"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Olohuoneen pehmeät syksyiset

Jatketaanpa taas syksyisten sisustelujen parissa, nyt niitä olohuoneen pehmeitä asioita.
Lukunurkkani tuoli(jota sinänsä lähtökohtaisesti inhoan, vaihtoon menee, joskus) sai nyt verhokseen isoäidinneliö peiton, se löytyi halvalla kesäalesta, se on melko huonoa tekoa; monta reikää olen jo siitä umpeen kuronut, mutta värit on ihan huiput!
käytän samoja värejä, sitten, kun opettelen virkkaamaan ;)
Minulla jo viime syksynäkin olleet harmaan ruskeat verhot saivat uutta keveämpää ilmettä, kun ompelin niihin kermavaaleat pitsinauhat.

Tyynyjä, tyynyjä, voiko niitä olla liikaa... ;)
taannoin kyselin mielipiteitä tyynyyn tulevan tekstin fontista, päädyin nyt tähän, sekin takia, kun minulla on tähän fonttiin sabluunat valmiina.
toivottavasti lukihäiriö ei iskenyt tässä kohtaa :)
Tekstin vuosilukuineen otin jonkin laventeli kasvattajan nettisivulta, kankaan rouhea tuntu ja sisätyynyn pienoinen löysyys antavat tyynylle oman viehätyksensä ja kuvittelen sen olevan tuon laventeli viljelijän säkki. 
Kangashan on vanha pellavahame, halusin tuon siinä olevan taskun mukaan. Taskussa on laventeli tuoksupussi.
Autumn collection 2011
Nämä valmistui viime syksynä

Pikkusohvan yllä on perhosvitriinitaulu, niin hankin siihen perhostyynykin ja pikkusohvan muutkin tyynyt sen myöta valkkautui mustavalkoisiksi.

Tuo suorakaiteen muotoinen tyyny, jonka reunoja kiertää mustat raidat ja siinä on tuollainen "postileima", se on ommeltu astiapyyhkeistä.
Pyöreästä isöäidin tyynystä olen myös haaveillut pitkään. Oli varastossa mustaa vakosamettia ja valkoinen pitsiliina, niistä se syntyi. Ihan helppo oli tehdä Tilda kirjan ohjeella, vaikeinta oli sametin rypyttäminen lankaa vetämällä. Tehtiin samana päivänä KOTOLIVINGIN kanssa, olin aloittanut tyynyn teon ja välissä kävin Kotolivingin sivuilla ja kappas tutulta näytti, minun oli vaan pyöreä :)
Eilenkin illalla sohvalla oleilin tämän pörröisen käsin tehdyn peiton alla, jonka olen saanut.


Ihanaa kauniin(ainakin täällä) syyspäivän jatkoa! :)


                           

3 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Ihania töitä oletkin taas saanut aikaiseksi...☺

Mukavaa ensiviikkoa sinulle!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten kaunista!

Sanna-Mari kirjoitti...

Alan olla entistä varmempi että haluan muuttaa teille ;D

Mukavaa viikonalkua :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...