"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kuvia sunnuntaille

Jotka otettu jo aiemmin viikolla...

Ihanasti olen vielä saanut ihastella kesäistä kukkaloistoa vielä viikon verran sisällä.
 Kasvatin punakosmoskukan "day dream" taimet siemenistä ja taimia päätyi maahan ulos keväällä joku kymmenen, ne olivat heiveröisiä ja langan ohuita.
Sitten kesän kuluessa niistä kasvoi puolitoista metrisiä puskia.
Joskus käy niin, että jos ne ovat liian ravinteikkaassa maassa ne tekevät vain lehtiä ja kukat jää tekemättä. Siltä se sitten näytti, ei kukkia, lisäksi kesäiset tuulet ja ukkoskuurot pistivät niitä lakoon, niin, että syyskuun alussa oli yksi pystyssä.
Siinä oli nuppuja, mutta eihän ne kerkiä kukkia, ajattelin.
No kerätessäni pihan kukista viimeistä kimppua otin kurillani pari punakosmoskukan nuppuista vartta mukaan, nuput aukesivat viidessä päivässä ja samantien kävin hakemaan koko puskan maljakkoon.
Yhdessä varressä nuppuja ja kukkia olikin monta kymmentä, ajatella jos ne kaikki varret olisivat pihalla kesällä kukkineet! No kiva, että sain nauttia edes näistä :)

Joku halusi nähdä mihin laitoin kärppässieni opetustaulun. Nostin sen oikeastaan seinälle siitä paikasta mistä sen teille estittelin.

  
Olkkarissa näyttää nyt avarammalta;
tuossa näkyy tuo valkoinen tason kulma, tv-taso, siinä edessä oli tumma puuarkku. Se vähän esti laitteille pääsyä(kuopuksemme), mutta oli se sitten tielläkin. Se siirtyi tuonne valkosen kaapin vasemmalle puolella lasten nurkkaan, kirjoja ja pelejähän siellä arkussa on.

Oviaukon toisella puolella, nurkassa tv-tason takana oli ennen tuo minun lukutuoli, siihen vaihdoin tilalle yhden extra keittiön tuolin toimimaan vehkan alustana. 
Ja tuo minun luku/neulonta nurkkani on nyt tuolla kaapin vieressä nurkassa, siellä istuskelen kärpässienen alla, suora näkymä vastapäiseen nurkkaan takalle.
Kivempi näin :)

Odottelen tässä puusepän tuloa...

Kivaa sunnuntaita

3 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Kosmoskukka on kaunis vanhanajan kukka, onneksi otit niitä sisälle...☺

Ihanaa sunnuntaita sinulle!

Eskurin emäntä kirjoitti...

Täältähän löytyi mukava blogi! Ihana on tuo isoäidin neliöistä tehty viltti...

PunainenTupa kirjoitti...

Oikein kauniita kukkia. Hienoa, että vielä ovat kukkineet.
Meillä äitienpäiväruusu isossa ruukussa teki toistamiseen kukat ja vaimo otti sen sisälle ja on avautunut upea ruusupuska.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...