"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

tiistai 2. elokuuta 2011

Pienet jutut ja ajatukset olkkarissa

Kesä tuntuu loppuneen yht'äkkiä; vaikka aurinko paistaa ilmassa on syksyinen viileys ja illat ovat hämärtyneet. Pieni haikeus jo on kesän taakse jäännistä, valoisista öistä ja koulukin jo pian alkaa ja arki. Mutta samalla olen myös innostunut syksystä; saa polttaa kynttilöitä ja tunnelma valoja(niitä pitää hankkia lisää:)), ehkä kerkiän joku ilta juomaan lämmintä juomaa kuistilla kynttilän valossa rauhassa, taas voi sisustella ja tuunailla sisällä enemmän,kun pihatyöt vähenee...
Minua ei onneksi vaivaa sisustusähky vaan kovasti suunnittelen uutta sisustukseen (toteutus tietty riippu rahasta ja käytettävästä ajasta ;)).

Olkkarin tumman lipaston päälle laitoin patinoituneelle tarjottimelle asetelman kirpparilta löytyneen metallilankaisen tuikkukipon, johon löytyi juuri sopiva lasikin sisään, sen ympärille laitoin ikivanhasta virsikirjasta irronneen sivun, se on kaunis, vaikka en niin uskonnollinen olekkaan, lisäksi omaa tuunausta tulitikkuaskin, hope koristekiven(arjessa toivoa tarvitaan) ja ruusuoksan, joka on paketin koriste.
Herttaköynnöksen pistokkaat kiersin kuolleesta lankaköynnöksestä jäänneeseen metallirenkaaseen. Se kaipasi jotain yksityiskohtaa ja kristallini oli loppu, joten laitoin vanhan avaimen, joka onkin parempi, kristalli olisi ollut niin itsestään selvä, tavallinen. Noista avaimia minulla on vielä, haluaisin tehdä sellaisesta kaulakorunkin...

Sitten on lampunrunko, joka minulle on kulkeutunut, sen haluaisin olkkariin, tuon alla olevan kuvan yläreunassa näkyvän kullan värisen  huurrelasi valaisimen tilalle. Maalaan rungon mattamustaksi, siinä on kuparin sävyä paikoin. Se pitää, mutta mitä sen jälkeen, ensin ajattelin, että verhoilen  rungon monella kerroksella vaaleaa ohutta tylliä, juuri sellainen minkäläinen oli joskus viime syksynä Maalaisunelma lehdessä ja jota monissa blogeissakin näkyi, muistattehan? Mutta nyt tuntuu, että se olisi liian hempsu, kaipailisin vähän jotain rouheampaakin, tehdastyyliä/industrialia. Joku sopiva pöytävalaisin olisi kiva ja Tolix tuoli(jeah in my dreams:)). Mutta mietin oisko tuo lamppu paha jos sen jättäis vaikka pelkäksi mattamustaksi rungoksi tai sitten verhoilis vaan yhdellä ohuella suoralla kerroksella tylliä tai organzaa ja laittais reunaan kristalleja... Kertokaa jotain mielipiteitä!? :)
Lampun alaosa on itsessäänkin kivan koristeellinen, tohonkin voisi ripustaa yhden ison pisara kristallin...

Mietin miten voin ottaa olkkarin kesäverhot pois, kun niin tykkään niistä pitsinauhoin somistetuista, keksin sitten, että jatkankin samaa linjaa harmaanruskeitten syys/talvi verhojen kanssa ja laitan niihin samanlailla pitsinauhat. Uusia tyynyjä pittää laittaa taas jokunen ja keltaisella virkatulla peitolla peitetty tuoli saa uuden päällisen, laskosverhot tilasin, mutta saan ne ikkunaan varmaan vasta joulun jälkeen, kun ne saapu vasta marraskuun lopussa! :(
Makkariinkin meinaan vähän sisustustekstiilejä vaihtaa...
Eteiseenkin tekis mieli saada uutta ilmettä, ainakin tuo vaatekaapin pääty päitäis saada verhoiltua, valkoista puupaneelia vai levyä tapetoituna...?

Saiskohan olkkariin tuotua sen vanha ovenkin laitettuna, no uusi taulu on  ainakin sinne valmistumassa, lähi päivinä ja täällä raportoidaan :)

 
 


11 kommenttia:

Mummeli kirjoitti...

Kylläpä on kaunis asetelma. Vanhat esineet on niin ihastuttavia. Oikein mukava blogi sinulla.

Pivikki kirjoitti...

Ihana tuo lampunvarjostin! Mie kanssa tykkään vanhoista avaimista hiimuusti :)

JaanaElina kirjoitti...

Minusta tuo lampunvarjostin on hieno ihan tuollaisenaan.Olen itsekin etsiskellyt vastaavaa.

Upea patinoitunut tarjotin ja sie kyllä osaat asetelmien teon.

Kovasti on sinulla suunnitelmia,saadaan sitten ihastella toteutuksia syksyn mittaan.

Irmastiina kirjoitti...

Voi, että on kaunis asetelma...ihana.

Oikein ihanaa loppuviikkoa sinulle!

Sanna-Mari kirjoitti...

Jotenkin jo syksä ilmassa, tosiaan, päivälläkin!
Nättiä! Välähtikin tossa, että vois itte askarrella noita tekstikiviä. Yks kaveri jo vuosia sitten haaveili sellasista ja pitäny lahjaks ostaa ja antaa monen monta kertaa. Sopivia ei vaan ei oo osunu eteen.

Maija kirjoitti...

Tuo tarjotin on kans kirpparilta, maksoikohan se 50snt:ä, oli jo valmiiks aika patinoitunu ja saannu mulla lisää patinaa, kun on välillä saannu kosteuttakin, pitää välillä suurimpia ruosteita rapsutella pois, se on kiva,kun siinä on pienet pallojalatkin niin nousee pöydästä esille.

Tuo "kivi" ei ole edes oikea kivi, se jotain keinotekoista materiaalia, mutta Sanna-Mari jos haluat tuunattaviin kiviin käyttää rahaa, niin kekkilän isot rantakivet ois varmaan hyviä tuunattavia, sileitä jne.

Täytyy konsultoida vielä pehettä tuossa lampussa, tyttäret haluaa tyllisen ja mies ei kumpaakaan ja sitten mä maalaan sen mattamustaksi, laitan yhden ison kristallin ja kaikki on tyytyväisä :D
Meillä ei olkkarissakaan oikeastaan koskaan pidetä katossa valoja päällä, vain pöytälamppuja, mutta kyllä siellä katossa silti pitää jotain olla. :)

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Kaunista ja mikä tärkeintä ei kallista, ihana tuo herttaköynnös, melkein kauniimpi hentona pistokkaana, kuin isompana. Lamppu on myös vaikuttava, ihastuin siihen kristalliajatukseen.
täälläkin tuntuu jo syys
Ilona

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun tämä Sanna jolla ei ole sitä tiliä :) taas kävi kurkkimassa blogiasi ja oisko nyt välillä ruettava töihinkin, eikä liireksiä ihastelemassa siun sivuja. Kahtelin 2010 syksytarinoita ja kuvia. Aivan ihania, kerrasta toiseen. En kyllästy
-Sanna~ santra

Maija kirjoitti...

Kiitos Sanna, olet luottolukijani :) Kivaa, kun Ilonakin jätti viestiä :)

Pivikki kirjoitti...

Blogissani ARVOTAAN, joten mukaan vaan! Onko sinulla avain onneen?

Mukavaa viikonloppua toivoopi Pivikki

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maija! Kurkkailen blogiasi.. kauniita kuvia ja ihana asetelma! Perjantai piirakkakin näytti herkulliselta.. en ole koskaan tehnyt talkkunajauhoista mitään joten täytyy varmaan kokeilla :)
-Karoliina Pellonreunasta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...