"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

maanantai 12. joulukuuta 2011

Yulea

Alkuperäinen suunitelma shabby chickeistä vintage korteista kiiltokuvineen väistyi kertaheitolla, kun syksyllä Suomalaisen kirjakaupan hyllyltä silmiin osui leimat, joissa liihoittelivat taikaporot ja keijut.

Tänä syksynä on entistäkin enemmän tietty kansalliromanttisuus, mystiikka jne 
vedonneet minuun niin syvälle, että näiden olentojen ympärille täytyi laatia myös toisenlainen joulutervehdys.

Yule
"Joulun perinteillä on lähes poikkeuksetta pitkä historia vanhoihin pakanallisiin juhliin, hedelmällisyys- ja uhririitteihin. Pakanalliset juuret on niin joulupukilla, joulukinkulla, piparkakulla, lahjoilla kuin joulukuusellakin."

Sieltä on peräisin myös keskitalvenjuhlan muinainen nimitys: Yule, jonka ajankohta sijoittuu talvipäivänseisauksesta aina tammikuun ensimmäiseen saakka

"Talvipäivänseisauksen yö on vuoden pisin yö, mutta sitä seuraavasta aamusta alkaen päivänvalo on joka päivä piirun verran pidempi. Auringon ja hedelmällisyyden jumala on syntynyt ja hänen loistava valonsa herättelee kevättä kohti mentäessä luontoa jääpeitteen alta."
(lainaukset Yulesta täältä)

Näin kortteihin tein valoisan runon...Fontti valintani ei ollut paras mahdollinen, sillä monet lukivat Yulen tuleksi, Y:n T:ksi.
No yleensäkin meidän joulukortit vaativat lähes käyttöohjeen niin, kuin viime vuoden tuoksuaski tervehdys. :D

 

3 kommenttia:

akissfromthepast kirjoitti...

minuun vetoaa kans tuollainen estetiikka ja mytologiat :) upeet kortit!

Lovviisa kirjoitti...

Hyvvää huomenta kammarista ! Kaunis tarina ja sammoin kortit.Jos yrittäs sieltä niitä Tiimarin somimpia ... :)

Irmastiina kirjoitti...

IHANAT...kauniit...mitä vielä keksisin ylistää, mutta kerrassaan upeita ovat...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...