"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Talvisia tunnelmia keittiössä

 Joulukalenterioksa sai jäädä toistaiseksi keittiön kattoon somistettuna talviseksi. Jos oksaan keksisi kevääksi jotain myös, pikkumaljakoita ehkä...ellen saa jostain "poträkkiä" ,kattilatelinettä, siinäkin voisi kasvattaa taimia...


Vieraat antavat usein oman näkökulmansa tuttuihin, joskus ärsyttäviin koti nurkkiin, tässä tapauksessa keittiön kattoon(yksi piikki lihassani :)). Vieraamme piti keittiön katostamme sen lämpimän tunnelman vuoksi ja tottahan sekin on, mutta ylettömästi minua nyppii männyn kellertävänpunainen sävy, mutta ehkä en joskus maalaakkaan kattoa valkoiseksi vaan petsaan sen lämpimän ruskean puun sävyiseksi... Vaaleat lattiat ja tummat katot, vai toisin päin...

 Mukamas tarpeellinen tavarakori, latoin yhteen purkkiin joulun mauste somisteet, yksi kynttilöille, tammenterho kokoelmalle, pikku sälää; leivosvuokia ja lusikoita... Ei siis mitenkään tarpeellista, mutta kivan näköistä.

 Tähän keittiön nurkkaan olen tyytyväinen siksi koska sen tunnelma on tehty suht pienellä rahalla; Lipasto lautashyllyn alla on kierrätetty, ilmainen, tuunattu. Lautashylly on nurkan rahallisesti ja myös tunnearvoltaan arvokkain, sukulaisen käsintekemä. Hyllyn tavaroista vain sinkkiruukkukori, uusvanhat maitopullot, pilkkukulho pari(parittomana kuvassa) ovat omia uusia ostoksiani. Lahjana olen saanut Emalisen talvikannun, perhoskulhon ja valkoisen pikkumaljakon sen vieressä. 
Kaikki muu on kierrätettyä, vanhaa, perittyä, lahjoitettua, kirppis ostoksia.
Siitä minä pidän.
Rohkeita väri valintoja;
valitsin turvallisten valkoisten tai vaaleanpunaisten tulppaanien sijaan kaksiväristä puna-keltaista(kuva on jo tosin viikon takaa, niin nämä tulppaanit on jo pihalle jäädytetty lyhtyyn).
Väriläiskä keittiöön syntyi värikkäistä tulppaaneista, lasisesta vihreästä suihkepullosta, oransista kynttilästä ja pöydällä niitten ala puolella on vielä mandariineja kulhossa. 
Väri vitamiinia talveen.


Jatkan rohkeilla väri valinnoilla:
Tämän sunnuntain tulppaanit


Hyvää sunnuntaita!


3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihana kyllä tuo teidän keittiönurkkaus, tykkään!
Paljon kauniita juttuja siellä onkin, silmäniloa on kiva olla - ei kaiken aina kai tarvitsekaan olla niin tarpeellista... ;)

Mukavaa värikylläistä sunnuntaita sinulle Maija!

Irmastiina kirjoitti...

Kaunis tuo nurkkaus...lautastelinen on arvokas..
Värikkäät tulppaanit, tuovat kauniin lisän kotiisi...☺

Hyvä Mieli kirjoitti...

Pidän todella paljon tuosta lautashyllystä. Mukava tulevaa viikkoa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...