"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 19. syyskuuta 2011

Lisää paljastuksia

Sain Irmastiinalta tunnustuksen,
kiitos!:)

Tunnustuksen saajan pitää kiittää
tunnustuksen antajaa,
antaa tunnustus 8 bloggaajalle ja kertoa 8 asiaa itsestään, joita ei ole
aiemmin kertonut.


Yritänpäs taas nyt keksiä 8 jotain tänne kertomisen arvoista ja sopivaa asiaa:
Keskityn oikeastaan yhteen  aihepiiriin näissä; hyvinvointiin.
1. Olen viimeaikoina lukennut ruoan ja kosmetiikan käsittelystä ja sisällöstä kertovia kirjoja.


2. Voisin sanoa nyt viimeistään haistaneeni hapatuksen ja tajunneeni, että miten meitä kuluttaja parkoja viedään, kuin pässejä narussa; kaupan valikoima sen kuin kasvaa, mutta syömme yksipuolisemmin, kuin ikinä aiemmin.


3.Syömämme ruoka on aina kiinnostanut,mutta siinä missä 10v. sitten terveellinen ruoan kriteerini omalla kohdalla olivat vähäkalorisuus, rasvattomuus, sokerittomuus, niin nyt ne ovat käsittelemättömyys, luontaisuus, lisäaineettomuus, luomu...                           


4. Olen aloittanut pitkän tähtäimen elämäntapa remontin, jonka tähtäimenä on karsia pois tai vähentää liian käsiteltyjä, lisäaineta ja kemikaaleja sisältäviä elintarvikkeita ja kosmetiikka tuotteita.
 Muutosten tekeminen pikkuhiljaa on helpompaa, vähemmän stressaavaa ja koko perheenkin helpompi tottua, muutokset ovat myös pysyvämpiä pikku hiljaa tehtynä. Se helpottaa, kun vähän ollaan tähänkin asti käytetty eineksiä ja tehdään ruuat ja leivotaan itse.


5. Muutakin elämäntapa remonttia olen yrittänyt tehdä; voida paremmin myös henkisesti, pitää yllä positiivista ajattelua jne.


6.Olen myös löytänyt halun laajentaa elämän- ja maailmankatsomustani, käsitystäni ihmisen mielen voimasta, olemassa olostamme, siitä keitä olemme, mistä tulemme ja mihin täältä lähdemme. Uskon tässä maailmassa ja maailman kaikkeudessa olevan asioita joita emme näe, emmekä tajua, vielä.


7. Puutarha, kasvit ja luonto ovat minulle tärkeitä. Minua on jo usean vuoden ajan kiinnostanut kasvien, niin viljeltävien, kuin luonnonkasvien käyttö mahdollisuudet ravinnoksi, lääkinnässä ja terveyden ylläpidossa.


8. Nämä asiat ovat olleet minulle viime aikoina hyvin keskeisiä, paljon mielessä olleita, asioita joilla koen olevan myönteisiä vaikutuksia elämääni. Tuosta ruoka asiastakin on oikein tehnyt mieli tehdä oma postaus tänne blogiinkin. Nämä aiheet vaan eivät tavallaan kuulu blogin pääaihe piirin, vaikka itsehän minä sen päätän mistä blogissani kirjoitan.
No tämä tunnustus oli oiva tilaisuus kertoa myös näistä muista minulle ajankohtaisista tärkeistä aiheista.
Ja näille kahdeksalle annan tämän tunnustuksen eteenpäin mietittäväksi:
Anrinko
By Kirsikka
Jotain sinistä
Tuijan koti ja puutarha
Voikukkapelto
Tunnelmaa
Mekkotehdas
Haikaranpesä kodiksi


3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Olipa mukava lukea noista mieltäsi lähellä olevista asioista.
Meillä on meneillään samankaltainen ruokaremontti.
Olemme alkaneet suosia (aina kuin mahdollista) oman lähialueen luomutuotteita ja muutenkin paneutua paremmin siihen, mistä ruoka on lähtöisin...
Jo pitkään olemme suosineet ruuanlaitossa tuoreisiin raaka-aineisiin, meilläkin kokataan itse, käytetään mahdollisimman vähän valmista. Ja kevyesti voi syödä myös syömällä normaalirasvaisia ja -sokerisia tuotteita. Näin on ainakin terveellisempää!
Mukavaa tiistaipäivää sinne!

Sini kirjoitti...

Suurkiitos tunnustuksesta! :) Ja oli tosi kiinnostava lukea nuo kohtasi. Tiedän niin tunteen! Kosmetiikan aloin vaihtaa "parempaan" jo vuosia sitten. Pari vuotta sitten tosissaan ja siinä tuli ruokakin mukaan. Melkoista muutosta, mutta melkoista hyvää oloa. Ihanaa syödä kunnon voita ja kermaa! Ja tuoreita hyviä kasviksia. Luen mielelläni samoista ajatuksista lisää blogissasi. Onnea muutokseen!

Maija kirjoitti...

Kiva kuulla, että muillakin samoja juttuja. Ehkä tulee itsekkin toistekkin blogissakin asiaa käsiteltyä. Sini onko sinulla ollut blogissasi juttua aiheesta, kiinnostaisi mm. minkälaisia kosmetiikka tuotteita käytät? Onneksi lähikaupastammekin saa sertifioitua luomusampoota ja alle 5e pullosta ei tunnu niinkään pahalta, kun käytin vuosia yli kympin sampoita(sama koko) kampaamosta. Kaikkiin ei luomukaan iske, kuten yhteen dosentti Jussi Tammisolaan, joka kertoi "hyviä" mielipiteitään Radio Rockin aamussa tänään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...