"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kasveja

Silmänruuaksi.
Kukkakauppa on minulle todella "huono" työpaikka siksi, että sieltä tekee liian usein mieli tuoda kotiin jotain.
 No kukat ja kasvit eivät ole mielestäni kovin huono ostos.
Viikonlopuksi toin leikkokukkia kotiin.

 Tällä tavoin asetellut kukat vastaavat oman henkilökohtaisen makuni lähes täydellisyyttä; rentoa asettelua. Pidän säntillisten asetelmien teosta, mutta omaan tyyliin ja makuun sopii rennompi asettelu.

Ranunculus on minun lempikukkiani tai kaikki kukat on minun lempikukkia, toiset ehkä vaan enemmän, kuin toiset. Niitä ihan lemppareita on aika paljon...  Mies sanoi tätä popcorni kukaksi :)
Kukka on Ginestra eli "kinstia" ja se oli minulle ihan tuntematon ennen kukkakaupassa työskentelyä. Tätä hurmaavan tuoksuista kukkaa suosittelen kaikille tuoksuista pitävillä, sen tuoksu on jossain kotoisen tuomen ja kielon välillä. Uskoakseni tämä leikkokukkanakin kestää hyvin.
 Viherkasviakin on kotiin pitänyt uutta saada
 Tämä Sedum kuuluu maksaruohojen sukuun.

Kohta ei kasveista ole kotona pulaa; maaliskuulla, kun ajattelin jo ruveta tuomaan talvehtioita kellarista pois heräilemään. Yhden Mårbacka pelargonian toin jo ja jännään tässä lähi viikot, että miten sen käy. Verenpisarat joitten olisin voinnut vannoa olleen hengettömiä kuivan oloisine oksan karoineen, pukkaavat vihreää lehden alkua tietäen kevään tulevan. Höpsöt yrittävät jopa pukata kukan nuppuja puoli pimeässä viileässä kellarissa.

Väriä viikkoosi

6 kommenttia:

L kirjoitti...

Uusien talojen pahin puute on ihan ehdottomasti kellarit! Miten kätevää niissä olisikaan säilyttää kaikkea kasveista ruokiin... Mua ihan ottaa pannuun kun meillä ei ole kellaria :( Nyt ei itsellä ole mitään talvisäilytyspaikkaa oikein millekkään kasveille joten kaikkien on oltava sellaisia mitkä pärjää maassa läpi talven...

L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sini kirjoitti...

Hieno tuo asetelma. Tykkään myös just tuollaisesta rennosta meiningistä!

Maija kirjoitti...

L: No ei meilläkään oikeastaan ole sellaista hyvää kellaria kukilleni, joten ne ovat talven "vuokralla" sukulaisen kellarissa. Ajattelin kyllä ensi talvena kokeilla joittenkin talvettamista meidän säkkipimeässä maakellarissa esim. murateille. Omassa talon kellarissa talvetan juurakot esim daaliat.

Mervi kirjoitti...

Yritin etsiä käännöstä ginstialle googlella, mutta sepä olikin vaikea tehtävä! Googlettaminen kuitenkin toi minut tähän blogiin ja heti liityin lukijaksi, koska näin kevään korvilla puutarha- ja kasvikuvasi olivat niin houkuttavia :)

Maija kirjoitti...

Kiva, kun liityit Mervi, tervetuloa seurailemaan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...