"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Tuleva perintökalleus

Komeilee nyt keittiön seinällä.

Mieheni veljen valmistamana hänen opiskelujensa näyttötyönään valmistui meidän kotiin isoäidinlautashylly.

Hylly on valmistettu perinteisin liitoksin. Halusin hyllyn takaseinäksi paneelia ja hyllyn käsittelin itse kuultovalkoisella supisaunasuojalla, jolla pinnasta saa mukavan mattamaisen, vahamaisen ja pehmeän, mutta varmasti hyvin kestävän ja suojaavan.


Hyllyn alaosaan tehty koristeleikkaus myös kiinittää hyllyn seinään lisätukea antamaan. Hyllyn alle välipuuhun meinasin naulakoita, mutta toistaiseksi näyttääkin, että ne olisi vähän liikaa.
 Hylly on paikoillaan ja täytettynä nyt :)
Tarkempaan sisällön tarkistelua:

 Sinkkiruukku trio on Mouse in House hankintani taannnoisilta omilta kutsuiltani.
Vaikka tietty antimaterialistisuuden aalto minua nyt ravisteleekin, niin varsinkin ihka uusille ei kierrätetyille hankinnoille pitää vähintään edes keksiä joku käyttökelpoinen tarkoitus; näen tässä ruukku triossa joulunkukkia ja siten yrttejä, taimia...  
 Kirpparilta keräillyt valkoiset koukeroiset posliinit ovat arvoisellaan paikalla.
(muuten valokuvaus ilman salamaa, niin, kuin tykkään, tuppaa olemaan hankalaa tähän aikaan vuodesta hankalaa aurinkoisellakin ilmalla, ei riitä valo sisään asti joka nurkaan)Hyllyyn laitoin jo joulustakin henkiviä juttuja; punaisen liinan, puksipuupallon ja hyllyn päälle vuosia sitten tuunailemani mistelivalosarjan, jossa siis valosarja on päällystetty vihreällä paperinauhalla ja joka lampun ympärille siitä on tehty lehtiä ja valkoisista helmistä marjoja. Tämä valosarja on kuulunut meillä juurikin joulunaikaan.


Olen nyt sitten vannottanut lapsia, että tämä hyllyn pitää suvussa pysyä ja kulkea sukupolvelta toiselle :)

Tervetuloa ne uudet lukijat, joita en ole vielä tervetulleeksi toivotellut!
You are warmly welcome to my new readers!

11 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Oi miten hieno lautashylly. Tuollaisesta haaveilen. Nyt minulla on sellainen pieni kirpputorilta löydetty ja työllä ja vaivalla maalattu :)No lautashylly kuitenkin.... Tosiaan tuo valokuvaus on haastavaa näillä hämärillä keleillä. Omassa blogissanikin kuvat on mitä on... Aloitteleva kuvaaja täällä syyttää syksyä ja hämärää :)

Mari kirjoitti...

Aivan ihana lautahylly kaikkine suloisine yksityiskohtineen. Hienoa ja arvokasta käsityötä! :)

Valokuvaus todellakin on nyt haasteellista, mutta onneksi pienelläkin kuvanmuokkauksella saa kivasti ihmeitä aikaan myös tällainen kaltaiseni aloitteleva kuvaajakin. ;D

Iloa syksyisiin päiviisi!

Tarja kirjoitti...

Kaunis hylly ja varmaankin upea lisä keittiöön.
Kyllä ennen tehtiin kauniita ja aikaa kestäviä kalusteita. Niistä on hyvä tänäkin päivänä ammentaa uustuotantoon.

kirjoitti tarja hössöntössöstä

koivukujanriikka kirjoitti...

Siis wau! ollapa käsistään taitava sukulaispoika tai tyttö niin tekisin heti tilauksen:) tuota kyllä kannattaa varjella !

Irmastiina kirjoitti...

Ihana tuleva perintökalleus!!

Hienoa, että sinä saat olla ensimmäisenä omistajana...☺

ellu kirjoitti...

Onpa kaunis hyllykkö.
Kokokin on sellainen, että mahtuu useampikin lautanen+ muuta tavaraa esille mukavasti.
Itsellä on sellainen keittiö ettei yhdellekään seinälle mahdu. Silloin kun suunniteltiin taloa ja keittiötä (1988), ei tuollaiset olleet oikein suuressa muodissa.

Kirsikka... kirjoitti...

Kyllä on ihana hyllykkö!

maiju kirjoitti...

Tosi hieno ja tunnelmaltaan ihan nappiin!

Hyvä Mieli kirjoitti...

IHANA!!!

Katariina kirjoitti...

Ihana hylly!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa upea hylly! Ihailen puukäsitöiden taitajia, moni ei tuollaiseen pysty. Ihania asetelmia olet hyllyysi laittanut, ja ne tuovat hyllyn esille arvoisellaan tavalla. Tuollaisen kun saisi. Marjis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...