"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 19. elokuuta 2011

Tunnelmaa päivällä ja yöllä

Tässä tunnelmakuvia viikonlopuksi.
Viimeisimmässä puutahan kukka postauksessa kaipalin neitoperhosia puutarhassamme, ei ollut näkynyt, mutta oliko sitten jo seuraavana päivänä, kun tulivat.


Perhoset kuvasin varmaan silloin, kuin paistoi edellisen kerran aurinko. Nyt onkin satanut vettä kolmena päivänä perä jälkeen ja kahtena edellisenä yhtä soittio aamusta iltaan yötä myöten, mutta nyt näkyy sinitaivas ja aurinko :)
Neitoperhoset ovat minusta arkoja ja niitä on melko hankala saada kuvaan, kuvassa yllä kaksi, enpä saanut kolme samaan kuvaan...
Tunnelmakuva yössä...
Aiemmin kesällä esittelin jalattomasta kristallipikarista tekemääni lyhtyä. Viime viikonloppuna laitoin kynttilänkin palamaan siihen ja okein kivalta näyttää. Tämä ei jää talveksi puuhun, vaan otan sen sisälle käyttöön tässä syksyn aikana.


Syys sisustelu kotona on hyvässä vauhdissa; olkkariin verhot tuunasin ja muutkin tekstiilit vaihdoin ja järkkäilin kaikki sisustustavarat uusille paikoille, kyllä sillä vaan ilme muuttui ihan toiseksi. Tyynyjä vielä laittelen, yhden tyynyn teen kierrätetystä pellava vaatteesta jossa on tasku, painan tekstin siihen, on vaan ongelma minkä fontin valitsen...Kumpi noista vai käytänkö kumpaakin tekstiin: 
d'Huiles Essentielles de Lavande
Hih, mulla ei ihan tarkkaan ole tiedossa tekstin sisältö, otin sen laventeli kasvattajan sivulta, jotenkin suoraan taivuttamatta "kasviöljyn sisin laventeli", no tekstissä laventeli on ollennainen osa, koska tyynyyn tulee myös tuoksua :)
Mutta kaipaan mielipiteitä tekstin fontista?


Syys sisustelut jatkuu ja kuvia tulee näkymään.
Huomenna on huippu päivä tiedossa Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla :)
Kivaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Ihania kuvia... tunnelmallisia iltakuvia ja kauniita kukkakuvia...☺

Ihanaa viikonloppua sinulle!

Voikukkapelto kirjoitti...

Heip,
mä tykkään enemmän tosta ylemmästä Stencil-fontista, vaikka kaunokirjaimetkin on kyllä ihan kauniit...
Simppelisti suomennettuna tuo on laventeliöljy :)

Mukavaa viikonloppua ja markkinoita!

Maija kirjoitti...

Mulle oli jotenkin tutun kuuloinen tuo "d'Huiles" ja "Essentielles", ihan kuin jossain sisustus(tekstiileissä) nähnyt jossain noita käytettävän, no laventelia ainakin näkyy ;) Hassua muuten, että noi tekstiprintit mua ainakin viehättää, vaikka sisältö ei välttämättä ihan ole tiedossa :D
Osataankos Voikukkapellossa oikein ranskaa? Kiitos käännöksestä :)
Saatan todellakin käyttää molempia fontteja(kun ei osaa valita ;)), täytyy vähän luonnostella miltä näyttää...

Hannele kirjoitti...

Kauan piti miettiä mutta päädyin ylempään fonttiin :)
Kivaa lauantai-iltaa!

Anonyymi kirjoitti...

millä oikein painat tyynyihin tekstejä ? haluisin itse kokeilla kanssa :) - tiia

Maija kirjoitti...

Tiia: tarvitset sabluunan ja kangasväriä ja tietty sen kankaan :) Sabluunan haluamallasi tekstillä/fontilla saat tehtyä tietokoneella ja tulostettua paperille, paperi käy sabluunasta, kun päällystää sen kontaktimuovilla, sitten leikataan kirjaimet pois terävällä veitsellä, se on vähän työlästä, riippuen tietysti fontista.
kangasväriä saa esim. kangaskaupasta, ja palalla vaahhtomuovia saa värin töpötteltyä. Laita sabluuna kankaalle ja suojaa paperilla kankaan toinen puoli.
Ota vain vähän väriä sieneen, painele liika väri pois suttupaperiin, ettei väri leviä sabluunan alle. Sabluunoita saa myös valmiina, minulla on sinkkiset sabluuna levyt; numerot ja aakkoset, myös kankaan painamiseen sopivia leimasimia on olemassa. Lisää tietoa saat Googlella tai kirjaston kirjoista :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...