"Äiti oli tyyni ja onnellinen. Hän unelmoi porkkanoista ja perunoista, miten ne pyöristyisivät ja kasvoivat lämmössä. Hän näki vihreiden lehtien puhkeavan, niistä tuli meheviä ja voimakkaita, hän näki varsien huojuvan tuulessa sinistä merta vasten raskaina tomaattien, herneiden ja papujen painosta, Niistä perhe saisi syötävää"
-Muumimamma, Muumipappa ja meri-

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Aika on rahaa, raha on aikaa

Nyt on taas aikaa, mutta ei välttämättä rahaa.
Ei auennut tällä kertaa pitempää uraa kukkakaupan alalta.
Työttömän arki kotona siis.

En pistä sinänsä pahakseni, kotonahan ei tekeminen minulta lopu.
Monen moista tekemistä olen suunitellut:
-Raivaustöitä ja kirppari ja kierrätys tavaroiden kokoamista
-Tyttärille kesämekkojen ompelua
-Kasvatus kauden aloittelua
...
Aloitin kutomaan miehelleni ranteenlämmittimiä ja luen kiintoisia kirjoja...

Mutta rahaa tarvitaan, että voidaan maksaa takaisin asuntolainaa, saadaan kaupasta ruokaa, siemeniin joita kylvää kesäksi pieneen omavarais puutarhaan,
jne.
Olen monestakin syystä halunut yrittää järkiperäistää ostamistani; osaan jo tosi hienosti jättää kirpparillekkin sellaisia juttuja, jotka olisin vielä vuosikin sitten ostanut heti, mutta nyt yritän miettiä tavaroille elämää ja tarvetta pidemmälle elämäni osana.
Sisustus rintamalla elän muutenkin sellaista murroskautta kaiketi.
Olen miettinyt olisiko elämä parempaa ja maailma parempi jos ei olisi kelloa ja rahaa. Nehän on vain ihmisen luomia käsitteitä...

Kotona on aikaa kylvää, luoda, leipoa, puunata ja tuunata.
Seuraavaksi postaan siitä mitä tuunasin konjakkipullon puisesta kotelosta ja jalattomasta lasimaljasta.

Hyvät viikonloput!
 

6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Mulla kans loppui 6 kk määräaikainen työ, keskiviikkona oli viimeinen päivä, tai pidinhän minä loput lomat siinä työn lopussa. Nyt toista päivää työttömänä. Mutta kiva minusta on välillä olla kotona. Oon pitänyt että välillä töitä välillä vapaata. mulla tietenkin ei sitä lainaa ole, että sen puoleen.

Anonyymi kirjoitti...

Nauti vapaasta ja lasten kanssa olosta! Itseä harmittaa kovasti kun en voi jäädä kotiin, kun tyttö on vielä alle 2 vuotias. Meilläkin vasta ostettu talo niin saa kukkaron nyörejä kiristää. Mutta osaapahan arvostaa kaikkea ekstraa mitä elämältä saa ;) Tekemistä varmasti riittää vapaalla :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Mää hommasin tammikuussa ittelleni kanssa vapaa-aikaa, menin ja irtisanouduin...seuraavat työt tiedossa kesällä. Niitä odotan innolla ja nyt innolla tässä kotona, aikaa taas kaikelle tärkeelle, lapsille etenkin :)

Mukavia ja puuhakkaita kotipäiviä sulle :)

Ruususuun äiti kirjoitti...

Juu harvoinpahan se tekeminen kotona loppuu :) Kummasti sitä aina onkin! Ihanaa viikonloppua sinne!

Ruususuun äiti kirjoitti...

Pienellä sitä tuleekin toimeen, jos on tarvis ja hienoja ajatuksia sinulla, näin itsekin olen ajatellut, tärkeintä että saisi olla kotona lasten kanssa! ! Ja täällä kans sormet jo syyhyää istutusvimmassa, ikkunalautoja rakennetaan lisää ;)

Tiina kirjoitti...

Ihan terveellistä aina välillä pohtia tuollaisia ja pistää asioita tärkeysjärjestykseen.Blogissani on sinulle jotain pientä,käypä katsomassa ja ota mukaan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...