehdottomasti puutarhani kesäkukkiin, vaikka muuten en niin keltaisten kukkien ystävä olekkaan, niin näitä laitan vuosi toisensa jälkeen.

Syyshortensia availee kukkaterttujaan, alussa limenvihreänä, keskivaiheen kermanvaaleasta loppu kukinnan roosan sävyyn. Lempi kukkiani, tosin kovin monesta kukkatertusta en saa nyt nauttia, kevään rankan uudistus leikkauksen jälkeen.

Ja vielä kierros pelargoneja:)

Tuoksupelargoni Attar of roses


Riippapelargoni Blanche roche on yksi suosikeistani, tosi  kaunis kukka, hämärtyvässä illassa vaalea kukka oikein hohtaa.

Enpä ole katsonut loistavatko nämä taikakukat hämärässä illassa. Hohtavat astin"kivet" sain sukulaiselta.


Myös taivaalla loistaa, ihana syyskesän aurinko, mutta myös meteorit; viime yönä ja kahtena seuraavana yönä näkyy meteoriparvi, täytyy ensi yönä yrittää bongata edes yksi.
Alan valmisteleen päivällistä, saadaan vieraita, tarjolla (taas) salviakanaa, salaattia(jotain pottusia, ehkä itse tehtyä leipää) ja herukka-krokanttimaljat jälkkäriksi(ohje uusimmassa Pirkka lehdessä).


Mukavaa lauantaita!


9 kommenttia:

Kodinhenki kirjoitti...

Kaunista kukka-taikaa :)

Nonnukka kirjoitti...

Voi mitä kauniita kukkasia! En ollutkaan koskaan kuullut tuollaisesta suklaakosmokukkasesta..täytys päästä nuuskuttelemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa sinulla monenlaisia kukkia ja tuo verenpisaran kukka on myös erityisen kaunis;)

Irmastiina kirjoitti...

Voi mahoton noita sinun kukkasia... ovat niin ihania.

Oikein mukavaa lauantia-iltaa sinullekkin...☺

Tuire kirjoitti...

Ihania kukkasia! Suklaa kosmosta täytyy laittaa ensi vuonna ja punahattua. Minullakin tuli ihania unikoita.

Kivaa viikonlopun jatkoa!

Lovviisa kirjoitti...

Nättejä kuvia...Minäkin öngänny päivän ulukona auringonpaisteen innottamana ja kukat kyllä vielä voimissaan :)

Hannele kirjoitti...

Ihana kukkaloisto! Meilläkin näyttää että joka kesä kukkia on enemmän ja enemmän. Vaikken mikään viherpeukalo oo niin jotain sentään oon saanu laitettua :) Meillä on 30 vuotta vanha talo mutta tässä oli tosi vähän kukkia kun muutettiin! Narsissi oli melkeinpä ainoa kukkiva pihalla :O

Niina kirjoitti...

Selvisi mikä tuokin valkoinen kukka on, jota olen ihastellut koiraa ulkoiluttaessani. Syyshortensiaksi sen tuossa nimesit! On todella kaunis kukka, ja jännästi tosiaan vaihtaa väriä vihreästä valkoiseksi ja sitten jotenkin kummasti vielä vaaleanpunaiseksi! Ihana :)

taburetti kirjoitti...

Ihastuttava kukkajoisto sinulla pihassasi...:)))
Lämpimin terkuin Jaana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...