"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Taas vaan lisää joulutunnelmia tarjoilen...
Päivä on taas niin hämärä, että onneksi on varastoon otettuja kuvia toiselta päivältä.
Joulukalenteri oksaan on ripustettu muutamia koristeita, piparitkin on siihen leivottu, mutta ne saa vielä odottaa ripustamista...
 Isoäidinlautashyllyyn sopivat mitä parhaimmin olkipukit, kirpparilta ostetut. Ne somistin uudella nauhalla, joka sekin on Tanskan tuliaisena saatu.

 Lautashyllyssä on myös suuri purkillinen tammenterhoja, toisessa purkissa piparminttu keppejä, purkien vieressä nippu isoja kanelitankoja, ne ostin viime joulun alesta hyvin edullisesti Villa 31:stä.

 Jo viime jouluna omistamani kirppari löytö; adventti kynttilävati täyttyi pähkinöillä, ne on ihan rekvisiittaa, ei varmaan kannata syödä pähkinöitä, jotka on ostettu halvennuksesta viime joulun jälkeen :) 
Niitten seurana asiaan kuuluva hieno pähkinänsärkijä, niin ikään kirppari ostos.

Kokonaiskuvaa keittiön nurkasta, mihin piparimökkikin on taas noussut, kunnes saadaan lisää valaistusta kuvaamiseen.
Facebookissa on hieno tapahtuma; Roinaton joulu,jossa idea on;

"Tänä jouluna annammekin lahjaksi jotain käytettyä ja itse tehtyä, tai sitten vain parasta eli aikaa ja yhdessäoloa. Ostamme vähemmän uutta. Paketoimme lahjat käytettyihin lahjapapereihin ja sanomalehtiin tai uudelleen käytettäviin pusseihin ja kangaskääreisiin. Nautimme joulusta!"

Minä en enää varsinaisesti voi enää osallistua, sillä ikävä kyllä olen jo tehnyt materiliastiset hankintani jouluksi. Mutta hieno idea tässä on ja sitä ideaa voi kaupata jälkikasvullekkin... Ihmisenä jonka on vaikeaa elää hetkessä, ainakin ajoittain, työstän tätä ominaisuutta, niin suunnitellen jo seuraavaakin joulua, jolloin osallistun tähän lahja ideaan ja lapset tekevät meidän joulukortit kierrätetyistä materiaaleista :)


Toivotaan pikku pakkasta ja hienoista hankea
 

2 kommenttia:

koivukujanriikka kirjoitti...

Kauniita joulutunnelmia tarjoilitkin ; kiits :)

JaanaElina kirjoitti...

Teillä onkin jo joulutunnelmaa.Ihania kuvia.

Täällä odotellaan lomaa,joka alkaa kolmen viikon päästä.Sitten jää vielä viikko laitella joulua.Jotain pientä voin laitella jo aiemmin,jos ehdin.Työkiireet vie kaiken ajan.

Oikein tunnelmallista loppuviikkoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...